За 17 г.: Над 900 хил. българи стегнали куфарите завинаги

КНСБ с румънския пример: Средна заплата от 703 евро, у нас - 514
88
За 17 г.: Над 900 хил. българи стегнали куфарите завинаги
Снимка: архив, БулФото

През последните 17 години 906 000 българи в трудоспособна възраст са напуснали страната трайно. Положението става катастрофално, заяви в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата
По думите му катастрофата може да бъде овладяна само със спешни мерки за увеличение на доходите.

Димитров напомни, че КНСБ иска въвеждането на специализирана отделна минимална заплата за висшисти, които работят по специалността си, като тя да бъде в размер на 700 лева.

"Трябва да е ясно, че образованието струва пари и то трябва да се цени", заяви президентът на КНСБ, цитиран от БТА.

Той даде пример и с Румъния. През първото тримесечие на тази година средната заплата там е била 703 евро, а у нас - 514 евро. По думите му в производството на текстил и изделия от текстил в България средното възнаграждение е 380 евро, а в Румъния е 557 евро.

В сферата на образованието средната заплата е 471 евро у нас, а 714 евро е от другата страна на река Дунав.

Подобна е ситуацията и в здравеопазването - в България средното възнаграждение е 522 евро, а 822 евро е в Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Самотна майка 27Имам работа за вас сега и веднага.
34
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук има *** платен от Боко,мен ще ме хванеш на .... Вече съм в Лондон имам магазин ,дребния бизнес не е нужно да има касов апарат дори ,плащаш малък данък на общината ,няма рекет няма натиск.Да има конкуренция ,НО НЯМА РЕКЕТ .Проверка има САМО АКО СЕ ОПЛАЧЕ КЛИЕНТ и така е редно .Мутрии след време ще ви вкарат в затвора народа няма да ви търпи вечно ,ще се появят истински патриоти тогава и аз ще се върна да им помогна!
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които твърдят че в Бг имало млади образовани хора веенага на ПСИХАР за обстоен преглед.
32
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пич 20Живееш по-добре ама .....някой друг път.В Бг колкото и пари да имаш все живееш като куче.
31
2
 
1
 
! Отговори
Вики преди 6 години
До 27 Самотна майкаКъде, в коя държава желаете да отидете?
30
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заминавай :)) Там не чакат с хляб и сол. Там също има конкуренцията и играчи. То си е твой избор. Аз много ***, не държа да има. Това е хубавото на България.
29
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично аз никога не съм мислил да имигрирам ,с висше съм ,имам бизнес винаги съм се борил да съм тук,но тази канонада от рекет на всякакви данъчно ,полицаи ,пожарникари и всякакви мутри,в България ,каквото и да правиш трябва да си одтавиш 30% от времето и парите да се занимаваш с данъчни и мутри и след това ако искараш нещо да има за теб ,в "белите" държави никой не закача дребния бизнес ,тук касовия апарат във връзка с НАП с боко,с полицията ако продадеш баничка да те гърбат
28
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образованието струвало пари??То и доматите струват пари ама като няма кой да ти ги купи СЕ ИЗХВЪРЛЯТ на бокл*ука!!Тоя е 100% КОМУНИСТ.С лозунги и КОМАНДИ заплати не се повишават.По-лесно ще затворя бизнеса и ще уволня всички отколкото да хрантутя некадърници.работа колкото искаш само да има кой да работи.А в Бг никой не иска да работи.Искат цял ден по кафетата и да им даваш по едни 50-100 лева на ден "джоб-пара".Да ама НЕ!
27
26
 
6
 
! Отговори
факт преди 6 години
Нещастници, вървете на майната си и престанете да плюете България! Плъховете първи напускат кораба.
26
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добрият вариант е махане от ромската република!
25
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ми говориш за Швейцария ,а заплатите знаеш ли какви са там ? А знаеш ли ,че на всички престъпници парите са там ? Данъка им е минимален сравнение с дохода ???? Пак ли си некои *** платен от боко,всички монополи се пазят в момента от мутрите поставени от боко като си цакат % ,дребния бизнес нема как да му се взима % за това е подложен на унищожение ама мутрите не проумяват ,че по този начин 60% от трудоспособните хора ,който представляват дребиня бизнес-Терминал 2 ходи ги рекетирай ***,
24
10
 
40
 
! Отговори
Самотна майка преди 6 години
Още една две години, колкото детето да стане по-самостоятелно и да не се налага да търсим баба му за помощ, и ние стягаме куфарите. Освен крадци, мутри и политици, не зная кой ще им остане. Е и малко работещи в София.
23
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой понеже отишъл в Германия или Англия да мие чинии или да бере гъби ...значи той е умния , а тука работещите са *** :))) Малко ви е грешна истината . Тук има много умни и работливи млади хора. Тея дето берат гъби....не ги превъзхождат с Нищо.
22
3
 
48
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Като спрат еврофондовете 2020/21 ще лъсне голата истина колко сме добре. ИТ специалисти не може всички да бъдат, а в туризма и др. отрасли работа има за целия китайски народ, пари няма( печалбата се разпределя 90%за работодателя т.е краде откъдето може и от заплати ,и от осигуровки,данъци и т.н)
21
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23Пълни глупости. *** да видиш в Швейцария , какво значи данъци и натиск :))) ЕС не е виновен , че страната е била в изолация 60 години ...И хората излязаха да гледат и работят.
20
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много хора избягаха от както България влезе в EU ,вярно е ,че се вдигнаха леко заплатите ,но данъците се вдигнаха стократно и отделно се въведоха още най-различни знайни и не знайни данъци ,такси,правила хората са поробени и надупени натоварени до ушите с данъци,безброй данъчни и кави ли не комисии смазват дребния и средния бизнес от рекет и глоби подпомагайки чуждите вериги ,политиката на боко мутрата е да слага бивши ченгета на всяка позиция и да се дръгне дребният бизнес до дупка
19
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16 Аз не помня 93 , 98 или 2003 ...300 000 българи да са ходили до Гърция ей така за плажче :)) Айде дишай селчоо.
18
18
 
2
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
На съвецките хора Българи не им трябват- Българите ще казват на света,че Кирилицата не е писана от Ленин ни от Ив.Грозни,а руския език е Български диалект. Това унижение е недопустимо за величавата расийская империая- затова тя ще предпочита да сложи руско-турската граница по Стара планина дори тогава,когато турско-китайската граница опре във Урал!
17
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16 Ти си от неграмотните. На всякъде е пълно с млади и образовани хора. Все човече фирми се отварят с помоща на Евро финансиране . В момента почти е невъзможно да намериш хора за работа. ИТ сектора гърми на огромни заплати . Туризма се пука по шевовете. Тея колко сме зле ги обеснявай на електората си - пенсииите.
16
1
 
22
 
! Отговори
blowjob bg преди 6 години
Много сме добри по статистика ,но не си мърдаме и пръста да предотвратим "теча" от държавата