Един ром зове: Мерете си думите или напрежението ще расте!

Яшар Бугарашар обвини Ангел Джамбазки, че насажда омраза в ефир
25 юли 2017 15:30,
380

Ако напрежението между българи и роми продължи да расте, не е изключено да се стигне до междуетническа война.

Това предупреди Яшар Бугарашар, един таксиметровият шофьор от ромски произход пред Bulgaria ON AIR. Според него непремерените публични изказвания ескалират конфликтите.

Пример за това той даде с изявите на евродепутата Ангел Джамбазки, който се обръщал с цинични и нецензурни думи към ромите.

"Ако няма напрежение, няма да има хора, които да се хранят от тази медийна известност", убеден е ромът.

според него Джамбазки насаждал омраза от националния ефир.

Още по темата

Конкретен повод за изказването на Яшар Бугарашар стана поредният смъртен случай. В петък в софийска болница почина 48-годишният ром Николай Евтимов, който бе ударен с тротоарна плочка по главата от българин на 10 юли.

Трагедията предизвика протест срещу насилието в Благоевград.

Бугарашар се възпротиви на двойните стандарти, с които се гледа на насилието над българи и над роми. Той разказа, че преди време племенникът му бил бит от класния ръководител в столично училище и вече година няма наказание за него.

Наскоро Яшар попаднал в друга ситуация, която доказвала несправедливия подход към двата етноса.

"Една вечер, малко преди десет, той качил в колата момиче, което е бързало да се прибере до Челопечене и което никой друг негов колега не е пожелал да закара. След като оставил клиентката си пред дома ѝ и се разделили, група младежи тръгнали да викат след колата, наричали го "мангал" и хвърляли камъни по него.

"Знаете ли колко близо до Челопеч е Ботунец, можеше да стане много по-страшно", каза той, обяснявайки, че е предпочел да замълчи вместо да търси подкрепа и така да предизвика сериозен конфликт.

Ромът засегна и напрежението в Асеновград: "Две седмици говорихме за това какво се е случило в Асеновград. Аз единственото нещо, което знам на 100%, е, че първата линейка, която е дошла, е дошла за пострадал ром". 

Яшар Бугарашар се обърна и към вицепремиера Валери Симеонов, който също често критикува и обижда ромите.

"На г-н Симеонов искам да кажа, че съм се родил по същия начин като него, а и цветът на кожата ни е горе-долу еднакъв, така че като говори за мургавите ни събратя, той е мой брат", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представяте ли си някъкъв лилав заплашва българите по те.левизията.
66
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на момчето. Българите са расисти и много зли хора. Никъде другаде няма такава омраза към различните. Нито в Гърция, нито в Турция. В Гърция хората помагат на бежанците с каквото могат и никой не е чул за ромски проблем. Знете ли, че в Гърция също има не малко роми? Няма как да знаете защото са интегрирани. Същото и в Турция. А в България са захвърлили ромите в някакви гета и махали и ги сочат с пръст за всички свои проблеми. Лошо племе е българското!
65
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво браво, сега всички ще си лъснат...егото и ще ше правят на мъже.Пиянството на един народ, докара Тиквоний III обаче те им сочат ТЪРЧЕТЕ ТАМ В МАХАЛИТЕ, И ТЕ ТЪРЧАТ.УЖАС!Реално погледнато, много лесно и логично, ромите могат да се окажат от нашата страна на фронта, а в противниковат- едни 240 търтеи.Ама не става само с ядене, трябва и акъл
64
6
 
9
 
! Отговори
свиквайте преди 6 години
Един ден тези като станат мнозинство и вземат властта, ще ни управляват такива като него.
63
1
 
22
 
! Отговори
пас преди 6 години
Това изказване ми заприлича малко на "Абе оставете ни да правим каквото си искаме, защото иначе ще продължим да ви млатим дори и да ни дадете цигара!". Иначе е прав човека не трябва да има омраза, а държавата трябва да си свърши работата за да няма саморазправи.
62
2
 
16
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Някой тука трие без да чете. Той ЗНАЕ какво му пожелаваме и от това му става по-хубаво!
61
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толерантността към тези скотове трябва да има край.
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже в новините не се очаква да ви кажат истината, че ви я кажа аз, всички сме на Земята, всички сме прецакани.Само ви струваq че вие сте прецакани повече от другите..D
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е точно по най антибългарската "телевизия "да го дават
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 минути бръщолеви глупост и нищо не казва.
57
2
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Аз не мразя никого, който спазва законите и си изкарва хляба с труд, така че трябва да се протестира срещу беззаконието в държавата, което се дължи изцяло на крадливите хрантутници в парламента и министерски съвет, които не са ни избрани само от ***, а и от простия български народ!
56
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яшар Бугарашар е псевдоним. Това е платено лице на антибългарските организации "Отворено общество". Дете от смесен българо-арабски брак, няма нищо общо с нашите шведи. Плаща му се да се прави на такъв, какъвто не е и да провокира обществото.
55
3
 
26
 
! Отговори
факт преди 6 години
Братя са мъже родени от една майка.Няма как Валери Симеонов и Яшар Бугарашар да са братя!Вярно е,че всички трябва да сме еднакви пред законите,но защо тогава ромските махали са насновани с километри незаконни кабели с които ромите се електроснабдяват и защо техните чешми през зимата просто се оставят да текат за да не замръзнат.Нека да си плащат тока,водата,да работят и си изкарват по честен начин парите и тогава ще имат нашето уважение.
54
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че не е далече времето когато ще се сбием с миганьори. Дори хи искам за да се сложи край на това беззаконие което е подигравка към България и българите. Неминуеми ще излезе и войската, танкове и оръдие има предостатъчно. Когато им се даде урок и разберат, че срещу тях е цялата държава, ще видите как ще *** от страх им ще молят за милост. Тогава ще се въведат правила по които ще живеят за да бъдат нормални. Спомнете си Чочоолу. 7 години след като ги смаза нямаше едно престъпление от тях
53
5
 
16
 
! Отговори
Този дори не е ром преди 6 години
А е еврейски турчин.Нека се появява, по телевизиите, те от ДАНС по ги обичат такива, щото ги домързява иначе, да се напрягат.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕдин пише, че завиждаме са "недосегаемостта" на ***. Положението в което ги поставя Банкянския чичка е такова, че омразата към тях е огромна!==============Аз го написах, и да прав си за политиците.Но, разбери едно омразата е нещо което ти сам решаваш дали да изпитваш .Мен никой не може да ме НАКАРА ДА МРАЗЯ или не НЯКОГО, мога сам са реша. Никой не е в състояние да ми вмени враг. А факта, че политиците от високата си трибуна апелират към омраза, не ме очудва това работят
51
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Човекът очевидно е грамотен. Очевидно говори добре. Очевидно си изкарва хляба с честен труд. ""................Грамотните хора са огромния дефицит на България ... проблема е, че именно грамотните напускат, а остават селските ***, насилници и любители на русия.
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спекулира се много с казаното от въпросното питие. Никъде не става дума за наставническия тон, използван в заглавието. Друг трябва да си мери думите в случая.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СС СС СС СС
48
5
 
20
 
! Отговори
Ивайло преди 6 години
Мери си ромското, че напрежението вече прескача...