Година по-късно: Убиец на мотористи е в неизвестност

Фарук Бекташ ще бъде обвинен задочно за смъртта на семейство Бойкови
Обновена: 24 юли 2017 06:35 | 23 юли 2017 22:36, Веселина Йорданова
23
Година по-късно: Убиец на мотористи е в неизвестност
Кадър: bTV

Година след катастрофата, при която Фарук Бекташ причини смъртта на двама мотористи край Драгоман, турският гражданин продължава да е в неизвестност.

Още по темата
Обвинителният акт е готов, но ще бъде предявен задочно, защото Бекташ избяга от страната, веднага след като беше пуснат под домашен арест. Година по-късно отговор на въпроса къде е все още няма. Въпреки че го издирва и "Интерпол" и въпреки протестите.

"В мига, в който го пуснаха под домашен арест, ми стана ясно, че той ще избяга", казва Владимир Бойков – синът на убитите на пътя Таня и Бойко Бойкови, пред bTV.

За решението на съда Бекташ да остане под домашен арест натежа договор за едногодишен наем в София. На адреса обаче днес живеят други хора.

Година по-късно близките на семейство Бойкови питат защо не се знае къде е този доказан, поне теоретично, престъпник, който е избягал, нарушил е мярката си за неотклонение. "Не се знае издирва ли го някой и по какъв начин го издирва", казват те.

От Окръжната прокуратура коментираха, че трябва да бъде назначен служебен защитник за Бекташ и едва тогава делото може да бъде внесено в съда.

Междувременно там, където стана катастрофата, колите с чужди номера и днес карат доста бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредното доказателство, че освен, че чужденците са най-опасните шофьори в България, тях и съд не ги лови.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може от чувство за вина да се е самоубил.Нали оплюхме паметта на Кристиян,ха сега да видим къде е турчина?
18
2
 
13
 
! Отговори
teo преди 6 години
СЪДИЯТА ПУСНАЛ ТОЗИ УБИЕЦ ВЕДНАГА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА И СЛЕД ТОВА ДА СЕ ПРОВЕРЯТ БАНКОВИТЕ МУ СМЕТКИ !!!! КОГА ЩЕ ВИДИМ СЪДИЯ В ЗАТВОРА???? БЪЛГАРИНО ????
17
0
 
6
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Долу чуждата корупция! Нашата (на съдиите) е недосегаем. Съдиите са имунизирани от отговорност, колкото и позорни решения да вземат!
16
0
 
6
 
! Отговори
nina преди 6 години
Тозислучай би трябвало да е обеца на ухото, но отново пуснахме "под домашен арест" извършил ДОКАЗАНО престъпление чужденец.Българийо, кога най-после ще реагираш с достойнство на вредите, нанесени ни от иностранци, които са обикновени хулигани, но мислят, че могат да вършат в Родината ни всичко, дори да нарушават законите ни.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел... Този си е в Турция отдавна. Ако не знаеш, турският посланик лично е лобирал да бъде измъкнат.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за милиардите от КТБ кажете, в КОЙ джоб потънаха?!? КОЙ ограби народа безнаказано с ваше позволение?!?
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сидийката която го пусна ТРЯБВА да го замести в затвора!КОГА в тази ^държава^ ще започне да се носи отговорност?????ало!! Борисов!?! Цацаров!?!
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо няма наказание за грешно взето решение от съдии и прокурори?! Изглежда те са недосегаеми! Кой контролира работата на съда?! Кой може да каже, че в съда не са престъпници?! Съдебната реформа обещавана и протакана толкова време няма да се случи без кръв, това не са реформи, а измишльотини и тупане на топката! Незабавна промяна на всяка цена, ако трябва дори с кръв!
11
0
 
23
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Съдийката Недялка Николова е гушнала поредния рушвет. Но продължаваме да си я пазим.А Меркел не ни го дава, щото толкова и пука за нас.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само с обществен натиск или кръв ще има някаква промяна към по-добро в съдебната система. Оставена на произвола съдебната, а и всяка друга система се покварява и мутира в мафиотска структура.Сигурно има и почтени хора в нея, но те са мачкани от останалите.Мнението на всеки един човек е важно, за да се промени нещо. И колкото по-скоро, толкова по-добре.
9
0
 
15
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Той си е в Турция!Василев е в Сърбия е и какво?Престъпници на свобода , мутрите на власт - е май-на та на цялата с-***!!
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдебната система е катастрофирала, баджанашка фирма, работеща по поръчка и според парите за рушвет. Този случай е крещяща несправедливост и дръзко и цинично незачитане на интересите на пострадалите, които се нуждаят от възмездие! Това не е съдебна система, а затворено общество, което се ръководи от собствените си интереси! Какво друго е това, ако не мафиотска структура!?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдебната система работи за престъпниците.Как да ги пусне без да помиришат затвор,или пък само за няколко месеца.Вие какво си мислите? Че ще гласуватеза криминална мутра и ще има правосъдие?Тоя филм не се прожектира.
6
0
 
32
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Когато съдия пусне някой под предтекст че няма да се укрие и той се укрие - УВОЛНЕНИЕ дисциплинарно! Така ще се научат да мислят преди да пуснт някой
5
1
 
25
 
! Отговори
Проблем преди 6 години
защото Бекташ избяга от страната, веднага след като беше пуснат под домашен арест.Ето го проблема ако незнаехте деДържава цирк
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес, със заглавията на статиите си все повече приличате на ПИК и това води до отлив на потребители
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видимите резултати на ГЕРБерясалата правораздавателна система.
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радва се на великите рушвети, срещу които е пуснала карабината под домашен арест. Дано другият път да блъснат нейни роднини.
1
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдийката уволнена ли е или се радва на великите си решения!