Не без дъщеря ми... Сириец раздели майка българка от дъщеря й

Момичето е в България, учи се да чете и пише на роден език
19 юли 2017 14:15, Петя Славова
134
Не без дъщеря ми... Сириец раздели майка българка от дъщеря й
Снимка: bTV

Защо майка и дете не са се виждали 13 години разказват Марина Стефанова и дъщеря й Велизара. Двете се оказват разделени за толкова дълго време, тъй като бащата на момичето я извежда извън България.

Марина е била съпруга на сириеца Алан ал Махамид и от него ражда дъщеря. След време родителите се разделят съвсем добронамерено и без скандали, като Махамид заминава за чужбина.

Известно време той не проявява никакъв интерес към дъщеря си, но през 2002 г. мъжът започва отново да я търси.

"В един момент започна да звъни, тогава работеше в Чили. Аз не исках тя да расте с мисълта, че е изоставена от баща си и двамата с Велизара започнаха да поддържат връзка. Така реших да я заведа в Чили за лятото, поне това беше уговорката", спомня си Марина.

Но Велизара така и не се прибира – баща й отказва да я върне, като започва да я лъже, че майка й я е изоставила и повече не я иска. Двете се чуват в най-добрия случай веднъж годишно.

"Аз я търсех по всякакви начини. Само когато той преценеше се обаждаха", спомня си с днешна дата Марина.

Разговорите между майката и дъщерята протичали единствено в присъствието на бащата, за да не издаде Велизара местонахождението им.

"В първите години се обърнах към Външно министерство, но проблемът беше, че той не е в Чили и вече нямах връзка. Подадох сигнали към прокуратурата и към паспортното и по един мой сигнал до тях я открих след 12 години", разказва Марина пред bTV.

Точно когато започнала да губи надежда бащата на Велизара прави грешка – подава документи за български паспорт в Дубай.

"Веднага отидох в МВР, поисках снимката й за паспорта, който вече беше издаден. Видях адреса, намерих Велизара в интернет и рискувах да й пиша. Тя веднага реагира, поиска ми телефон и започнахме да си общуваме", разказва Марина.

"Аз бях в шок, питах я много неща, питах я защо ме е изоставила. Баща ми не искаше да имам сирийски паспорт, защото ако имаш български те оставят да пътуваш на повече места", разказва Велизара.

Тогава се намесва екипът на Министерство на външните работи.

"Когато Марина подаде сигнал в ситуационния център на Външно, той веднага беше предаден и успяхме да задействаме консулска защита спрямо нея", разказва зам.-министърът Георг Георгиев.

Но трудностите не спират дотук. Когато Велизара тръгва да бяга с представители на българското консулство в Дубай, втората жена на баща й се опитва да я спре, като пред властите се представя за нейна майка.

"Тя представи фалшиви документи и трябваше да докажем от разстояние, че аз съм майка на Велизара", разказва Марина.

Цялата драма продължава 48 часа, но накрая Велизара се прибира в България. В момента двете наваксват изгубеното време и… Велизара се учи да чете и пише на български.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: дъщерямайкасириец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
11
 
35
 
! Отговори
Светла Пенева преди 6 години
Не съчувствам на жени , които раждат от араби. Първо замърсяват българската генетика и второ , поради глупостта си са лично отговорни за съдбата на децата си и от елементарно достойнство поне да не скимтят пред медиите!
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе точно в Чили и взел детето и го отвлякъл, и тя се върнала сама :) абе Вие сте много наивни, ако вярвате на тая история, това е Чили, а не Иран, Либия или някоя съветска република, на полицията и порядъка в Чили могат да завидят 90 % от европейските държави
71
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно госпожата търси малко телевизионна слава.
70
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да сравните не без дъшеря ми, с тази съшита с бели конци история???
69
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България има една голяма част мъжки ***,които бият,обиждат жените си,зарязват децата си и не носят отговорност за тях - нито финансово,нито хуманна,принуждават жените си да проституират и т.н.За тях никой не говори.Дори ще ги похвалят,че са набили жена си или ще нарекат жените им ***.
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всичко беше добре докато Сирия не се разпадна и никой не ги иска в Европа и САЩ. Все пак български паспорт по добре от сирийски
67
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2002 това момиче е било на 4-5 години не повече, само не ми обяснявайте че е така някоя майка ще тръгне с 4-5 годишното си дете на 20 х. километра на другия край на света, та да може бащата да види щерка си, наистина ли се връзвате на тая история, отделно че то за да пътува до Чили на детето му е трябвало още тогава паспорт, и се чували по веднъж в годината, ама тя не разбирала откъде се обажда, най-лесното нещо е да се установи, от коя държава идва входящото обаждане, не вервам на златотърсачки
66
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма мъже, няма силни умни и властни българи, а също и грубияни, жените си падат особено по грубияни. за да разберете защо жените налитат на чужденци е това че X хромозомата няма преданост, тя е естрогенна паразитираща форма на живот която се привлича от победителят, поробителят и т.н. тя се смесва и рекомбинира, докато след 10 поколения е комбинация от всички преди това, докато Y си остава цяла и се предава през поколенията.
65
6
 
