Протест на родители в СМГ: Уволнен учител - ощетени ученици

Децата не бива да са заложници, настояват майките и бащите
10 юли 2017 11:23, Анисия Иванова
45
Протест на родители в СМГ: Уволнен учител - ощетени ученици
Снимка: Dnes.bg

Протест на родители и ученици се проведе в двора на СМГ. Причината - 10 учители остават без подновени договори в гимназията, а учителката по математика в 10-и клас Петя Тодорова ще бъде уволнена дисциплинарно. Родители се събраха да изразят несъгласието си и да съберат подписи в нейна подкрепа.

Директорът на Математическата гимназия Антони Стоянов посочи пред bTV, че Тодорова е уволнена заради умишлено ощетяване на интересите на децата от СМГ.

Тя е била назначена като част от комисия на състезанието "Европейско кенгуру". Функцията на комисията е да класира ученици в национален кръг, а залозите са големи – стипендии. По думите на директора Тодорова се е подписала под списък с класираните деца, където фигурират само ученици от частната математическа гимназия. Ощетени са 130 деца от СМГ, като нито едно от тях не намира място в класирането, обясни директорът.

Двама от членовете на комисията са представители на частни учебни заведения, допълни още Стоянов.

По думите му по този начин Петя Тодорова съзнателно ощетява едни от най-силните ученици в България и заявява, че кариерата й в комисията и интересите й в частната гимназия са по-важни от СМГ.

Според родителите Тодорова е прекрасен човек и преподавател с големи качества, който сплотява децата да печелят големи състезания.

Децата не бива да стават заложници на такива казуси и да бъдат лишени от добър учител, заявиха протестиращи в двора на гимназията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
17
 
! Отговори
анализатор преди 6 години
Съпругата на Стоянов е учителка по БЕЛ, не работи в СМГ , но води курсове на седмокласници , включително и от СМГ.И двамата преди време са били учители в ЧОУ Света София, жената я гонят , Стоянов напуска и той и става директор на СМГ.
39
0
 
14
 
! Отговори
Йордан Ст. преди 6 години
До Изумен"Нямат право да посещават платени курсове" не означава, че това не е факт. В СМГ много неща се нарушават, но няма кой да провери. Казвам, че е факт, защото моята дъщеря се подготвяше в тези курсове и там се запозна с бъдещите си съученици, които на свой ред познаваха учителката, която им водеше платения курс, точно защото учеха в СМГ /в последствие същата преподавателка им стана и класен ръководител/. Толкова за "конфликта на интереси". А после Директорът упреква г-жа Тодорова в такъв!
38
1
 
18
 
! Отговори
Женя преди 6 години
До Никола:Последният ми коментар е в отговор на Вашия 33, където има пламенна защита на директора и нито дума за пари. Но пък има въпрос към мен: "А по казусът с уволнението, дали сте толкова наивна да мислите, че знаете цялата истина?".Простен Ви е пълният член, а и опитът да замажете гафа. Спокойно, извинен сте! Както и г-н Анонимен, макар и да подозирам, че сте едно и също лице. ;-)
37
15
 
2
 
! Отговори
Изумен преди 6 години
За какви платени курсове говорите по БЕЛ. Вие чувате ли се. Ученици от училището нямат право да посещават платени курсове, защото са в конфликт на интереси. Платените курсове в СМГ са САМО за външни ученици.
36
9
 
3
 
! Отговори
Никола преди 6 години
До ЖеняЗа парите, за парите писах!п.с. Моля да ми простите за пълния член.
35
0
 
13
 
! Отговори
Женя преди 6 години
До НиколаГосподине, май нещо бъркате. Къде съм писала нещо за г-н Стоянов и "казусА за уволнението" (няма нужда от пълен член в случая)? Обърнете се към правилните автори на подобни коментари. :-)
34
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Женя"Кой говори само за концерта? Всеки отказ от задължително даване на средства рефлектира върху отношението...........не на изпит. Мога да дам поименни примери, ако държите (стига и те да не бъдат изтрити, като вчерашните коментари с имена)."Сега вече съм убеден, че всичко това сте го чули от една жена на пазара.Успех от мен!
33
0
 
18
 
! Отговори
Женя преди 6 години
До Никола: Кой говори само за концерта? Всеки отказ от задължително даване на средства рефлектира върху отношението към съответния ученик, а и оценяването му. Аз също имам две деца в СМГ и заставам отговорно зад думите си. Без допълнителна сума за състезанията няма участие. Без закупуване на "правилния" учебник/помагало, писан от преподаващия учител, няма еднакво третиране на изпит. Мога да дам поименни примери, ако държите (стига и те да не бъдат изтрити, като вчерашните коментари с имена).
32
22
 
