Златева: Не сме уволнявали в НДК, за да има приемственост!

Бившият вицепремиер отрече върху нея да е имало политически натиск
11
Златева: Не сме уволнявали в НДК, за да има приемственост!
Снимка: БТА

Бившият вицепремиер в служебното правителство Деница Златева заяви, че върху нея не е упражняван политически натиск за смяната на борда на директорите на НДК.

Още по темата

"Не съм упражнявала "политически чадър" върху нито един член от екипите за подготовка на председателството на България на Съвета на ЕС", каза Златева, която отговаряше за подготовката на председателството в кабинета "Герджиков".

Днес тя беше изслушана на заседанието на Временната комисия, която установява факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за събитието.

"От самото начало на мандата на служебното правителство ние заявихме, че ще гарантираме приемственост на екипите. Това беше и единственият аргумент, с който изпълнителният директор не беше сменен - той и екипът му се занимаваха оперативно с подготовката на сградата на НДК за нуждите на председателството", посочи Златева.

Тя добави, че по време на мандата не е бил сменен нито един от хората, които се занимават с подготовката на всички нива, предаде БТА.

Заверка на годишен финансов отчет не дава пълен, безграничен, неограничен имунитет на съвета на директорите, заяви Деница Златева. По думите й одитът за заверка на годишния финансов отчет потвърждава финансовата политика на дружеството, че са спазени изискванията на международните и българските счетоводни стандарти.

Златева добави, че финансовият резултат на НДК за 2016 г. е подобрен с близо 1 млн. лв., или 30 процента спрямо 2015 г. Това не означава, че членовете на съвета на директорите са освободени от наказателна или административна отговорност, заяви бившият вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
33
 
! Отговори
вуте вакарелски преди 6 години
може би приемственост в кражбите, ето това са българските политици-крадци.Погледана другарката от снимката показва че крие нещо,нека психолог да види снимката и да каже какво крие тая другарка.
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таа двойна гуша не е от фалии с мас.
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хиляди пъти ви се обади ТИКВАТА , да не барате неговите приятели ! Заслужавате разпитите и показанията !
4
3
 
34
 
! Отговори
Гнило преди 6 години
Има нещо съмнително по начина по който гледа тази. Преглъща доста, не иска да казва за каква мафия става въпрос зад пердетата на НДК
3
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълничко момиче..изглежда гладно
2
1
 
38
 
! Отговори
Какво е контролирала преди 6 години
г-жа Златева? Оставя на следващите? Казваше, че парите няма да стигнат..Добре щеше да бъде да остане, за да има ПРИЕМСТВЕНОСТ.. Но явно са подозирали или знаели, че никакъв контрол не е упражняван по тяхно време.
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е несвързано изречение.