Чапа: Клета и проклета е майка България!

Скулпторът Георги Чапкънов в интервю пред Bulgaria ON AIR
16 юли 2017 20:18, Анисия Иванова
216

Клета и проклета е майка България! Страшно звучат тези думи, казани от големия скулпторът и съавтор на герба на България Георги Чапкънов-Чапа.

Според него тук, в България, само се руши. Не е редно да се бутат паметници. Проектът за паметника "1300 години България" стоеше година и половина в ЦК на БКП. Сега нито един властимащ не споменава думата "култура", разказва той в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

"В скоро време само ще мучим. Обидно ми е! Не може да имаме 240 депутати. Те гледат само себе си! Опустошаваме си родината! Българинът е проклет и зъл! Дъртозата е отвратително нещо, лошо е, когато я усещаш. Искам още малко време, за да довърша проектите си", споделя просълзен големият скулптор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един номенклатурчик ронещ крокодилски сълзи по отминалото време на комунистическосталинисткият кич, и безобразие! Тази грозотия - трябваше да играе ролята на сфинкса пред пирамидата на Людмила Живкова! Семейство самозабравили се селя ндури - решили, че България им е бащиния! А този че*п...си е въобразил, че може да плюе народа си - от постамента на бившите му партийни привилегии! Точно такива обезличиха народа...и точно такива го съдят!
53
4
 
17
 
! Отговори
До Тъп Соросоид 86: преди 6 години
До Руснак 86"Какво удоволствие е да гледаш как пркаженото българско племе се скапва все повече.Потъва в упадък, злоба, омраза, демографска катастрофа, престъпност...Мразя ви и не го крия.СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ.================Ти не си никакъв Руснак, както се представяш защото в момента:-В Москва е почти полунощ-В Иркутск и Новосибирск е около 4 часа сутринтаНе ти си един отчаян Copocoид, който няма никакви аргументи и се опитва да ни баламосва с евтини copocoидни циркаджилъци.
52
0
 
4
 
! Отговори
До 86 преди 6 години
Успокой се, много навътре взимаш нещата. Пий си одеколона по малко.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А не те ли е срам, че си от Атака? Волен стана по-кротък и от агне.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нещо врие коремо
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По черва да влачиш бе *** дето сложи стауята на смъртта в центъра на София !Преди 20 г когато хората нямаше какво да ядат по БНТ показваше как от нищо -нещо се прави агне в трап .. В такъв плитък трап да те заровят и кучета да ти разнасят месата
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова зомбирани не спират да оревават орталъка. Въпросът е, че трябва да се връща потрошената парА. Та затова, де, не от патриотизъм. Техният патриотизъм е да бъркат в кацата с меда доживотно. Ако не, значи ги мразят или не разбират тяхната възвишеност и гениалност. Ужас, ужас, ужас, ужас!
47
1
 
2
 
! Отговори
Дженгиз преди 6 години
Хайде де сега с това кой е бьлгарин кой е турски ром, важното е кой за каквото е учил! Скивайте кво прави лютфито и кара дайь!
46
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам другаря Чап къде вижда култура в железобетонно скеле.България не заслужава за 1300 години съществуване такава грозотия да я величае.
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
47, И. костов българин ли е? Нещо бъркаш.
44
12
 
30
 
! Отговори
До 45 Тъп Соросоид преди 6 години
Т. нар. паметник пред ндк си е чиста проба умопомрачение.=======Паметникът пред НДК е посветен на две неща:-България-1300 години държаваНе ни занимавай с абсурдните тези, които защитаваш само защото Copoc и Америка за България ти е платила.Марш в Бронкс при афро-американците да ти задоволяват половите потребности от огромни обеми в задните части.Гаден предател!
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук няма жива душа и минус да ти сложи. Всички ли сте на море, откъде намерихте пари?
42
8
 
32
 
! Отговори
Абсолютно съгласен преди 6 години
Опустошаваме си родината! Българинът е проклет и зъл!=======Повече не може да се добави в две изречения. Само да напомним - Авиокомпания "Балкан", която Костов и Г-н 10% харизаха срещу подкупи имаше слотове за кацане в най-големите европейски летища в най-хобавото време от деня, имаше имоти в центъра на всички столици на Европа.Гледал съм кадри от Индия джунглите с кобрите и тигрите, и от Аляска с арктическия студ - и на двете места хората са много по-щастливи и задружни от нас.
41
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС унищожи България и всичко в България от 29 г. се прави само заради ЕС и заради НАТО а не заради България.
40
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т. нар. паметник пред ндк си е чиста проба умопомрачение. При бързото пресмятане и вида на тлъстите пари, които един (натресен) "паметник" точно по онова време е можел да снесе, е двигателят на гениалната творба, покрай която да те е гнус да минеш. И сеха кой реве за него? И защо?Защото да не им се каже - а трябва! я връщайте ония тлъстачки пачки. Крокодилски сълзи! тарикати + *** = халтура. Паметник било! Аре по-полека!
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зле се справят, значи. Паметник на опълченците, на Самуил, на Алеко Константинов. Паметник на ген. Колев в Добрич (комунистите хич не го обичаха, щото е бил руснаците из Добруджа). Рушене и заличаване голямо.
38
9
 
11
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Това НЕ Е ПАМЕТНИК.Това е МОНУМЕНТ.Предпочитам проста паметна плоча на реално загинали войници от родния ми край.Някакъв абстрактен куп заварени жилеза, облицовани с падащи плочни, нищо не ми означава.А иначе Шопската дивизия е мушила руски с вини на Добруджанския фронт.
37
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да нямаме памет, това се цели! Коя ли ще е следващата стъпка в тази посока...
36
3
 
23
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
срамно случващото се с управлението на държавата! срамни са фактите с населението в което прогресивно надделява простотията! срамен е начина на говорене по между хората! срамен е примера който "елита" дава обществото!срам ме е само мен май за тези абсурди!
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериозно, и кои са тези западни страни?В Словакия, Св. Св. Кирил и Методий им бяха даже на банкнотата от 50 крони. Нямаше словак да не знае кои са тези хора и откъде са. В същото време, Русия се опита да пробута кирилицата за свое достижение.