Полицаите поискаха отново достойни заплати и отношение

Протестът на униформените бе в градинката на "Св.Седмочисленици"
18 юли 2017 20:19,
39

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Виж други галерии »
Униформени отново излязоха на протест тази вечер в София. Този път те се събраха до сградата на МВР, в градинката до църквата "Св.Седмочисленици".
Още по темата

Исканията на протестиращите служители на реда отново са за увеличение на заплатите още през тази година, а не както МВР обещава от началото на следващата.

Униформените припомниха, че има редица техни колеги в страната, които заради недостиг на полицаи, се налага да отговарят за сигурността на няколко села в един регион, предава БТА.

Протестът тази вечер е пореден след състоялия се на 5 юли пред парламента.

От синдикалната федерация на служителите в МВР припомнят, че започва серия от регионални протести във Варна, Добрич и Гоце Делчев. А след това в Бургас, Благоевград, Перник и други градове.

По-рано днес вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не разбира защо синдикатите в МВР протестират.

Той обясни, че вече два пъти се е срещал със синдикатите и са говорили за възможността за увеличение на заплатите, но това може да стане от 2018 година. Радев каза, че утре отново ще има разговор с финансовия министър по този въпрос, но няма как от резерви в бюджета за 2017 година да се намерят пари за по-високи заплати.

Шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов пък припомни, че миналата седмица депутатите гласуваха средства, с които да бъдат платени парите за облекло на онези полицаи, които не са получавали униформи от държавата през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
16
 
! Отговори
да го духат преди 6 години
Ушев не заслужават нито пари нито уважение,карат личните си автомобили без винетки,колани,светлини, хвърлят по една палка и жилетка на задното стъкло лепнат два-три стикера и паркират като аборигени...
31
2
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Когато започнат да пазят българите както ония от ***`алите,тогава ще има подкрепа и разбиране.
30
2
 
18
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Да искат в Столипиново, полицаите трябва да бъдат затворени при строг режим, заради това е подкрепят геноцида срещу българите2
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех,клети полицаи, ех клета България ! Този главен прокурор каза, че онзи дето го доведе може да подарява милиони, милиони народна, не негова пара за НДК , но това не било проблем на България !!!! И КТБ беше засекретена ,и Бисер ,и Хитрино ..... Парите са много ,милиарди , но виртуални , както победената от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ контрабанда и корупция !!!!!
28
6
 
8
 
! Отговори
Телефонджия преди 6 години
Мога още много да пиша, защото познавам системата отвътре, но имам опит и в западноевропейските служби на полицията. В България, колегите правят чудеса от храброст, за да могат да вършат това, което вършат, борейски се със законови пречки, лоши условия на труд и т.н. и т.н. За да разбереш полицаите, трябва да си работил като такъв. Аз не очаквам гражданите да подкрепят колегите, защото това не е типична черта за българите за съжаление. Важен е сеирът пред телевизора с чаша домашна ракия
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Девизът на Българите е, НЕ :СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТАА истинският девиз е :Не искам аз да съм добре, Искам другият да е зле.
26
17
 
6
 
! Отговори
Телефонджия преди 6 години
Много е жалко, че българите не осъзнават, че нашата полиция в никакъв случай не е по-лоша от полициите на страните от Западна Европа. В доста отношения даже е в пъти по-добра. Айде който недоволства, че не му е разкрита кражбата на 20 буркана компот, или джи ес ем за 200 лева, да иде и да подаде жалба за съшото, ако се е случило в Германия. Директно ще му се изсмеят. Просто в БГ обществото е адски много настроено срещу полицията, благодарение на политици и медии.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да напускат тези гюлета ! Сами се пазим по добре с охранителните фирми!
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Valentin Radev Ostavka! Boiko Borisov ministar na vatreshnite raboti i premier v edno.
23
2
 
24
 
! Отговори
данъкоплатец преди 6 години
А дали са заслужили и това което получават,според мен категорично Не. Пазат само и единствено интересите на властимащите независимо какви са,а получават парите си от нашите данъци,но когато трябва да ни защитят се крият като мишки. Всеки ден има стотици престъпления,но къде са те?
22
2
 
24
 
! Отговори
Пъзел преди 6 години
Да искат от онези които пазят!Да идат в Катуница, Асеновград, Бяла...от тях да искат!От нас получават само.....
21
5
 
22
 
! Отговори
МУНЧО преди 6 години
Сега е момента да се оправи полицията. Който иска висока заплата на село и да дежури по 24 часа.То така и баба знае като тях. Циг-ани-те вилнеят тях ги няма . *** крадат те пак липсват.*** изнасилват нашите си опипват някои части.Цялата държава се тресе от престъпност,а те само искат пари. Журналистите им разкриват ало измамниците,а те пак не знаят нищо!!!!! Е, за какво тогава искат по-високи заплати? За да пушат цигари и да сърбат кафета ли????
20
6
 
18
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Че ква по достойна заплата от 1000 които получават сега? Те вършат работа за 300, искат 1300. Я стига са искали ами да вземат да работят малко.
19
7
 
20
 
! Отговори
Webley revolver преди 6 години
Полицаите не заслужават нищо повече, от нови униформи. Достойно заплащане за какво? Да не говорим за отношение... Пожарникарите - разбирам, тези хора си рискуват живота.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ss"да приберът кварталния дилър,че зарибява детето ви .." при нас полицая за района е бившия квартален дилър. А "дясната му ръка" от едно време стана надзирател в затвора
17
7
 
20
 
! Отговори
321 преди 6 години
На всеки следващ протест протестиращите са все по малко и по малко,явно повечето полицай са разбрали че синдикатите ги използват за користни цели и народа не одобрява исканията им.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ нищо не се върши така е - трябва радикална промяна. Висока заплата-2000лева, Ефективност на РАботата,Права при арести и обиски,5 дни работни в седмицата, тренировки и тестове,компютри и техника, екипировка, и нови автомобили,вътрешни проверки и детектори на лъжата,почивка -10 работни дни,добавки за празниците и нощните,пенсиониране на 60г., безплатно здравеопазване.Съкращаване и преназначаване на активна длъжност.АМА все мечти за небивали неща.НИто едните, нито другите ще се съгласят.
15
2
 
26
 
! Отговори
ЯСНО преди 6 години
Те не искат реформи и промени а пари!но народа който дава парите иска реформи и промени в МВР!
14
4
 
13
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 6 години
Полицаите в България са Държавни Служители с Най-Високите Заплати .Бюджета на МВР е 4.5% от БВП - над 4 милиарда лева . Не разбирам исканията им .Оправдавам ги до там че искат по-високи заплати от Президента и Премиера .
13
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепям ги!Заслужават по-големи заплати.Щом има за учителите,трябва да има и за тях.Също и за народа,който изкарва парите им.