Внимание! Продават опасни белгийски бисквити за деца

Отчетено е повишено ниво на канцерогена акриламид
53
Внимание! Продават опасни белгийски бисквити за деца
Снимка: Булфото, архив

Повишено ниво на опасното вещество акриламид е открито в белгийски бисквити, които се продават и на българския пазар, алармира Европейска система за бързо оповестяване за опасни храни.

Акриламидът е класифициран от Международната агенция по изучаване на рака като вероятен канцероген (група 2А). Установено е, че може да порази нервната система на човека и да причини раздразнения на кожата, които да доведат до рак на кожата. Получава се при пържене на въглехидрати.

Освен в България и Белгия бисквитите се продават във Франция, Унгария, Литва, Холандия, Полша, Испания и ОАЕ.

Холандските власти вече изтеглят бисквитките от пазара, но от нашата Агенция за безопасност за храните няма никакво съобщение.

Опасната партита от бисквити с ябълков концентрат, които са предназначени за деца са, е със срок за годност до 5 декември 2018 г. Бисквитите се в разфасовки от по 150 грама.

Съобщението е още от 6 юли. Опасността е определена като "сериозна".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете марката ! Все едно да кажа, български хляб е отровен. Е добре, че има само 500 производителя.
39
0
 
33
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен48да, и кьопоолу, шопска салата, имам баялдъ, баклава и таратор са българска национална кухня. айде, легай си.
38
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПенчоМилка е българско име e едва ли някой в Швейцария си кръщава кравата Милка, Пенка, Стоянка и т.н.
37
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИНАЛАТА СЕДМИЦА ЧЕТОХМЕ КАК БЕЛГИЙСКИЯТ КРАЛ Леополд е4 рязал крака и ръце, вадил е очи и пр. на хиляди хора в Белгийско конго.Това е уродлива нация, меулези между фраенцузи и германци, из-роди.
36
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милка произлица от МИЛК, млякот.е. млечна крава.
35
1
 
35
 
! Отговори
ЩЕ ХВАНЕТЕ РАК преди 6 години
НЕ КУПУВАЙТЕ НИКАКВИ ХРАНИ, ПРОИЗВЕДЕНИ В ЕВРОПА.ТЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНИ ЗА ЗДРАВЕТО.
34
1
 
34
 
! Отговори
ГНУС преди 6 години
ОТРОВНИ БИСКВИТИ НИ ИЗПРАЩА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЙЮЗ ЗА НАШИТЕ ДЕЦАКОЛОНИАЛИСТИТЕ ОТ БЕЛГИЯ ПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИ С БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА
33
2
 
32
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
там всичко е прекрасно, ама ти не отиваш да живееш там.ядеш белгийски шоколад и поучаваш.
32
0
 
34
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
един приятел каза, че челябинските бисквите режат санитарен фаянс. не исках да го питам за тагилските.
31
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До demographРуски бонбони не си ли ял? Прекрасни са, но не ги рекламират по телевизията.А марката на отровните бисквитки е Белкорн.
30
0
 
40
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Виж ся, Европейската централа е в Брюксел, около нея има стотина бистра в които лобистите на големите компании срещат Еврогейовете, кат да напишат името на местна компания ???Иначе Брюксел е като к0птор, със всякаква ***.
29
5
 
34
 
! Отговори
demograph преди 6 години
Ех как ми липсват руските...мммм...не се сещам. С аромат на махорка...ммм...не. Но западно ли е - долна работа е.
28
2
 
43
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ преди 6 години
ВСИЧКИ ЛОШИ НЕЩА ИДВАТ ОТ ЕВРОПА :Спинът, наркоманиите, третополовите бракове, гейпарадите.Не остана нищо неомърсено от европейците.ДОРИ И ЛОШОТО ВРЕМЕ ИДВА ОТ ЗАПАД.А СЕГА И ОТРОВНИ БЕЛГИЙСКИ БИСКВИТИ. ЗА ДЕЦА. ГНУС
27
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рових се и в тази Европейска система за храните. И там не пишат за марка и производител. Само казват, че са белгийски и със вкус на ябълка. Да им ..... майката. Сакън да не им падне оборота на белгийския производител. Автомобилните компании връщат цели серии, за да им оправят дефектите, а тези с храните пълно мълчание. Ще изтеглят тихомълком продуктите от пазара.
26
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом са белгийски, няма начин да са опасни.
25
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учените от цял свят не знаят защо при пържене над190 градуса се отделя акриламид, който е суровина за пастмаса.
24
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Акриламид се отделя и при пърженето с фритюрник,незаисимо какво се пържи.Това го писаха още преди15г.Всички вериги за бързо хранене ни доставя този канцероген.Хрупайки пържени картофи,например, в което и да е заведение, ни трови.Акриламид има и маргарина.Получава се при втвърдяането на ненаситените мастни киселини.Не тряба да надвишва 5% ида е отбелязано на опаковката.
23
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внимание! Продават опасни белгийски бисквити за деца, а името на опасните белгийски бисквити за деца е? Два пъти прочетох статията, но име така и не забелязах
22
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги правят така. Много са опасни ама не казват марката на продукта. Е тогава за чий е тая новина. За стрес.
21
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не купувам бисквити и готови сладки,сладкиши,торти.Винаги домашно приготвени.Поне знаеш какво слагаш, не отнема кой знае колко време а са и в пъти по-вкусни.Правя това което е правила майка ми,баба ми и всичко е много по-добро от предлаганото на пазара сега.