Хеликоптер Ми-17 отива да гаси пожарите в Черна гора

Страната поиска международна помощ за справяне с бедствието
19 юли 2017 11:55, Елка Василева
5
Хеликоптер Ми-17 отива да гаси пожарите в Черна гора
Снимка: архив, Булфото

Хеликоптер Ми-17 от състава на Военновъздушните сили ще се включи в гасенето на пожарите в Черна гора.

Късно снощи машината е пребазирана от Шабла, където участва в международното учение "Шабла 2017", в 24-ата авиобаза Крумово и се извършват необходимите технически и административни процедури. Това съобщиха от Министерството на отбраната, предаде БТА.

Използването на летателната техника от авиобазата в Крумово за погасяване на пожарите в Черна гора се налага заради труднодостъпния пресечен терен.

Черна гора поиска международна помощ за справяне с бедствието.

Вчера след разговор между президентите на България и Черна гора Румен Радев и Филип Вуянович и по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов е решено България да подпомогне със специализирана техника усилията за погасяване на пожарите, които застрашават и населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Ми-17 ще пратят - солидна здрава руска машина, хиляди от която са продадени по цял свят! Ако монтенегрите бяха помолили Русия, щяха да им изпратят Бе-200 - най-доброто, правено досега в света! Глисира, зачерпва 12 кубика вода, хвърля я на пожара и отново. Изпращаха такива на Израел, Испания, Португалия и другаде.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никой не иска да купува техника защото е скъпа и поддръжката е скъпа, но като се наложи да се ползва и я няма излиза по-скъпо.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е добре след като проблема е Пари, за какви договори става въпрос. Те като изгорят 100 км гори в 6 държави ...замърсяването колкото за цяла година коли. Ами ще плащаме, ще измислят ротация или схема . Днес ти гасиш и плащаш ...утре на тебе щи гасят . Нали това е идеята на обединението. То ако за един пожар се крием всички...Какво става ако почне военен конфликт с някоя държава там става дума за милиони евро на ден ????
2
1
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
До 1Прав си и много точно казано. Проблема е ПАРИ!!! Тези операции струват скъпо. Нашата техника и екип няма да ходят само от солидарност да гасят. Сега си представи 27 екипа с техника и всеки ти струва по 20000лв на ден грубо. Това е грозната истина, но иначе сме "солидарни" и Европа е "силно загрижена".
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човешката глупост няма край. Сърдят се на Тръмп че изкарал Сащ от зеления договор, а сега като гори някъде из Европа всички гледат и "мислим за вас" ! Добре бе 27 страни всяка ако прати по 2 самолета за 3 часа ще изгасва всеки пожар ???? Нали уж обединено пространство? Уж обединена армия ? КАто има проблем по единично .