Прослуженото време – да го бъде или да не го бъде?

Георги Харизанов и Димитър Байрактаров пред Bulgaria ON AIR
21 юли 2017 10:00,
99

Добавката за професионален опит и стаж - излишна или не? Двете гледни точки в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR застъпиха политологът Георги Харизанов и журналистът и депутат от 43-то НС Димитър Байрактаров.

Според Харизанов оттеглянето на предложението клас "прослужено време" да отпадне поставя под въпрос политическата ориентация на управляващата коалиция.

Още по темата

"Тъй като, когато разумни и добри предложения отпадат поради проблеми със синдикати, проблеми с организации с доста спорна роля в българската икономика, в българския живот, това не говори добре. Крачка напред, две назад не е винаги най-удачната политика. Предложението беше добро и разумно и според мен трябваше да мине и се отличава от повечето от нещата, които г-н Симеонов по принцип говори", посочи Харизанов.

В подкрепа на думите си той поясни, че не счита за справедливо да се толерират хората с трудов стаж за сметка на младите кадри, които в момента влизат в пазара на труда.

Димитър Байрактаров не се съгласи. Според него предложението добавката за професионален опит и стаж да отпадне говори за липса на експертиза и компетентност.

"Това е част от елемента на един фискален инструмент за попълване на приходната част на бюджета. Изсветляват се едни доходи, стимулират работника и служителя да сключват трудов договор. Работникът има полза да има трудов договор, за да расте неговия трудов стаж и опит", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
5
 
! Отговори
Професор преди 6 години
От 10 години няма прослужено време , казаха синдикатите , събудете се !!!!!!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Овце, пропиляхте ли си времето в слугуване на чорбаджиите?
3
0
 
42
 
! Отговори
zeus преди 6 години
"Патриотите" обещаха да ни вдигнат заплатите, а ни махат стажа, изводите да си ги прави всеки сам...
2
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗБРАХТЕ СИ ГЕРБ ЩЕ СИ ПАТИТЕ!!!!ПРЕЗ ПРЕДИШНИТЕ МАНДАТИ ГЕРБ Е СЪСИПВАЛ ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВО ВСЯЧЕСКИ!! НАРОДА ГО ИЗБРА ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЪСИПВА ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВО ВСЯЧЕСКИ!!!ВОЛЯТА НА НАРОДА НИ Е ДА БЪДЕМ УМОРЕНИ ФИНАНСОВО ОТ ГЕРБ , ЗАЩОТО ПРОСТО НАСЕЛЕНИЕТО Е С КОЕФИЦИЕНТ НА УМ БЛИЗЪК ДО 0!
1
1
 
37
 
! Отговори
торбалан преди 6 години
от този клас взимам 27лв огромни пари па сега ми ги и вземете