7
 
! Отговори
Jon преди 6 години
Ами те и турците миришат.
64
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина никога няма да защити жените си,което говори,че той е не по-малък ориенталец от хората,които обижда,за тях жената омъжила се за западняк,евреин,турчин,арабин,винаги ще е ***!
63
8
 
23
 
! Отговори
гост преди 6 години
Свършиха се българите,че отишла при миризливеца,и вие ни занимавате с тая простотия-каквото търсила си го е намерила.
62
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статистически жените са повече от мъжете така че е логично да търсят брак с чужденци, още повече в тези времена на мултикултурализъм всички се смесват, а и сорос е решил че европа е терен за развъдник на мулати. Независимо че феминизма откъсва много от тях и ги превръща в стари моми, все пак има такива, особено ако през тях са минали куцо и сакато и носят по 10 срамни болести и никой ги не ще. Все ще се намери някой чужденец.
61
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато дойде сляпата Неделя,не пита,а те са изкусни артисти!Радвайте се,че тези две красиви жени,са намерили щастието си и че историята е с добър край!Само това мога да ви кажа.
60
7
 
14
 
! Отговори
една майка преди 6 години
Само за тази ли българка не се намери българин за да се омъжи.?!Искала арабин- взела го.Тя много добре е знаела различията , които съществуват. Колко държавни средства е похабила. Това не е за гордост и радост- това е за да се докаже че....... пред съседите. Е???И????!!!!
59
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе хвърлила му е детето в Чили взела парите, па после като дошла тука са и се видели малко, това дете нали в Чили е влезнало с български паспорт, да не мислите че така стават нещата, после това не е някоя арабска джамахирия, Чили си е една от най-нормалните държави, отделно че през 2002 година България не е имала безвизов режим с Чили и със сигурност е трябвало виза и за детето
58
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продават се за пари на араби и турци а после реват.
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Избодоха му и двете очии не го пита, нито разпитват,току си зеха хубава Яна,та я качиха на бърза коняда я откарат долу в полето,долу в полето, татарско село.Яна Йовану тихом говори:-Остани сбогом, брате Йоване!-Хайде със здраве, хубава Яно!Очи си немам аз да те видя,ръце си немам да те прегърна,нозе си немам да те изпратя.
56
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даваш ли, даваш балканджи Йово,хубава Яна на турска вяра?Море, войводо, глава си давам,Яна не давам на турска вяра!Отсякоха му и двете ръце,та пак го питат и го разпитват:- Даваш ли, даваш балканджи Йово,хубава Яна на турска вяра?- Море, войводо, глава си давам,Яна не давам на турска вяра!Отсякоха му и двете нозе ,та пак го питат и го разпитват:- Даваш ли, даваш балканджи Йово,хубава Яна на турска вяра?- Море, войводо, глава си давам,Яна не давам на турска вяра!Избодоха му и двет
55
12
 
6
 
! Отговори
Да живее МЕКРОН преди 6 години
Да се изтрие статията , това е лошо говорене срещу сирийският народ !Злепоставят братята сирийци които страдат и търсят убежище в мирната и толерантна България !Цяла Европа е застрашена от такива елементи като тези тук на снимката злепоставящи НАЙ ХУМАННАТА И ЧОВЕЧНА РЕЛИГИЯ НА СВЕТА!Такива елементи като тия разпостраняват ксенофобия и ислямофобия и че имало тероризъм .Няма БЕ, всичко е мир и спокойствие в ЕС! Падат глави на хора но това са инциденти защото неса яли ГМО храни засилващи костите
54
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е добре де не Ви ли изглежда малко странно, завела я до Чили и там я оставиа и се прибрала тук:)----Те не си дават децата,бащите ги отвличат.!Дори и в България да си,след развода,съда ще те задължи да даваш детето на бащата за срещи,а те използват тази пролука в закона,за да ги отвличат.