Симеонов се извини за дебата за прослуженото време: Лично мнение!

Синдикатите след среща с Борисов: Темата не е на дневен ред
Обновена: 20 юли 2017 11:45 | 20 юли 2017 11:37, Веселина Йорданова
119
Симеонов се извини за дебата за прослуженото време: Лично мнение!
Снимка: Правителствена пресслужба

Вицепремиерът Валери Симеонов се извини за отзвука, който предизвикаха думите му за отмяна на добавката за прослужено време. Коментарът му бе направен след среща с бизнеса, а като реакция синдикатите заплашиха с протести.

"Без някой да го е искал от мен, лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми, личното ми мнение. Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение, защото то се прие като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен обяснителен режим", каза Симеонов след среща с премиера Бойко Борисов и синдикатите в МС.

Още по темата

На срещата е обсъден както този въпрос, така и работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"Обединихме се около позицията, че всички теми, свързани с трудовото законодателство, трябва да бъдат обсъждани там", каза вицепремиерът, цитиран от "Фокус".

Предстои да бъде приета програма на НСТС, в която да бъдат заложени всички спорни и актуални въпроси.

"От срещата при премиера разбрах, че това което коментираме, а именно добавката за професионален опит и стаж, не е темата на България в момента", каза пък председателят на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му темата са доходите, кадрите, които липсват, увеличението на пенсиите, реформите в образованието и здравеопазването.

"Затова от следващата седмица ще търсим конкретните теми, в които социалните партньори и бизнеса заедно с нас да дадем най-добрите решения, за да бъдат тези реформи придвижени в следващите години в рамките на това управление", посочи Пламен Димитров.

Той обясни, че класът прослужено време го няма от 2007 година в България и беше заменен с добавката за професионален опит и стаж.

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов също заяви, че темата не е във фокуса на общественото внимание и днес е била свалена от дневен ред. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
2
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
До Един от Северозапада Едно временшна политика на Т. Живков... "Ще вдигаме маслините" и край. Ослушват се и накрая вдигат тихомълком цената на маслините. Хората вече свикнали с "партенката" На времето пък Вълко Червенков, м-р председател на НРБ, вдигаше началните цени и после няколко пъти ги намаляваше... вижте аз мисля за Народа... сега има кой да се е научил от двамата...
88
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-голямо унижение от това, да работиш *** на Бойко! Няма по-голама глупост от това, да вярваш на най-големия мошеник в държавата Мутроландия.
87
0
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До бай Петко Напротив, Бай Петко, Това е тактиката"разузнаване с бой", или както един етнос я прилага, "ако-мине-мине!". Традиция в управлението на Герб, през всичките му мандати. Пуска се някакво решение, слух, или каквото и да е, следят се реакциите на обществото, и ако са отрицателни-идва Бойко на бял кон, да оправи работата .Няма въобще да се учудя, ако самият ББ е инструктирал Валери Симеонов, кога и какво "мнение" да изрази, и "ако мине-мине!"....
86
0
 
6
 
! Отговори
Баце преди 6 години
До ГанчоГанчо не разбра ли че на патрЕотарите им е отредена ролята на пошлият и много вулгарен каруцар който като каже нещо се оглежда за реакцията на околните ? За такива като Симеонов великият Лермонтов е казъл следното : ГЛУПОСТТА Е КАТО СМЪРТА ПОКОЙНИКЪТ НИЩО НЕ ЧУВСТВА А ЖИВИТЕ СТРАДАТ
85
3
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Това се очакваше, след като Бойко му наби чемберите !
84
0
 
7
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
На колене. Стара и може би забравена команда от армията. Кой ти дава право да говориш??? Сега стана ли ясно на всички, че патриотите са МИМАНС в това управление. Големите губещи след време ще са те.
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерката не е толкова *** ,колкото го изкарахте. Съмнявам се ,че предложението му за класа е само негово. Такова важно нещо не може ДА НЕ Е ОБСЪЖДАНО предварително с ББ . Но както винаги той НИКОГА НЕ Е ВИНОВЕН и спасява всички конфликтни положения в държавата.Просто опипаха почвата ЗА МОМЕНТА .....и им стана ясно ,че тук ще ударят на камък.
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С.ра а? И кой ще чисти?
81
0
 
