Разследващите ровят: Кой уби Алекс?

Задържаният за убийството ром прикривал племенник
18 юли 2017 09:07,
119
Разследващите ровят: Кой уби Алекс?
Снимка: Facebook

Проверява се версията, че 32-годишният ром Валентин Маринов, който е задържан за убийството на Алекс Ангелов в Бяла, прикрива свой племенник за фаталния удар, пише "24 часа" като цитира свои източници от средите на разследващите.

Маринов е бил най-възрастният в мургавата компания, която напада Алекс на 8 юли сутринта в центъра на града. Бил кротък и никога не е задържан от полицията, твърдят жители на ромската махала в Бяла. Дори рядко слизал към центъра на града. Племенникът му обаче е с криминално досие.

Още по темата

Окръжната прокуратура в Русе поема случая, след като Алекс почина в неделя. Момчето не успя да излезе от кома.

Все още обвинението срещу Маринов не е преквалифицирано в по-тежкото - неумишлено убийство.

На 7 юли, петък, вечерта Алекс Ангелов е бил на дискотека в Бяла със свои приятели и съученици. Момчето не живее в града, а в кв. "Гара Бяла", който е на 7 км. Дискотеката е затворила поне час преди инцидента.

Алекс и компанията му излезли от заведението и се разделили. Другите деца са от града и се прибрали вкъщи. Тийнейджърът останал сам и тръгнал към спирката в центъра на града. Там го настигнала и тумбата роми. Часът е около 5 сутринта.

Един от компанията на Валентин Маринов иска цигара от момчето. То обаче не пуши и никога не е пушило. Казва, че няма. Тогава го заобикалят и един от тях замахва с бирена бутилка към главата му, а друг го удря с ръка. Алекс залита и пада на земята, като си удря главата в тротоара.

Разпитите на замесените в случая са противоречиви. От тях обаче става ясно, че част от мургавата компания е искала да помогне на момчето, защото са видели, че кърви след лошото падане. Валентин Маринов обаче ги спрял и им забранил да го доближават.

На мястото на инцидента има камери, които са запечатали част от свадата или по-точно само краката на участниците. От записите не става ясно колко пъти е ударен Алекс и кой нанася фаталния удар.

Разследващите все още изясняват всички факти около побоя, след който момчето почина.

Днес Бяла се прощава с Алекс. Поклон пред паметта му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
53
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Първо, Светла му памет на момчето. Страшна трагедия е да си отиде по този нелеп начин без време млад човек, който не е видял нищо в живота. А страшното е, че настървени от очевидното безсилие на държавата и очевидната зле прикрита закрила от политическия "елит" т.н. роми се превръщат в неуправляема, гнусна маса престъпници, които си позволяват да бъдат нападателни - подучвани от не по малко гнусните "правозащитници" от БХК и сродните им га.дове. Ако това не спре, ще започнат саморазправи.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До колкото знам Алекс е на 16 години, а мога и да греша.
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да бъде осъден физическият извършител, а другарите му, че не са оказали помощ и за прикриване на престъплението. Искам нещо др. да отчета, нещо за което никой нищо не каза. Защо приемаме за нормално непълнолетни без придружители да посещават подобни заведения в малките часове на деня? Време е да се помисли и в тази насока.
21
1
 
37
 
! Отговори
Сомелиер преди 6 години
32 годишен ром няма стойност. Виж ако беше коняк или уиски - да. Но понеже е ром е справедливо да му счупим бутилката(опаковката) и да излеем съдържанието в канала. Никаква милост за тоя.
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трябва да ги осъдят всичките че на са му помогнали
19
1
 
17
 
! Отговори
по краката преди 6 години
ще ги познаетевсеки от тумбата да се отбележи къде е бил и какво е правил, след това по движението на краката може да се определи с голяма точност какво става в невидимата част
18
0
 
16
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Така си и помислих
17
0
 
30
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Не знам кой точно го е ударил, но "Валентин Маринов обаче ги спрял и им забранил да го доближават." с тази постъпка е забавил оказването на помощ и съвсем спокойно може той да е виновния за убийството.
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците имат една поговорка "Най добрия индианец е мъртвия индианец"
15
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ КОЙ КОЙ УБИ АЛЕКС? Това е мистерията на века. Сега може да се окаже и че задържания хръклек няма вина че момчето само си счупило главата. Уникална полиция, уникална държава!
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все тая. Натискате го за 100 години в 2х2 метра с по един хляб на ден.
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки пълнолетен българин (може и над 21), със средно образование, неосъждан, нестрадащ от психични заболявания трябва да може СВОБОДНО да закупува огнестрелно оръжие. В НК да опадне превишаване пределите на неизбежната отбрана.За да може човек спокойно да се защити, когато го нападнат с колове, лопати, пръчки и други пособия от бронзовата епоха
12
0
 
47
 
! Отговори
, преди 6 години
А защо само една *** е вьтре , до изясняване на случая всички вьтре. Вьпреки вой глоби и тем подобни от някакви комитетчета. Какьв сигнал дава дьржавата на такива тумби.
11
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не се знае кой е , тогава всички до стената и до там!
10
1
 
38
 
! Отговори
Е, как кой?!?.. преди 6 години
...Тротоарът, разбира се!Много твърди ги правят напоследък иииииии - ето я поредната невинна жертва!
9
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не знаете кой е виновния, просто ги избийте всичките и проблема е решен.Нека да бъдем честни, в случая изобщо не говорим за хора.
8
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами що не ги пуснете, като не знаете кой е жалки *** послушни, хванали топла службичка. Другите що не са задържани за съучастие в убийство ваща мамка
7
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ПРОКУРАТУРАТА НЕ ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ В УБИЙСТВО АЗ ЩЕ ПИША ДИРЕКТНО ДО ОМБУДСМАНА И ДО ПРЕЗИДЕНТА!!!ВИЖДА СЕ , ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ Е АБДИКИРАЛА В ЛИЦЕТО НА ПРЕМИЕРА И ПРОКУРАТУРАТА!----------------МИНИМАЛНОТО ТУК Е НЕПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО ВЪПРЕКИ, ЧЕ СИ Е НАПЪЛНО ПРЕДУМИШЛЕНО!!!!
6
2
 
50
 
! Отговори
до Хюго Бос преди 6 години
Не е точно така! Хайде ти удари с бутилка по главата и убий някой швед, да видиш колко бързо ще те осъдят! А пък за рева по всички медии и заканите от страна на ДПС, ДОСТ, ДРОМ и Евророма които ще ни заливат няма да говорим!
5
1
 
46
 
! Отговори
i преди 6 години
Безхаберието на държавата го уби.