Дъжд, студ и вълни до вторник. После лятото се връща

Началото на седмицата няма да е много подходящо за плаж
Обновена: 16 юли 2017 08:54 | 16 юли 2017 07:40, Красимир Ангелов
6
Дъжд, студ и вълни до вторник. После лятото се връща
Снимка: Булфото

Студени и дъждовни, в сравнение с обичайното за средата на юли, ще бъдат следващите няколко дни, сочи прогнозата на синоптиците от НИМХ-БАН.

Захлаждането започна още от съботния ден, но днес температурите ще паднат още, а на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Очакват се и градушки. Има условия за значителни количества, прогнозират синоптиците.

Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 17° и 22°, за София – 17°. Единствено на места в Югоизточна България градусите могат да стигнат до 27-28°.

През нощта срещу понеделник валежите ще продължат и отново на много места ще са значителни. Градусите отново ще останат между 17° и 25°.

Над Черноморието днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Не така обаче стоят нещата за началото на следващата седмица, когато ще вали над почти цялото Черноморие. Това обаче няма да е единственият проблем за почиващите - вълнението на морето ще бъде около 3 бала с тенденция на усилване, особено по южното крайбрежие. В началото на седмицата се очакват големи вълни и мъртво вълнение.

Във вторник от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността. В югоизточните райони все още през по-голямата част от деня ще преобладава облачно време и на места ще превалява. Вятърът и в Източна България ще отслабне, ще започне и повишение на температурите.

Една от сряда слънцето ще се завърне в почти цялата страна. Температурите ще се повишат с малко, но до края на седмицата градусите няма да скочат повече от 31-32°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къпете се, хора, къпете се!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шорош е виновен.
2
6
 
2
 
! Отговори
JJivanov warning преди 6 години
В момента с дъжд с а констатирани над 700 000 000 аномалии на територия нагло ограбвана през гр.СОфия//сердика/триадица/ подават от ВИтоша.. аномалиите са от увреждания с тежко терористични камери и бели скенери монтирани на автомобили. открити са нови високо вредни скенери маскирани като "дневни фарове" вижте светещи анти природни ивици нарочно монтирани на автомобили/светодиодни/
1
0
 
18
 
! Отговори
Дежурен синоптик преди 6 години
Не е лошо да споменавате НИМХ, откъдето сте взели прогнозата.