Президентът – мъжкар, пилот... Разминава ли се образът с протокола?

Първата дама пък трябва да служи за пример, коментира ПР експерт
10 юли 2017 18:00,
80

Позициите на държавен глава и първа дама вървят с едни особени умения относно протокола и етикета, които се изграждат с времето. Това коментираха пред Bulgaria ON AIR ПР експертът Любомир Аламанов и Кристина Крънчева, която е специалист по корпоративен етикет и протокол.
Още по темата

"Трябва да им дадем още време, за да добият онези нужни умения, които никой нормален човек няма. Те се учат - къде да ти стоят ръцете, как да си облечен. Те като двойка изглеждат много добре, но не намирам нищо специално в облеклото", обясни Крънчева.

Любомир Аламанов пък допълни, че политиците от Западна Европа се подготвят по 15-20 години и рядко на такива постове попада случаен човек.

"При нас все още се опитваме за няколко години да направим това, което някои хора правят за векове. Склонен съм да дам толеранс на политиците относно тяхното публично поведение", допълни ПР експертът.

Специалистите коментираха и спонтанните срещи с хора на президента Радев, снимки, рафтинга. Но отбелязаха, че той не е първият държавен глава, който си позволява по-неформално поведение.

"Петър Стоянов се чувстваше добре да се държи леко неформално - "Бийтълс", китарата, да бъде спортният тип, да бъде близо до младежите, играеше волейбол с волейболния отбор. Това се вписваше добре в неговия образ. При Радев това му поведение също се вписва в образа му на пилот, мъжкар, военен", обясни Аламанов и добави, че излизането от строгия протокол се харесва понякога на хората.

Експертите обсъдиха и облеклото и поведението на съпругата на президента - Десислава Радева, както и изказването й в социалните мрежи след "София прайд".

"Тя е свободен човек, който може да се облича, както си иска. Това, което пише и демонстрира като отношение, е по-важно. Макар и да не е на държавна служба, трябва да служи за пример. Едно известно обиране на изразните й средства, би свършило полезна работа", заключи Аламанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При нас все още се опитваме за няколко години да направим това, което някои хора правят за векове----------------------------Това, че някои хора живеят векове ни се струва малко странно.Този, хм, експерт колко века е изучавал протокола?
2
15
 
16
 
! Отговори
Страничен наблюдател преди 6 години
Ако протоколът трябва да е като държанието на предходния президент, Радев коренно се разминава! Ген. Румен Радев е мъж за разлика от Плевнелиев.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те като двойка изглеждат много добре, но не намирам нищо специално в облеклото", обясни Крънчева............Сигурно очеква да си закачат някакви фльонги или нещо подобно.