Протестът: Заплатите ниски, министърът далече, полицаите – на улицата

По основното искане за повече пари развитие няма
18 юли 2017 10:37,
113

Полицаите отново излизат на протест, въпреки разговорите и обещанията от страна на ръководството на МВР.

"Диалог нямаше. От 5 юли досега среща с министъра на вътрешните работи не се проведе", посочи зам.-председателят на синдикалната федерация на МВР Илия Кузманов.

Още по темата

Служителите на реда настояват за по-високо заплащане, нови униформи и законови промени. Исканията бяха обявени още на 5 юли, когато се проведе и голям протест в София.

Пред Bulgaria ON AIR Илия Кузманов коментира, че оттогава е започнала процедура за парично обезщетение на полицаите, за прериода 2011-2015 г., през който със собствени средства са закупували униформи.

По отношение на увеличението на основните възнаграждения на всички служители на МВР и искането за подготовката на нов закон и поправки в сега действащия, развитие няма.

Зам.-председателят на синдикалната федерация на МВР заяви, че ще последват протести във Варна, а след това демонстрациите ще продължат и в други градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
!На никаквата свършена работа и тези заплати са им високи!Да отидат в частния сектор, да видим кой ще им дава заплати, за никаквата работа, която вършат.
60
1
 
25
 
! Отговори
p преди 6 години
Ако оствим настрана частният ми случай ( нито са разкрили кой ми открадна колата ,нито кой разби апартамента),но само преди 5 дена съобщиха че има не събрани 70 милиона лева от глоби : съберете си вересийте,свършете някоя работа ,разкрийте някое престъпление пък тогава искайте .В момента единственото полезно нещо което полицаите вършат, е че знаят и могат да те опътят до най-добрата шкембе чорба във всеки град
59
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милиарди за калпаво саниране има,а за униформи-няма.Стотици милиони за комфорта на политиците има,а за денонощна охрана в населените места-няма.Държавата е оставена на самотек,а народа е заспал дълбок сън.
58
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спектакълът продължава!Политиците, полицията,съда и прокуратурата и жур.ана.ли.зците са трите страни на мафията-взаимно гарантират и осигуряват щастливото си съществуване!Едните осигуряват законите и средствата,които се "усвояват" от "КОГОТО" трябва,полицаите,съдиите и прокурорите, упорито спящи по колите,банките в съда и бюрата в прокуратурите " ГИ" пазят,а жур.ана.ли.зците създават "правилен","разсейващ" обществото,шум!И така- от 1956 г насам!Но...БОГ си знае работата-идва "Видов ден"!
57
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Некачествената българска полиция като цело включваща всичките и видове гранична, обща, охранителна, криминална , КАТ и пр./ изключенията за истински професионалисти в МВР са малко , те да ме извинят / иска качествени заплати. Между МВР и народа има вече голема пропаст поради различни и комплексни причини .Видно е , че обществото ни , не подкрепя МВР.
56
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво да кажем за шивачките които шият униформите на полицаите ! - една униформа струвала 700лв - моля това да не е нещо на Армани бе.А горките жени взимат минимална заплата за да си вадят очите по 12часа на ден и нямат никакъв шанс да изкарат нещо странично.В България тези които имат много все казват че 1лев нямат ! - и депутатите в това число
55
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки от нас, който ходи на работа някъде, не ходи гол, нали? Купува си дрехи и не чака компенсация. А при полицаите защо да е различно? Ами като не им отърва да напуснат и да си купуват цивилни дрехи. Даже ще им е по добре-никой няма да ги различава и ще ги приема за нормален българин.
54
5
 
28
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
И това,което получават им е много.Арогантни и мързеливи-това са българските полицай.
53
0
 
13
 
! Отговори
до 65 преди 6 години
Прави си! И за съжаление това основен проблем на цялата държава. Хората не се избират според уменията и качествата им. По Тошово преме имаше едни виц - в новите паспорти да не пише име, презиме и фамилия, а име тире на кого си човек!
52
1
 
25
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 6 години
Знаете ли че половината от служителите на МВР БГ (60 000 ) , взимат Инвалидни Пенсии ?Това е Куриоз в Света .
51
0
 
3
 
! Отговори
ДО 62 преди 6 години
Колко е 4+4-2 ?
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари нема-действайте!
49
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твоа правителство няма да си изкара мандата. Много взе да скърца къщичката, а пари няма. Европа не е СССР, да цунеш Брежнев по бузките и той да ти сипва кинти. Там искат резултати, а ние сме пълни двойкаджии.
48
0
 
25
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Изхвърлете планктона от канцелариите и ще има за работещите полицаи
47
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам против да им увеличат заплатите НО след полагане на успешен изпит за физическа издържливост и покриване на нормативите, психотест и тест по български език и математика. След това който не минава в къщи, а на останалите се разпределят заплатите.
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите като са по-ниски какво да правим? Малко сме да протестираме и сме заменими за разлика от полицаите.
45
0
 
30
 
! Отговори
СТИГА БЕ преди 6 години
Бюджета на МВР за 2017 година е над 4 милиарда .Това е по 70 000 лева на всеки Полицай .Нямам ДУМИ .
44
12
 
10
 
! Отговори
:) преди 6 години
А помислихте ли, че МВР не е само полиция? Има спасители, пожарникари.. Тях не ги виждате всеки ден на улицата /и слава Богу/, но те работят в мизерни условия за никакви пари.
43
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си покажат фишовете, досега никой не показа, само униформи показват. Не вярвам че униформен взима 800 лв.
42
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че един полицай взима повече от един учител, миньор или медицинска сестра. Това, че всички сме бедни не е основание те да искат пари само за тях. Нека протестират за увеличаване на всички доходи.