Любовта през лятото. Как да запазим връзката си здрава?

Няколко съвета от психолога Марина Байрактарова по Bulgaria ON AIR
21 юли 2017 14:30, Анисия Иванова
7

Лятото е месецът на любовта и флиртовете. Как обаче да запазим отношенията с партньора или да завържем ново перспективно запознанство разказа пред Bulgaria ON AIR любовният психолог Марина Байрактарова.

Важно е двама души в една връзка да не приемат другия за даденост и всеки ден да си благодарят за грижата и любовта, посочи Байрактарова.

"Това е ежедневна практика - да благодаря на партньора си, да му се радвам, да го виждам различно. Хубаво е, когато сме в двойка, да виждаме партньора повече от това, че е наш партньор. Да го виждаме в работна среда или пък заедно да спортуваме - да го виждаме как тренира", даде пример тя.

И тъй като лятото примамва към флирт, тя предупреди: "Това е нещо естествено за човека и не е предпоставка за изневяра".

Да накараме любимия или любимата да ревнува обаче не винаги е удачен ход - често, вместо да провокираме другия да ни желае, може да го нараним.

За жените, които търсят своята половинка, Байрактарова бе категорична - жената не трябва да търси, а да привлича.

"Първото нещо, което е ценно, е да си сменя нагласата - не си търся партньор, ако съм жена - привличам партньор. "Привличам партньор" е различно състояние от "търся си мъж". "Търся си мъж" е аз съм активната, готова съм, сканирам кой ще е".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвети само към жените. Мъжете кучетата ги яли :) Пък и съветите са полу- (доста) сексистки.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Ало феминистката, за изневяра са нужни двама.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3 Може да е високомерна, но не е куха.И тя спада към категорията "модерна успяла и независима жена"Много добре знае как да постъпи на високоплатена работа,в която нищо не се прави.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
водещата е много куха и високомерна
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жо Байрактарова, съветите ви са чудесни. Но какво да прави някое момиче ако е задръстена, а не "модерна успяла и независима" жена като вас.Например да не си вдига краката на всеки срещнат, а да е само с гаджето си.И ако не е активна- т.е не си показва срамотиите на улицата и по заведенията.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който мъж е решил да изневерява, не може никой да го спре!