Нова ниша: BG туроператори с фешън екскурзии до Милано

4 нощувки с транспорт и закуски – близо 500 лева
17 юли 2017 19:00,
9
Нова ниша: BG туроператори с фешън екскурзии до Милано
Снимка: архив, Reuters

Броим поне 500 лева, за да пътуваме за няколко дни до Милано за летен шопинг. Летните разпродажби в Италия са регламентирани по региони, като обикновено започват около 7 юли и продължават 30 дни.

Туроператор предлага 4 нощувки в Милано за периода 24 – 28 юли срещу 249 евро. В цената влиза двупосочен самолетен билет с директен полет от София до италианския град и обратно с включени летищни такси, както и престой в 3-звезден хотел и закуски. Срещу посочената сума обаче можем да вземем само една чанта ръчен багаж до 10 килограма. За по-голям куфар, който да напълним с покупки ще трябва да платим допълнително. Голям салонен багаж в двете посоки ще ни струва 65 лева, куфар до 23 кг – 125 лева, а до 32 кг – 165 лв.

Разбира се, трябва да предвидим и солидни сума джобни пари, за да можем спокойно да се разхождаме по магазините, както и за посещения на музеи и исторически забележителности, ако ни остане време.

Обикновено при подобен воаяж туроператорите са подготвили посещение на аутлет центрове, откъдето нашенци се прибират натоварени с евтини вещи.

В началото отстъпките са скромни –между 10 и 30 на сто, но в края на сезона достигат до 70%. Във фирмените бутици обаче рядко намалението пада под 20-25 на сто.

Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма обясни пред  "Монитор“, че подобни пътешествия предприемат най-вече младите хора на възраст към 20 години.

По думите му по няколко хиляди човека годишно отиват на шопинг в чужбина, но напоследък се наблюдава по-висок интерес заради нискотарифните авиокомпании, имащи полети от нашата столица до останалите държави в Европа. Според Драганов, за евтин пазар най-популярните дестинации са Италия, Германия, Англия и Австрия.
 
Експертът разясни, че освен през лятото младежите пътуват за дрехи и преди баловете си през април, както и около ноември преди Коледните празници.

Въпреки многократно по-високия си стандарт западняците отдавна живеят на принципа, че гардеробът се обновява и попълва единствено от разпродажба на разпродажба. В останалото време се купува само при крайна нужда. Защото по време на сезонните намаления, когато започва голямото разчистване на магазините от стари колекции, човек може да се сдобие с качествени и хубави неща на двойно, тройно, че понякога и петорно по-ниски цени.
 
Друга интересна шопинг дестинация е Испания
 
Там разпродажбите вече започнаха и ще продължат до края на август. Важно е да не се забравя дългата обедна почивка там - от понеделник до събота магазините работят между 9,30 и 13,30 часа, а след това са отворени от 17 до 20,30 часа. От моловете може да се пазарува и в неделя между 10 и 20 часа.

Родните турагенции обаче рядко предлагат подобни пътувани и поради тази причина повечето шопинг маниаци предпочитат сами да си организират екскурзията. Ако в момента резервираме самолетния си билет до Мадрид ще платим около 130 евро за отиване и връщане, но не трябва да забравяме, че това е само за пътуването и не се включва хотел.

Освен западните страни, съседните ни държави също се радват на завиден интерес. Туроператори изкушават родните шопинг маниаци с еднодневни екскурзии до Солун и Одрин.
 
Разходката до Солун би ни струвала 35 лева, като освен ходене по магазините ще посетим и църквата „Свети Димитър“, арката на император Галерий и Бялата кула.

До Одрин пък екскурзията би ни излязла 42 лева като от агенцията препоръчват да си купим перилни и почистващи препарати, килими, кожени изделия, ядки и сладкиши, които са на сметка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: миланошопингнамаления
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
голем смех преди 6 години
както винаги празните приказки на джамбазчето,ха да те видим какви ще ги свършиш,то тва да не ти е плямпането на ангро,ти по-добре кажи какво стана спенсиите и заплатите дето ги обещавахте
5
1
 
2
 
! Отговори
Език свещен преди 6 години
Български, а не "BG"!
4
1
 
1
 
! Отговори
туристка преди 6 години
Голям майтап :) При цени на двупосочен билет до Милано около 50 евро, чекиран куфар 15/23 кг - 15 евро/21 евро, три нощувки в хотел три звезди - 100 евро/човек, трансфер от летищата - 10 евро в двете посоки, в задачата се пита с колко Вие натоварила въпросната туристическа агенция?! А, изобщо сигурно ли е, че ще пътувате?! И дали при резервация няма да Ви кажат, че точно малко преди това са свършили стаите и трябва да доплащате за друг хотел :)
3
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Вземете си повечко джобни че като се връщате да не се окаже че нямате самолет за наобратно а фирмичката удобно е фалирала
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо, но намаленията в Италия вече почнаха, та да не се върнат туристите с празни торби, че ще си искат парите за екскурзията
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велика статия сте сглобили.