Момичето, което ще остане завинаги на 16. Заради безумието "Син кит"

Бащата видял промяна в тийнейджърката, иска да предпази други деца
23 юли 2017 11:35, Александър Попов
29
Момичето, което ще остане завинаги на 16. Заради безумието "Син кит"
Кадър: Нова тв

Случаят със самоубилото се българче в Щатите заради играта "Син кит" разтърси не само американското, но и българското общество. Семейството на момичето проговори пред камерите на Нова тв с надеждата да предпази други деца и семейства от подобна трагедия.

Едно момиче остана завинаги на 16, заради една безумна игра.

Бащата разказа, че е забелязал промяна у дъщеря си и е разговарял с нея. Двамата заедно учили български език, а само три дни преди самоубийството тя му споделила, че свободно говори и руски език.

От 8 години той е разведен със съпругата си. Раздялата обаче не е повлияла на отношенията между баща и дъщеря.

Описва дъщеря си като талантлив артист, чиято дарба да рисува е успяла умело да прикрие дълбоко пазени тайни в картините й.

Момичето живеела с майка си и брат си. Въпреки дистанцията баща й и забелязва промяна у дъщеря си и се опитва да говори с нея.

Навръх 1 юни, Денят на детето, властите в Атланта, Джорджия разбират за самоубийството на тийнейджърката. Това е първият подобен случай в щата, разкрива специален агент Требър Рандъл от ФБР. Случай, потенциално свързан с опасната игра "Син Кит".

Докато учела с баща си български език, неусетно и без да каже на никого, Мария тайно пишела и четяла на руски език.

По-късно близките й откриват писма, написани на руски и портрет на 17-годишната Рина Паленкова от Русия. Нейното сбогом-селфи, преди да се самоубие, стана най-споделяната снимка в руската социална мрежа през ноември 2015 г. Това е първият случай, който отключи спекулациите около опасната онлайн игра "Син кит".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: син кит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
20
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
липсвал и е здрав бащин бой
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3По-добре детето ти да научи от теб или медиите отколкото да бъде "зарибени" тайно...а този, който зарибява "тайно", от къде е научил?аз изобщо не бях чувал за тоя кит, научих от ей такива статии, като тази. пак казвам - медиите сте съучастници в много престъпления, а информацията е нож с две остриета и е крайно време да се пресява, особено когато тя е свързана с деца, или е за деца.
3
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЩо бре ? Като за САЩ си е супер. Те изнасят по цял свят дегенеративната си и токсична култура на разврат и деградация и морален упадък. Нека се порадват и те малко на Синия кит. Огън с огън дето се вика!
2
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То от руснак нищо смислено не е излязло до сега, изненада няма.
1
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо пишете за тоя син кит , защо? самото писане за нещо, независи дали е за или против, придизвиква към същото това нещо повишен интерес, а повишеният интерес води до по-голяма вероятност някой да рече "да опита".има неща за които просто не трябва да се говори и те просто няма да се разпространят или поне силно ще се ограничи разпространението.медиите се съучастници в много престъпения, за което даже не си и дават сметка."информацията" е нож с две остриета!