Чапа: Клета и проклета е майка България!

Скулпторът Георги Чапкънов в интервю пред Bulgaria ON AIR
16 юли 2017 20:18, Анисия Иванова
216

Клета и проклета е майка България! Страшно звучат тези думи, казани от големия скулпторът и съавтор на герба на България Георги Чапкънов-Чапа.

Според него тук, в България, само се руши. Не е редно да се бутат паметници. Проектът за паметника "1300 години България" стоеше година и половина в ЦК на БКП. Сега нито един властимащ не споменава думата "култура", разказва той в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

"В скоро време само ще мучим. Обидно ми е! Не може да имаме 240 депутати. Те гледат само себе си! Опустошаваме си родината! Българинът е проклет и зъл! Дъртозата е отвратително нещо, лошо е, когато я усещаш. Искам още малко време, за да довърша проектите си", споделя просълзен големият скулптор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
11
 
16
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 6 години
Чапа е бозал като юнака 25 години от Държавата ни за глупави глупости . И в днешно време ги има такива Андрешковци - Вежди Рашид .
33
2
 
8
 
! Отговори
мтм преди 6 години
всяка власт си идва с свойте паметници.по тях ще ги познаете
32
7
 
38
 
! Отговори
Сиси преди 6 години
Паметника се събаря , за да не дразни европейците, когато заседават в НДКВ много западни страни учат, че България е създадена след руско-турската войнаНе може тази малка страна да е най-стара в Европа. Блюдолизците трябва да угодят на господарите си и да изтрият самочувствието ни. След 20-30г новото поколение няма да знае от кога сме държава. Затова образованието потъваТрябва да сме *** и неграмотни за да ни управляват.
31
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде в този паметник видя поклон, от кое точно го разбра? Ако си турист в София, по какво ще разбереш за какво е този паметник? Как би го обяснил на някой, който те пита?
30
3
 
13
 
! Отговори
PD преди 6 години
Поредна журналистическа манипулация. Това в заглавието не го е казал. А този ***, просто е голям всред големи. В България има много големи. Всред големите, има обаче такива, които обикнаха народа си, такъв , ***, мразещ, глупав, уплашен и слезнаха при него, да го водят. Тези, всред големите, заслужиха вечната си слава.Останалите, ще преживяват разочарованията си, защото забравиха завета: Еднакво умело да боравят и с перото и с меча. Та така ентелегенти ялови. Не си ли с народа си, нищо си.
29
2
 
16
 
! Отговори
ДА Е ЯСНО преди 6 години
ТУК ПАК НЯКОИ УМНИЦИ СЕ ВИХРЯТ И ПОДМЕНЯТ ИСТИНАТА. НИКОЙ " НЕ РЕВЕ САМО ЗА МИНАЛОТО".НО МИНАЛОТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ,. А АКО НА НЯКОГО МИНАЛОТО НЕ МУ ИЗНАСЯ, ПРОБЛЕМЪТ СИ Е НЕГОВ. ТО И ТИКВАТА ОТ БАНКЯ, КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА БЯГА КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН ОТ МИНАЛОТО СИ, САМО ЧЕ НА НЯКОИ КАТО ВЪПРОСНИЯ АНОНИМЕН , ПАМЕТТА МУ Е КЪСА, КАКТО И БИОГРАФИЯТА МУ. ЛОШИЯТ ТОН НА БЕЗКУЛТУРИЕ, АЛЧНОСТ, НАГЛОСТ, НЕНАКАЗАНОСТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ВОДИ ДО ПОДОБНИ УМОЗАКЛЮЧЕНИЯ.НИЕ ПОМНИМ ОБАЧЕ.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гробище беше мавзолея, товарищ.
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляците мислят да премахнат над 5000 паметника от епохата на соца, толкова за "никъде по света не рушат".В южните американски щати махат паметници на генерали от Гражданската война, но понеже не го пише из българските медии, няма как да научим за това.Да не говорим за Германия и наследеното от Хитлер. Даже са му думнали трибуната на Олимпийския стадион.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Могат да дигнат друг паметник.Нещо по-красиво да пише 1335 България.Идеята с гробище е потресаваща.Най-добре до гробището бензиностанция,молче и паркинг.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мястото на статуята на Св. София беше статуята на Ленин. Това рушене ли е, или напротив!?
24
7
 
22
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
***, ама много *** народ има в тази държава. Хубав или грозен този паметник е за 1300г българска държаваНикъде по света не рушат историческата си памет. А , за някои новоизлюпени столичани ще кажа,паметните плочи на 1 и 6 пехотни полкове никога не са били на местното на 1300 . Така е като софиянци си избраха кмет от провинцията. И защото всички в До са такива рушете, за.да нямате спомени когато сте ходили с *** . А, в Париж паветата пред триумфалната арка стоят - там не асфалтират.
23
4
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Това твоето не е опит, а реклама на кредитна линия от кашерна банка!
22
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моят опит показва, че ако само ревеш за миналото, си оставаш в него. А животът си минава покрай теб и само повтаряш мантрите на Първия.
21
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВ Е ЧОВЕКЪТ ! ТОЛКОВА КРАСИВА СТРАНА А С ТАКИВА *** -ПОЛИТИЦИ. ЗАТРИХА БЪЛГАРИЯ ОТ ЛАКОМИЯ ! ОСОБЕННО ДНЕС ! ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ! АКО СЕ ПОЯВЕШЕ ИСКРА -ТЯ БЕШЕ УГАСВАНА НА МИГА ОТ НЕКАДЪРНИЦИТЕ ! НЕ СЛУЧАЙНО ЛЕВСКИ НАКРАЯ НА ЖИВОТА СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА : НАРОДЕ ? ? ? ? ТОЗИ ЧОВЕК ОБИЧАЩ БЕЗМЕРНО РОДИНАТА СИ ,СИ ЗАДАЛ ВЪПРОСА :ЗАСЛУЖАВА ЛИ НАРОДА -СВОБОДАТА СИ ИЛИ ИСКА ВСИЧКО НА ТЕПСИЯ...
20
20
 
8
 
! Отговори
До Starcraft преди 6 години
'' Абе хора, че е грозен паметника, грозен е, но не пише на него БКП, нали ? Пише "1300 години България". Кой разбрал, разбрал''---------Aбе пич, ако взема една *** и напиша на нея ''1300 г България'', тя пак ще си остане ***. Който разбрал - разбрал...
19
5
 
20
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Не ме вързвай към тези които са ги заличили... На мен жизненият ми опит показва, че като събаряш нещо от миналото, нов човек не ставаш...
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И понеже останаха неразбрани и ги клаха на Владая, та решихте за по-сигурно да им заличите имената и да издигнете там... Какво, всъщност?
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клета и проклета не е "Майка България",защото освен овчия си "народ",тя включва земята,реките,езерата,горите,тревите,животните...всички онези естествени създания,които изживяват своето естество,в лоното на Майка България!Клети и проклети могат да бъдат(и са),само самонареклите се за човешки създания "българи",превърнати в един мръсен ционистки ***,на така наречената "демокрация" и чуждестранни господари!ВСЪЩНОСТ,САМОПРЕВЪРНАЛИ СЕ!!!Но те така са се обезмозъчили,че не го съзнават!!!
16
7
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 11Да, неразбрани останаха! Докато ги ядоха въшките в окопите, други направиха гуши от тяхната кръв... Та, щото много ги разбирахте ги клахте на Владая!
15
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НДК е неспасяем. Колкото и да го боядисваш, извращенията на социнтелигенцията из него по-хубави няма да станат.