Все повече младежи от Русия в лагерите по морето ни

Посланик Макаров: Предпочитаме България за почивка!
17 юли 2017 20:34, Анисия Иванова
37
Все повече младежи от Русия в лагерите по морето ни
Снимка: Министерството на туризма

Увеличава се и броят на децата и младежите, които идват в България за организирана почивка, каза пълномощният посланик на Руската федерация в България Н. Пр. Анатолий Макаров.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и Н. Пр. Анатолий Макаров посетиха два детски лагера по Северното Черноморие, където за ваканцията си в България идват основно подрастващи от Русия, съобщиха от Министерството на туризма. В обиколката участва и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук.

Министърът припомни, че Българското Черноморие предлага традиционно много добри условия за настаняване на руски детски групи. Около 3000 - 4000 деца посещават само Международния детски комплекс "Албатрос" в курорта "Св. Константин и Елена", предимно от Русия и Украйна.

Комплексът - на 10 км от Варна, се простира върху 14 дка и има прекрасна гледка към Варненския залив и Ботаническата градина.

Той разполага с открит плувен басейн, денонощна охрана и 24-часово медицинско обслужване. Тук се провеждат и разнообразни спортни прояви на площадките за футбол, баскетбол, волейбол и други игри. В комплекса има танцова зала, лятна сцена, компютърна зона, дискотека, както и класни стаи.

"С промени в Закона за туризма ще бъдат изработени задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за отдих, за да сме сигурни и в бъдеще, че ще бъде гарантирано спокойствието на децата, а и на техните родители", съобщи Ангелкова.

Посланик Макаров поздрави България за добрата организация и отличните условия, които страната ни предлага за детските лагери. Той подчерта, че все повече руски туристи предпочитат България като дестинация за почивка и пътуване.

Ангелкова и Макаров посетиха и Международния детски оздравителен лагер "Бригантина" в курортния комплекс "Албена".

Той е в непосредствена близост до резерват Балтата. Комплексът е за деца от 7 до 14 години с капацитет 400 гости едновременно при много добри битови условия. "Бригантина" предлага разнообразни услуги - басейн, джакузи, чадъри и шезлонги, спортна многофункционална площадка, конна база, фитнес, анимационна зала, летен театър, клуб за конкурси и творчески прояви.

На плажа лагерът има свое място също с площадки за плажен футбол и волейбол. Територията се охранява от водна спасителна служба и дежури медицински работник от лагера. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Браво ! Вижте как Великият Путин се грижи за бъдещето на Русия !
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОКУПИРАНА БЪЛГАРИЯей, психопат, чиба от тука бе, тееейба в психопата. Чиба в Русия, ***.
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нещо не им се ходи в Кримнаш май хахахахахахахаха даже и най-забутаният български курорт е хиляда пъти по-добре от Кримнаш xaxaxaxaxa
26
1
 
10
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Еми така е защото и те (като румънците например според нашето правителство) са много по- бедни и много по- изостанали от нас! От друга страна погледнато е за предпочитане да идват деца и младежи от Русия отколкото разни шведи които пребиват жени просто така и алкохолизирани oтрeпки от англия чиято единствена цел е да се спиртосат и да се нашмъркат!
25
10
 
6
 
! Отговори
номер2 преди 6 години
Ще дойде време и всеки, който е канил руснаци, и всеки, който ги е допуснал и им е разрешил да влязат в България ще си плати! Ще си плати с лихвите!
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън руснаците от България !
23
18
 
12
 
! Отговори
Луцифер преди 6 години
Такъв е планът. Първо дечица, после младежи, след тов масово закупуване на жилища, следва : защо дискриминирате руския етнос и не говорите(!?) руски, после същите младежи в камуфлажни униформи без опознавателни знаци пристигат с тежка военна техника закупена със собствени средства от оказионните магазини и помагат на онеправданите и потиснати руски граждани, издига се руското знаме и се обявява Новоруска крайбрежна република. Цикъла е завършен. Путин е велик...
22
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Чета нещо за бой! Който бой иска, получава! И кого ще биеш? Дечица? Нищожессство!
21
5
 
18
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Нека да идват дечицата, нека се радват на морето и слънцето!
20
4
 
17
 
! Отговори
L преди 6 години
Гледам ги на ммц-то... военна дисциплина. Строяват се в две колони и така ходят до морето. Като едно време....
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радвам се когато идват руснаци,радвам се когато идват французи,австрийци,испанци.И изобщо всякакви хора,които искат да видят родината ни,и нас,стига да са възпитани и да се държат подобаващо!
18
8
 
25
 
! Отговори
варненка преди 6 години
В тези лагери има ред, режим и полезно и смислено прекарване на времето, наред с многото забавления. Жалко, че нашите деца не посещават такива! Имам преки впечатления от лагера на Камчия и съм възхитена!Нооо ние станахме големи лЕберали и нашите деца нямат нужда от таквиз "комунистически" работи! Мхммм!
17
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре дошли.Не ме интересува какво пишат и втълпяват глобалните медии за Путин и руснаците.Имам си глава на раменете и вярвам на очите си.Руските младежи и ученици наистина са дисциплинирани и възпитани.Бил съм свидетел и по морето и по спортни състезания.За жалост нашите не са такива,а много бих искал да е така.А тука по-долу във форума някакъв непрекъснато се опитва да насажда омраза-абе човек,наистина ли това изпълва живота ти със смисъл?
16
10
 
28
 
! Отговори
Виждащ преди 6 години
Колкото по-близо до Русия, толкова повече печалба за България.
15
3
 
14
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Аз не предпочитам псуващите и гадни Анонимни.
14
1
 
14
 
! Отговори
Гунчо преди 6 години
Да видим колко данъци ще събере държавата ни от толкова много туристи?
13
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Колкото по-далеч от Русия и руснаците, толкова по-близо до цивилизацията. "".............по-принцип си прав, но децата с нищо не са виновни ... напротив - след 20 години като дойде края на Путин и Русия започне да заприличва на нормална държава тези деца ще градят нова Русия. Никога не винете децата.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в хисаря ,са хиляди.всеки дрн по три автобуса.
11
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
И ние бяхме в обзор имаше спортисчета.Имаше дисциплина и ред и култура.А с българчетата виждате ли като ходят на групи товя
10
4
 
11
 
! Отговори
Исмаил Караджа преди 6 години
А хаирлия да е. Всичко каквото искат да правят но без лекелици, примерно водки да се пият след това да поврьщат на красивата ни природа