Да помогнем отново на малкия Коко, трябват $16 000!

Тригодишното момче започва лечение със стволови клетки
Обновена: 21 юли 2017 12:10 | 21 юли 2017 12:09, Александър Попов
17
Да помогнем отново на малкия Коко, трябват $16 000!

Нова дарителска кампания предприемат за лечението на тригодишния Калоян Казаков от Шумен, който страда от детски аутизъм, съобщи майката на момченцето Наталия Казакова.

Семейството на Коко е получило оферта от клиника в Киев за лечение чрез трансплантация на стволови клетки, като необходимата сума е 16 000 долара. И този път Калоян и семейството му се нуждаят от своите дарители и молят за помощ, за да може той да оздравее.

Още по темата

Трансплантацията на стволови клетки ще подобри състоянието на стомаха на Коко, който в момента не функционира нормално, като от клиниката дават 90% успеваемост. По думите на майката, ако лечението бъде успешно, процедурите за лечение на аутизма на момченцето, които то провежда при специалисти във Варна, ще бъдат по-ефективни.

"Терапията със стволови клетки е нов ефективен подход и повлиява на метаболизма, имунната система и увредени клетки и тъкани. От клиниката дават наистина големи надежди за подобрението на Коко и истински вярвам, че моето дете ще бъде излекувано и ще живее един пълноценен и изпълнен с пакости и веселие живот. За максималното подобрение на състоянието на детето е добре, колкото се може по-скоро да започне това лечение със стволовите клетки, за да може мозъкът му да усвоява по-лесно всичко случващо се около него, по-лесно да приеме терапиите и да се научи на много неща, които до сега не е усвоявал", обясни Наталия Казакова.

Тя допълни, че сумата от 16 000 долара включва транспортиране от летището до клиниката и обратно, специализирани изследвания, престой в болничното заведение, тестове, лечението - присаждане на стволови клетки, медицински доклад, документация, лекарства, ако са необходими, последващи действия след лечението.

Към момента терапиите на Коко във Варна продължават, благодарение отново на дарители.

От май 2016 г. бяха направени поредица от инициативи с цел събиране на необходимите средства. В момента по дарителската сметка на момчето има около 6 хил. лв., които са достатъчни за терапиите му до края на годината.

Всеки, който иска да помогне лечението на Коко да продължи, може да използва дарителската сметка:

Калоян Пейчев Казаков ПроКредит Банк BIC PRCBBGSF BG89PRCB92301049318117

PayPal: help_koko@abv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Калоян Казаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
0
 
! Отговори
Nira shalom преди 6 години
Здравейте аз съм НИРА Шалом, аз съм тук, за да разпространявам тази добра новина на целия свят за това как съм получил бившата ми любов назад. Бях луд, когато любовта ми ме остави за друго момиче миналия месец, Но когато се запознах с приятел, който ме запозна с Баба Уайл да Уайземан великия пратеник, разказах проблема си на Баба Уейл за това, как ми остави любовта ми и също Как трябваше да си намеря работа в много голяма компания. Той ми каза само, че съм дошъл на правилното място, когато ще по
9
4
 
24
 
! Отговори
Баща на аутист преди 6 години
Колко от вас имат дете с аутизъм ? Колко от вас знаят какво е изобщо ? Знаете ли колко много терапии са нужни , всяка от тях се заплаща и са безбожно скъпи . Нашият син е на 16г , ако ги имаше преди терапиите и някой ни беше насочил щяхме да имаме пълноценно дете . Може да се излезе от спектъра и да се излекува детето !!! Имам познат с дете излязло от спектъра , но това им струваше адски много години и пари за терапии . Успех семейство , дано и при вас нещата се случат , за нас е късно !
8
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аутизъм НЕ СЕ лекува. Точка.
7
4
 
7
 
! Отговори
Познат преди 6 години
https://emcell/en/list_of_diseases/autism_treatment.htm това е клиниката информираите се преди да си пишете злобните коментари .
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да обявят СМС от някой мобилен оператор и веднага ще пусна.Но питам агенцията за лечение на деца не може ли да отдели 16 000 $ за лечението на това детенце?
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко е, че родителите на това момче набират средства за шарлатанско лечение. Неслучайно няма шанс фондът да покрие това така наречено лечение, то просто е измама. Въпросният метод се основава на фалшиви допускания и няма нищо общо с медицината. Със същия успех биха могли да набират средства и за да пратят детето на много скъп екстрасенс или врачка.
4
9
 
5
 
! Отговори
докога отново преди 6 години
До тези, които пишат че 16000 евро не са голяма сума искам да посоча, че това са заплати от по близо 3000 лева месечно в продължение на една година......не лош доход за България , не ли? И после вероятно идва ново предложение за лечение.....и започваме"отново", така ли?
3
12
 
8
 
! Отговори
отново09762 преди 6 години
Има фонд за лечение на деца и е време да се обърнат към него, защото няма друга държава, в която постоянно населението да осигурява средства за какво ли не. Моето уважение, само че думата "отново" в заглавието означава, че това вече е правено - и каква гаранция имаме, че всеки път като изхарчат парите няма пак да е "дайте отново"!?А и в България има и други деца аутисти - те какво правят?
2
6
 
13
 
! Отговори
az sum преди 6 години
До онбашиятаима банки за стволови клетки...прави се тест за съвместимост и така...прочетете малко повече..сумата не е голяма, само съветвам родителите за СМС събиране на помощта, по достъпно е...
1
14
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
то хубаво, ама стволови клетки имат ли? щото те не растат по дърветата и ако не са запазили при раждането, няма от де да дойдат