Обжалването на ОВОС – само на една инстанция

Съдът ще трябва да се произнесе в срок от 6 месеца
Обновена: 19 юли 2017 13:38 | 19 юли 2017 13:37,
1
Обжалването на ОВОС – само на една инстанция
Снимка: архив, БТА

Обжалването на решенията на оценките на въздействието на околната среда (ОВОС) ще бъде само на една инстанция, а не както в момента - на две.

Съдът ще трябва и да се произнесе в срок от 6 месеца от подаване на жалбата. Това записаха със 100 гласа "за" и 51 гласа "въздържал се" депутатите с промени в Закона за околната среда.

Според вносителите от ГЕРБ с промените в закона ще се намали времето за изграждането на обекти с национално значение - магистрали, пътища, жп инфраструктура, пристанищни съоръжения.

Те отбелязват, че има случаи на злоупотреби с права и протакането на съдебните решения поставят под риск изпълнението на проектите.

С промените ще се запази публичността, но и ще се ускори влизането в сила на инвестиционните предложения, мотивират се от ГЕРБ.

Затова и се въвежда особено съдебно производство, което следва да приключи в срок до шест месеца от подаването на жалбите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: обжалванеОВОС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те отбелязват, че има случаи на злоупотреби с права и протакането на съдебните решения поставят под риск изпълнението на проектите.===То пък едни проекти...