5
 
! Отговори
Никола преди 6 години
До ЖеняИ последно: Г-н Стоянов, за няколко години направи толкова много за СМГ, колкото всички директори преди него не са направили за цялото си време на управлението.И аз и съпругата ми, както и много приятели сме възпитаници на СМГ.А по казусът с уволнението, дали сте толкова наивна да мислите, че знаете цялата истина?
31
18
 
3
 
! Отговори
Никола преди 6 години
До ЖеняИ да допълня, децата ми, както и аз и съпругата ми с радост даваме по 10лв за билет, даже и да не ходим. Въпрос на лично усещане и манталитет. Просто това е най-малкото което можем да направим за училището на децата ни, най-безболезнено и с най-малки усилия. Нали все пак живеем у БГ.
30
22
 
1
 
! Отговори
Никола преди 6 години
До ЖеняХайде стига простотии, било задължително?От десет години имам последователно две деца в СМГ, никой никога под никаква форма не ни е искал задължително пари. Какви са при вас санкциите, ако на купите билети за концерта
29
1
 
20
 
! Отговори
Женя преди 6 години
До АнонименЕдва ли някой родител има нещо против доброволността. В случая иде реч за задължителността! Предполагам правите разлика. :-D
28
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Женя10лв за концерт? Въпрос на гледна точка, Едва ли ако детето ви ходеше по състезания у нас и в чужбина щяхте да мислите така. На запад, в развитите общества, на доброволното подпомагане на училище му казват по различен начин.
27
0
 
23
 
! Отговори
Дони Л. преди 6 години
Манолова, защо мислите, че мотивите за неудължаването на договора на Владева не са същите? В СМГ няма платени курсове по немски, но пък има по БЕЛ, а учителката води на част от 6-ите класове точно този предмет. Всъщност, през новата уч. година тези ученици ще са 7 кл., т.е. предстои им НВО, следователно, някой яко се страхува, че ще губи пари от платените подготвителни курсове, щом децата учат всичко отлично още в редовните часове. От 31 коментара с факти, останали са само 27. Кой цензурира?...
26
5
 
22
 
! Отговори
Женя преди 6 години
Светла, само това да беше! Рекетът започва още с "нуждата" ученици и родители да си платят ПОКАНАТА за ежегодния концерт на СМГ (не е важно дали ще ходят, а да дадат 10 лв. поне, т.к. не се отказва и на повече лв.), след което преминаваме към състезанията (ако не са математически, родителите трябва да поемат част от разходите на детето) и стигнем чак до закупуването на учебниците, писани от учители на СМГ (Ушагелов е най-добрият пример за всякакви помагала по химия). Лагерите не ги броя изобщо.
25
0
 
27
 
! Отговори
К. Йорданов преди 6 години
До BobiЛошото е, че нищо не се знае за мотивите на директора за отказ да им продължи договорите на младите учители. А от тях самите няма как да ги разберем щом им е казано, че който си мълчи и не се включи в протеста може евентуално да очаква подновяване на трудовите си отношения. Г-н Стоянов колкото и нови паралелки на петокласници да ви даде РУО да откривате всяка година извън законовия срока за повече пари, последното няма как да Ви намери и качествени млади преподаватели, които да ги водят.
24
0
 
29
 
! Отговори
Bobi преди 6 години
Мария като кажем А добре е да стигнем и до Я. Допълвам списъка ти със "стари" учители повечето за пенсия. Госпожата по музика която нито чува нито вижда на нейната преклонна възраст, вечно подпийналият учител по физическо С. Паскалев или другият по български със "специалното" кафе от барчето на СМГ (алкохолът в него му помага да издържа в часове) а за герберистът К. Димитров с политическата пропаганда в часовете по английски да не отварям дума. Стоянов изхвърля младите учители, а държи "добрите"
23
6
 
12
 
! Отговори
спокойствие преди 6 години
Вижте какво направиха с НПМГ! При така стичащите се обстоятелства и очертаващата се изпълнена с конфликти нова учебна година, аз бих избрал частното училище. Все пак спокойствието на детето ми е най-важно.
22
15
 
8
 
! Отговори
Засегнат преди 6 години
До Раздвоен: Нормално е като се побутват децата на едно училище да печелят състезания, това да е добра реклама за училището, а оттам да се засили интереса към него. По-голям интерес - повече добри математици - повече реклама и т.н. Засега успяха само да "откраднат" добрите учители на СМГ, но с децата все още не им се получава така, както те искат. Та се налагат и допълнителни методи за лансиране. В общи линии, *** работа са тези битки по състезания и борба за ученици. Затова падат и жертви.
21
10
 
7
 
! Отговори
Раздвоен преди 6 години
Засегнат, това за Шаркова го чух и от друго място, вярвам, че е така, но не разбирам как това е "Налагането на ПЧМГ с агресивна реклама и непочтени средства" Кара децата да се местят в ПЧМГ ли? Не ми се вярваПитам понеже избираме училище измежду двете