На 51 години почина доц. Кристиан Таков

Той бе преподавател в СУ, съветник на президента Плевнелиев
12 юли 2017 10:15,
130
На 51 години почина доц. Кристиан Таков
Снимка: архив Булфото

Почина преподавателят в Софийския университет и доцент по гражданско право Кристиан Таков.

Това стана ясно от съобщение, разпространено от близките му и цитирано в социалните мрежи.

Кристиан Таков е починал вчера.

Той е на 51 години. Роден е през 1965 година, завършил е Немската гимназия в София. През 2014 година е избран за председател на Арбитражния съд.

Кристиан Таков бе съветник по правните въпроси на президента Росен Плевнелиев.

Датата на опелото ще бъде съобщена по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9Кои сте тези Вие!? 0,05% от населението ли?!
43
17
 
15
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
47 за теб може и такъв да е бил но за нормалните хора беше най свестният Президенр от до сега избраните
42
11
 
21
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
Един достоен българин който ни беше много необходим. Жалко. Амерзавците остават да ни тровят въздуха. Тук има токкова жалки хора
41
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да учил в САЩ с парите на всички ни, комунистическа номенклатура
40
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми е известен и прочетох, че бил от протестърите. Даже има публикувана снимка до правила, които вероятно той е написал.Мерси ! Отишъл си е по реда. Половин година идиотизъм. Ум царува, ум робува...
39
8
 
18
 
! Отговори
88 преди 6 години
Светла ти памет, Кристияне.
38
10
 
34
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Кристиян Таков беше от все по-малкото ЗНАЕЩИ юристи в Софийския... И от още по-малкото публични личности, които говореха каквото мислят.Светъл път на този човек. Жалко е, че ни напусна тъй рано.
37
8
 
18
 
! Отговори
крилатски преди 6 години
Наистина се надявах такива хора като него да помогнат България да стане НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!!Бог да го прости!!Изпитвам празнота!!
36
9
 
46
 
! Отговори
коментар преди 6 години
Дори и покойният Кристиан Таков да е потомък на номенклатурата, много по-важно е какво един човек е свършил през живота си и каква следа е оставил, отколкото кой е бил дядо му. Доколкото виждам ще бъде запомнен с дейността си на юрист и преподавател, а не с това чий внук е.
35
8
 
45
 
! Отговори
ipap преди 6 години
Невероятно тъжна и неочаквана новина, потресен съм. Това беше един уникален човек - честен, почтен, с блестящ интелект, изключително бърза и кристално чиста юридическа мисъл. Преподаваше ни като асистент в университета. Единственият човек, способен да напише предговор към поредното издание на закон, който предговор да те разтърси, да те накара да се замислиш, на места да се засмееш и на места да заплачеш. Публичната му лекция за Справедливостта в СУ е невероятна като дълбочина и въздействие. Винаги ще го помним такъв - чист, светъл и непримирим към несправедливостта. Дълбок поклон пред светла
34
12
 
22
 
! Отговори
Мила преди 6 години
Dnes.bg, покажете елементарно възпитание, етика и човечност, и забранете коментарите.
33
7
 
14
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Дали един човек е работник ,бачкьор или блестяш юрист няма никакво значение ако изпива по едно шише уиски всеки ден .А пък дали си внук на някой е съвсем отделен въпрос.Все пак пред едно нещо всички са равни не само в интернета.Пред оная с косата
32
19
 
15
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
за внуците на членовете на политбюро или добро или нищо.
31
10
 
37
 
! Отговори
?!?!?! преди 6 години
Светла му памет! едно не разбирам... коментирате покойник, който 99% не познавате, гнусно е да го хулите... какъв е бил, чий възпитаник, чии интереси и прочие - всичко са пълни г.лу.пост.и... важното е какъв човек е бил, а той беше ДОБЪР ЧОВЕК... ако някой от троловете тук изобщо си спомня какво е това... срам ме е да чета, не знам вас не ви ли е срам да пишете..
30
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много негативни коментари от хора, който нямат представа за човека, който оплюват.Но така е, какво да се прави. Не всички са юристи и са го познавали, за да видят какъв стойностен човек е. Трябват и общи работници и бачкьори и работници в чистота. Предимството на интернета е, че всички гореизброени имат право на равен глас.
29
8
 
20
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
1. Юрист и правист е дено и също. 2. Има разлика в професиите- адвокат е на свободна пракика--напр. художник, докато прокурор е част от държавното обвинение. Малък щрих, за да стане ясно колко си неграмотен. А относно към юристите , че всички са част от мафията---е, Таков не бе част от мафията и затова Пеевски и сие не го обичаха. Както не го обичаш и ти, нали?
28
12
 
19
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
До АнонименМного ли те интересува, дали е бил масон?И ако да, какво? Да започнеш веднага да го хейтиш на масон ли??Не, просто беше един интелигентен, нормален човек. Рядкост за нашите ширини.
27
7
 
39
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Като е бил толкова невероятен, умен, красив и не знам още какъв, що не го избрахте за премиер, а сложите една полуграмотен Тиква да ни се смее цял свят............................................................ .......................Защото хората избират себеподобни и ако ти беше прочел Хегел и куп други мислители, отговорът е известен от векове - всеки народ си заслужава политиците. Виж колко недостойни коментари има за човек като Таков и ще разбереш защо имаме политиците, които имаме.
26
8
 
12
 
! Отговори
Поклон преди 6 години
Поклон пред този човек. Как си отиват добрите хора, а онези---всеки знае за кого става дума---няма ли да ги вземе черната земя?
25
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновен натегач и винаги със силните на деня.