Д-р Здравко Георгиев: Най-прекрасно е сам да си отваряш вратата!

Преди 10 години българските медици се завърнаха в България
24 юли 2017 14:45,
39

Днес се навършват 10 години от завръщането в София на осъдените в Либия по СПИН процеса български медици. В 9 часа и 51 мин. на 24 юли 2007 г. те се върнаха у нас на борда на френския правителствен самолет.

От Триполи до София ги придружаваше тогавашната съпруга на френския президент Сарзоки – Сесилия.

На Летище София външният министър по онова време – Ивайло Калфин, прочете указ, с който президентът Георги Първанов помилва осъдените в Либия българските медици.

"Когато си бил в затвор, когато не си общувал, когато излезеш навън, това адаптиране е много трудно. Първите 2-3 години бяха много трудни", сподели пред Bulgaria ON AIR единият от подсъдимите д-р Здравко Георгиев.

Той разказа, че в затвора го е спасило най-вече чувството му за хумор, а другите затворници са го уважавали.

"Всички знаеха, че не сме детеубийци и това много ни помогна. А там не се търпи това - да посегнеш на дете", каза още д-р Георгиев.

След всичките години на ужас, той призовава да се радваме на това, което имаме, а не да искаме това, което ни липсва.

"Освен здравето, най-прекрасното е сам да си отваряш вратата", заключи Здравко Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на разследването на атентата срещу папа Йоан-Павел Втори се доказа,че пистолетът,с който Агджа стреля срещу папата е придобит(каквото и да означава това ) в България.=======Пълна и долна лъжа. Значи българските служби "убили" Георги Марков безшумно и ефективно, а за папата се наема някакъв откачен турчин и даже му се дава пистолет от Бг. Отивай в лудницата, момче !
29
3
 
3
 
! Отговори
аз преди 6 години
До Лъжец и сводник----------------------------------По време на разследването на атентата срещу папа Йоан-Павел Втори се доказа,че пистолетът,с който Агджа стреля срещу папата е придобит(каквото и да означава това ) в България.Кой в тези години продаваше и подаряваше пистолети- само и единствено ДС! Банките със заразена кръв са придобити (каквото и да значи това) от либийските служби!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не кьо да го гльодам.
27
3
 
1
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
До Анонимен 27 *** не само ЦРУ са виновни , и Сорос и Сорос...Виж за Путин е доста съмнително.А и Костов , защо не ги е отвлякъл? А де..?
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей вярно в днесбегето щъкат най-миризливите ***. Неслучайно и аз съм тук.
25
3
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Абе злобари, как все още не сте се самоизяли? Ходете на психиатър бе хора! Може да ви помогне! Трудно ще е , но пробвайте. Макар, че ако аз бях психиатър щях да ви откажа.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там си бяха добре ,затова и дори поверемена размириците никой медик не се върна.След поръчковото убийсдтво и изнасилване на непослушният Кадафи незнам какво е било и дали има върнати се от там доктори сестри и тн По случая нещата бяха малко по особени .ЦРУ организира всичко ,намериха бедна страна -България и заразиха деца за да накарат народа да свали вече непослушен Кадафи. Бомбандирането на водопроводи, взривовете по затвори и избягалите затворници бяха трик да стане нагласения преват
23
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам чувството,че всички негативни коментари са от един човек,сега разбирате ли,защо на нашия казан в ада няма охрана?
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dosta vreme mina ottogava stiga vadi aktivi
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щомса били зле, защо муролякът кристияна във всеки репортаж се хилеше?М?Винаги боядисана коса,винагинагла усмика!Още тогава беше противна!
20
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези претоплени манджи.Всеки си носи кръста. Кой крив, кой прав е безсмислено преливане от пусто в празно. Безинтересна тема, отживяла времето си
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 20: т.е. всеки българин, който напусне пределите на България да се оправя сам?? После да не се чудиш, защо сме зле, по принцип заради скотове като теб
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отишли са там като частни лица, за да печелят.Т.е,поели са си отговорността!Никой с нищо не им беше длъжен!Стига вече с тези противни парцали!
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не разбирам, защо с толкова злоба. Повечето от вас едва ли ще издържат и ден от това което е преживял той.
16
8
 
11
 
! Отговори
хх преди 6 години
За годишнината по още един апартамент ?
15
18
 
11
 
! Отговори
Анна преди 6 години
Хайде стига вече с тази либийска драма.Кой крив кой прав не ме вълнува а и само те си знаят.А този човек винаги ми е бил антипатичен,изобщо не прилича на доктор...
14
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сводника Здравко и маман Кристиана.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е " президент Сарзоки" ? И страданията на медиците бяха по вина на тогавашните ни управници Иван Костов и Надежда Михайлова, които не ги изтеглиха оттам, както направиха поляците. Не са казали досега, че е нямало време. И т тази политика пострадаха медиците ни и след това и ние, защото Либия ни дължеше доста долари. Които ние им опростихме.
12
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пожелавам на всички хейтъри писали тук, да изпитат само 10% от страданията на този човек, не повече...
11
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаден български ген.Плюят по всеки и по всичко.После...с цялата гордост и демонстрация на мъдрост, същите тези първобитни казват "ее, няма да се оправим никога".Неосъзнавайки, че няма а се оправим, заради такива като тях.Ии..имам предвид, всички плюещи по-долу.