Тежко остава състоянието на битите момчета от Бяла и Смолян

Александър е в медикаментозна кома, Георги е с хематом в мозъка
10 юли 2017 10:26, Анисия Иванова
68
Тежко остава състоянието на битите момчета от Бяла и Смолян
Архив: Булфото

Състоянието на двете момчета - от Смолян и Бяла, които бяха пребити от роми в почивните дни, остава тежко, събощи БНТ.

Александър от Бяла, който беше нападнат и пребит на излизане от дискотека, продължава да е много тежко. Младежът е с опасност за живота, съобщиха от русенската болница. Момчето е в медикаментозна кома.

Още по темата

Инцидентът стана рано сутринта на 8 юли. Скандалът избухнал между две компании на излизане от дискотеката. Едно от момчетата поискало цигара на 18-годишния Александър, който им отказал.

32-годишният мъж, който го е ударил със стъклена бутилка, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

27-годишният Георги Кадиев беше пребит в Смолян. Младежът беше опериран по спешност, но състоянието му също остава непроменено и тежко. Той е с хематом в мозъка. Георги е ударен няколко пъти с дървени колове по главата.

Свадата е избухнала заради момиче. Двамата нападатели – на 21 и 23 години, са от ромски произход и не са местни, а са от хасковско село. Те били в Смолян за обучение във фирма, която отрива свой клон в Хасково.

Роднини организираха кампания "Ние сме Смолян" за събиране на средства за лечението на младежа, тъй като той не е здравно осигурен. Срещу нападателите му са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.

Вчера и в двата града се проведоха протести заради срещу безнаказания терор и своеволията. Многохиляден протест имаше и в Асеновград, където местни младежи също пострадаха от ромско насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всякакви социални помощи, вкл. детските трябва да бъдат спрени в България. Ако все пак се реши да се подпомагат семействата с деца, то това да стане като не се взима част от ДОД от родителите. примерно, за първо дете вместо 10%, да се удържат 8%, при две деца 4%, при три и повече деца 0%.
18
0
 
47
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До ДСНикакви помощи за майки под 16 години, между 16 и 18 само при сключен брак. Помощи само ако детето ходи редовно на детска градина и училище. Помощите да не са пари, а дрехи, учебници и т.н., та да не може дъртия да ги изпие. Спиране на помощите при всяко нарушаване на закона от страна на родителите или чaвето.
17
0
 
37
 
! Отговори
Д-то преди 6 години
Колко ригани се лекуват без здравни осигуровки? Спешната помощ нали е безплатна? Търсете пари от джадаите с колове.
16
0
 
15
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анчо ШукриПровокатор! *** да напише две изречения без грешка, не може да има!
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко защо МЪЛЧИШ?????????????
14
0
 
32
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 6 години
Изселване иначе българия няма да я бъде дълго във това си състояние или тиквата си мисли че черните за повече от 500 години не са се асимилирали а сега ще се асимилират
13
2
 
26
 
! Отговори
лИБЕРАЛ преди 6 години
До zeusЗащо там? Пред американското посолство, ДПС, Европейски съюз, БХК, Дойче веле. Министър от предното правителство на ГЕРБ го обвиниха в разсизъм, ако не помните. Само защото нарече проблема с пребиваните спешни екипи от пияни римляни с истинското име.Като гледам писанията и внушенията по форомите, скоро да се готвим за футболни агитки в София и идване на власт на ново "частно"правителство.Нещата се повтарят: Катуница, ел.разпределителните дружества,Костинброд,Орешарски.
12
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откога опитите за убийство станаха телесни повреди?Може би откакто тези дето живеят на наш гръб, станаха основният електорат на ГЕРБ.
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма да се промени. Тези от гетата са основните избиратели на ГЕРБ, а по-сладко нещо от властта няма. Без гласове от гетата ГЕРБ ще види властта през крив макарон.
10
9
 
9
 
! Отговори
Пич преди 6 години
До kretiЯ пак?На ГРОБ или ДПС,БСП и ДОСТ?Косвено на "патреотите".Аз на митинг на ГЕРБ не съм видял римлянин.На БСП и ДПС българин нямаше.Първия кмет бутнал бараки на римляни е ББ.В Ст.Загора кмета бутнал римските постройки в парка е също от ГЕРБ.Във Варна зам.кмета също е от ГЕРБ,дето тръгна да бута.В Бургас на кмета от ГЕРБ му рипнаха общ.съветници от ДПС и БСП,че спря римските купони.Хванатите дилъри в римските махали продаваха гласове на ДПС и БСП.За ГРОБ още не съм чул.Бат Сали е от ДПС!
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще протестираме пред министерския съвет?Организаторите на протестите защо не ги организират на правилното място?
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Впредвид усложнената обстановка си закупих миналата седмица малък джобен спрей, ще чакам сега да ме агресират и ще слушам писъците на гадовете! Спреят е легален - няма кръв, няма строшени кости, няма травми! наглец се опитва да ви сгази на пешеходна - пръскай, бияч пред дискотека - пръскай!
7
1
 
43
 
! Отговори
Заспалата нация преди 6 години
Умението на българина да търпи е нещо уникално. Всеки опит за променяне на статуквото е удушаван с едни завоалирани статии, жалки разсейки и всякакви похвати от страна на мафията дето се нарича "държава".То не бяха убийства и стрелби, фалити на банки, фалшиви ремонти, офшорки, наглости по пътищата, безполезни протести и т.н. и т.н.. Схващате идеята надявам се. Всичко се поднася като скандал и умира след 1 месец. И Левски да се върне никой няма да му се върже! Гражданска война си трябва и това е
6
0
 
26
 
! Отговори
Сюнетчията преди 6 години
Пак да ми разправят, че само българите са расисти.
5
0
 
16
 
! Отговори
Сюнетчията преди 6 години
Тъжната действителност на съвремието. БХК да се самосезира и да защити хората си .
4
0
 
38
 
! Отговори
*! преди 6 години
Ама с протести не става бе, дpиcльoвци, нaбyчвaнe на колове трябва!
3
2
 
25
 
! Отговори
kreti преди 6 години
Българи връщайте се да пребиват децата ви и да има кой да храни избирателите на ГРОБ, че месните Българи измират и няма кой да храни малценствата .
2
1
 
27
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Не са на добре нещата... тва с тея шведи не е ок никак. Ама и шведите квото им кажат тва правят. Или някой е решил да си поиграе с огъня или просто вече шведчетата наистина са твърде много и на много места в страната българите стават малцинство... Не е ок, съчувствам им на хората, които живеят в близост до големи ромски общества. Нооо тука проблема наистина не е в ромите или в хелзинския комитет и тем подобни... проблема е, че държавата просто не иска да положи реални усилия да ги опитоми...
1
0
 
59
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Каква средна телесна повреда, това си е опит за убийство. Иначе протестите трябва да са пред НС и МС, там са виновниците!