6
 
! Отговори
Ач преди 6 години
До Във клубЪВ туризма менидари много роби се търсят.За туризма в Бг висше не трябва ,а здрави крака и малък корем....
80
0
 
11
 
! Отговори
Във клубЪ преди 6 години
Тая мила родина е способна да изкара от релси и най- спартанския характер;Завърших туризъм.Пробвах тук там в БГ всеки искаше стаж.Работих вън по корабите събрах пари за панел и се прибрах.Сега отварям една обява за мениджър туризам и кво да видя:Изискването е да нямаш стаж и да си под 29 годишен.........ДА НЯМАШ СТАЖ !!!
79
4
 
23
 
! Отговори
dдт преди 6 години
А ГЕРБ кога ще се извинят за тоталната простотия да правят кеф на софиянци до пловдив с три ленти на магистралата. При положение, че цяла Северна, северозападна и югозападна България плаща масрафа, за кефа на някои. Второ, Германия не може ли да направи 8 платна в една посока. МОЖЕ. Но хората развиват ЖП транспорт, който ГЕРБ унищожиха, развиват се летища за по-далечни разстояния итн. Дай им на ГЕРБ да харчат и крадат от магистрали и от заплатите на народеца.
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ИЛИНДЕН МОРЕТО "СЕ ОБРЪЩА" И НЕ СЕ ВЛИЗА В МОРЕТО
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерката е по-***, отколкото изглежда. А това не е лесна работа.
76
3
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
До До 123Това твоето е разтягане на локуми. Казваш класа е отпаднал, казвам ти - не е. Какъв е размера обаче, е друга тема. Затова има колективни трудови договори, договаряйте се. Сдружавайте се, така по-лесно се защитават трудови права. Как се сдружават българи? Е, там трудно ще ти отговоря.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добрият вариант е да върнат добавката за клас в Кодекса на труда и да сложат един мимимум от 1% за всяка година трудов стаж, без значение какъв е стажа. В противен случай работниците са оставени на произвола на мутрите.А Симеонов изобщо не е разбрал за какво говори и кой какво решава. В КТ не пише нищо за този клас, което означава, че парламента няма какво да решава. За класа и то в някакъв орязан вид пише в една наредба приета с ПМС, т.е. правителството може да я промени.
74
1
 
6
 
! Отговори
До 123 преди 6 години
В тази Наредба няма минимален размер на добавката за клас. Минимумът го определя правителството след ала-бала. С други думи, като сложат един минимум от 0,1%, при заплата от 1000 лева, за всяка година по минимум 1 лев - 10 години 10 лева допълнително. Леле колко много-о-о-о....
73
1
 
10
 
! Отговори
Съдебна реформа преди 6 години
Страната на мутрата и дуловската вдигат 90 пъти таксите за дела срещу държавата и ГЕРБ!Съдебна реформа АЛА МУТРА САТРАП
72
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
До АнонименИ кога точно отпадна класът? Не говоря за държавните служители, там го направи Дянков, разбирай Боцо 1. Цитирам: НАРЕДБА за структурата и организацията на работната заплата Наредбата се прилага за работниците и служителите по трудово правоотношение във всички предприятия по смисъла на 1, т. 2 от допълнителните разпоредби на Кодекса на труда независимо от формата на собственост и източниците на финансиране.
71
1
 
2
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
57 подкрепя моето мнение и получава плюсове. За същото, само че оригинала, получавам минуси. Явно или днес времето е горещо, или много хора драскат от скука.
70
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
До ???Казвам ти: НАРЕДБА за структурата и организацията на работната заплата - чл. 12