Нарушенията в НДК – във всяка фаза на ремонта

Хаосът не бил дело само на Боршош, твърдят в БСП
20 юли 2017 10:00,
9

Във всяка една фаза откриваме безобразни нарушения. Това обяви пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Атанас Костадинов, който е част от временната комисия, разследваща скандалите около НДК.

"Дворецът на хаоса не е създаден само от Боршош. Не е възможно вицепремиер през 2016 г. 4 пъти да иска информация от изпълнителен директор на държавно дружество и той да не му я предоставя", настоя народният представител.

Костадинов алармира, че хаосът около НДК е на път да се превърне в политическата емблема на българското председателство на ЕС.

"Дай Боже да не компрометира самото председателство", посочи той и добави, че напоследък за неща, които не са направени в рамките на закона, парламентът създава анкетни комисии.

"На нас ни трябва обективната истина, от която да тръгне някаква справедливост. Надявам се да изслушаме и Деница Златева. Убеден съм, че съвестно е изпълнявала своите задължения", коментира още той.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков коментира строежа на небостъргачи в София, който се превърна в поредния спорен казус.

"Ще могат да се издигат небостъргачи на 3 места в София - около Цариградско шосе, около ж.к. "Люлин" и зад Централна гара. Другите високи сгради до 125 метра ще бъдат определени от главния архитект, където комуникациите ще могат да понесат това натоварване. Всяка сграда ще трябва да минава през транспортни симулации", обясни той.

По думите му в последните години столицата е инвестирала огромни суми в подобряване на градската среда и инфраструктура. Това е довело до засилен инвеститорски интерес. Целта на обсъждания законопроект е да реши в дългосрочен план къде ще може да се строят високи сгради, стана ясно още от изказването му.

Александър Ненков добави, че зелената система обхваща всички междублокови пространства и отделни терени, чийто статут няма да може да бъде променян в 5-годишен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ндкборшош
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
18
 
! Отговори
Циклоп преди 6 години
Махат скъпия мрамор отвътре и слагат евтинджос гранитогрес. Много тънък и грозен
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У наше село с трийсет бабички и старци си имаме БАЛЕТНА ЗАЛА!
6
0
 
21
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
КОГАТО ПАВЛОВА ГО УВОЛНИ, БОКСО ВЕДНАГА ГО ВЪЗСТАНОВИ И Я СМЪМРИ.ТОВА ВЪВЕЖДА НА МИСЪЛТА ЗА УЧАСТИЕ НА БОКО В ДАЛАВЕРАТА.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боршош е сложен там да брои "баничките", които друг е поръчал и папка. Но с Лилето напред тръгна друго лоби и се размириса на вкиснала боза...
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема такъв цирк.
3
0
 
30
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Как би изглеждал таблицата от ГРАБЕЖИ: 1. КТБ 2. Кремиковци/Патрийни гаражи, хали мали; 3. БГ 'Балкан", "Нефтохим"; /Магистрали ... .............Инач Българя от последнс по бедност би станала най-богатата Европейска страна. Дали в гена ни не е КРАЖБАТА???
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боршош е само един бушон!!!! Знаете на кой!
1
0
 
32
 
! Отговори
Провинциалист преди 6 години
Де да имаше във всяко село по едно НДК. Та и ние да забогатееме по малко. Оня ти ми Бошиш не е виновен. Нали се сещате той само едял баницата.