На 51 години почина доц. Кристиан Таков

Той бе преподавател в СУ, съветник на президента Плевнелиев
12 юли 2017 10:15,
130
На 51 години почина доц. Кристиан Таков
Снимка: архив Булфото

Почина преподавателят в Софийския университет и доцент по гражданско право Кристиан Таков.

Това стана ясно от съобщение, разпространено от близките му и цитирано в социалните мрежи.

Кристиан Таков е починал вчера.

Той е на 51 години. Роден е през 1965 година, завършил е Немската гимназия в София. През 2014 година е избран за председател на Арбитражния съд.

Кристиан Таков бе съветник по правните въпроси на президента Росен Плевнелиев.

Датата на опелото ще бъде съобщена по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай ХОт заболяване, което се получава вследствие на тежък алкохолизъм.
63
5
 
4
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
от какво е починал та той е бил на 51никой ли не знае
62
14
 
19
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До Анонимен75Кристиан Таков е племенник на Пеко Таков. Какъв да го нарека? демократ ли а? Наследник на комунисти как да го нарека освен комунист и то чистокръвен комунист.Ине се крийте като мишка в дувар, че сте смешни вече.
61
11
 
23
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Той бе сред основателите на Да, България заедно с Христо Иванов. Кристиан Таков е внук на Кръстьо Таков, брат на члена на Политбюро на БКП Пеко Таков.Сега виждате що за псевдо десни са да България. Абсолютни комунисти които за радост не успяха да влезнат в парламента.
60
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кристиян Таков беше едно от малките изключения на кадърна издънка на комунистически род.Ако повечко бяха такива, нямаше да сме на това дередже.
59
3
 
1
 
! Отговори
Що за цинизъм!?!!! преди 6 години
До Анонимен
58
8
 
12
 
! Отговори
Mир преди 6 години
и светлина на душата му!+Там ще срещнеш хора духовни-ще се разбирате , когато говорите за справедливост, истина, демокрация...Много мои близки стойностни хора са там... от "сините години"...Отидоха се..Съболезнования на близките, но Кристиян има сила и от Отвъдното....
57
12
 
49
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Неговите предговори към последните издания на ЗЗД бяха единствената причина да си купувам всяка година новото издание. Завършил съм право в чужбина, но съдейки само по изказа и позицията заемана от доц. Таков се възхищавах на този човек без да го познавам нито като лектор нито лично. Много ми е мъчно, че виждам негативни коментари. Нека почива в мир и дано е имало не само кой да слуша неговите лекции, а и да се замисли върху посланията, които доц. Таков се опитваше да предаде чрез тях.
56
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свестен човек около Плевнелиев не би могъл да вирее ....
55
12
 
42
 
! Отговори
Поклон преди 6 години
Всеки, който се е докоснал до блестящия интелект, човечност и космически ум на този човек, е щастливец. Почивай в мир, доц. Таков, за жалост в СУ никога няма да има такива вдъхновяващи преподаватели, а правото и обществото загубиха много!
54
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новият бутон появили се вече и у нас? Казва се Hello и замества бутона poke.
53
9
 
27
 
! Отговори
До Справедливо и... преди 6 години
А ти с какво си полезен, освен да хвърляш храчки по монитора си? За него хората говорят и ще си спомнят, а ти , неизвестен ***, сигурно никой няма да зебележи отсъствието ти. Почивай в мир, Кристиан!
52
26
 
16
 
! Отговори
Иво преди 6 години
На пеко таков роднина. Типичен комунист. Станал е доцент защото е от родата такови. Едно време знаем как ставаха нещата. Онзи племенник другия внук на комунистически ***и ги правеха на професори и доценти само по документи.
51
7
 
25
 
! Отговори
Почивай в мир! преди 6 години
Да, почтените хори си отиват, а Тримата шишковци преяждат и дебелеят. Доброто побеждава в приказките, в БГ - злото.
50
12
 
26
 
! Отговори
Няма значение преди 6 години
Алооо, админа, може ли да махнете всички коментари! И нормалните, които са по повод *** на този човек, и простотиите писани за него! В други сайтове на темата няма възможност за коментари, както трябва да бъде! Много обичан човек е починал, все пак!
49
10
 
37
 
! Отговори
Нежнобял РОМул преди 6 години
Освен с протестърското си минало, Таков се радва и на здрав комунистически произход. Той е внук на прочутата в миналото номенклатурна фамилия Такови. Най-известният сред тях е членът на Политбюро Пеко Таков, който обаче бе изваден от състава му заради лудориите на неговия син Янчо Таков. Кристиан е син на неговия брат, който също е партизанин и активен борец срещу фашизма.
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
kato gledame kak edin ka4estven 4owek-taka ne edin i dvama go nari4at- ta kak go pliuete , si predstviame ako po4inat Cvetan Cvetanow i Boiko Borisow- kak ste gi pliuete.a te dvamata tolko ka4estvenni nesta napraviha za demokraciata i parlamentlizma i infrastrukturite v Bulgaria. ako ste gi pliuete - to sega ili nikoga- mi griah e mam mu stara, a te naistina mno nesta napraviha, e s mnogo loso ka4estvo, ama takyv e jivota
47
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 33. От поста Ви е ясно, че не сте живял в ония времена и не знаете как ставаха нещата. С такива като внука на Пеко Таков , не можеше да се състезаваш, защото те винаги бяха с три обиколки аванс. И докато учеха обикновените хора, че трябва да се да набляга на руския, техните деца бяха в специални училища с английски и след това- на запад. И същите тия и техните наследници вече говорят за демокрация, евро ценности и т.н. Ако не се казваше Таков, най-вероятно сега щеше да бачка за някой строеж
46
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунистите са го уморили, както и други опълчили се срещу тях!
45
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнониКристиан наистина беше знаещ и можещ.Моля, не пишете глупости.Познавам го още от студентските години.Отиде си един много качествен човек.Бог до го прости и светла му памет.Поклон!