Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?

Двете нападнати жени са стресирани, още са в болницата
25 юли 2017 09:00,
199
Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жестоко пребитите от маскирани нападатели в центъра на София две жени са в добро състояние. Нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщера са контактни и адекватни, съобщиха от УМБАЛ "Св. Анна" пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Двете са настанени в лицева хирургия, уплашени и стресирани са, добави лекуващият лекар. Той припомни, че вчера около 17 часа жените са нападнати на бул. "Драган Цанков" от двама маскирани младежи. Те са им нанесли удари предимно по главата и тялото, от които ще останат белези.

Още по темата

И двете са еднакво пострадали. Дясното око на дъщерята е затворено, има и наранявания в гръдния кош, докато майката е с многожество охлузвания. Очаква се двете да бъдат изписани след 2-3 дни.

Направена им е компютърна томография, която е установеила, че нямат фрактури на черепа.  Двете най-вероятно са влачени по земята, уточни лекарят от Окръжна болница - "Св. Анна".

Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев изказа възмущението си от случилото се и настоя органите на реда бързо да разкрият нападателите. Не вярва атаката да е свързана с работата на нотаруис Механджийска, но не изключва подобна възможност.

"Винаги е действала праволинейно, тя е спокоен и уравновесен човек. Никога не е имало жалби срещу нея. Никога не е била заплашвана. Ясно е, че това е акт на "възмездие" спрямо нея", коментира той и предположи, че е дала становище, с което е провалила някоя сделка.

"Нотариусът не е частно лице, а са му предоставени държавни функции. Всяко посегателство срещу него е неуважение към държавността", каза Танев пред БНТ.

"Познавам колегата ми от 19 години, никога срещу нея не е имало жалба. Не виждам как тя със своята работа може да наруши нечии интереси. Един нотариус може да направи отказ да провали една сделка като следва своите законови убеждения, но каквото и да направи не трябва да е обект на престъпление", категоричен е Димитър Танев.

"Тя е имала късмет, че се е отървала само с тези физически рани. Нотариусът би могъл да увреди нечии интереси, това става непрестанно", каза още председателят на Нотариалната камара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ще се окаже, че тази е част от някоя имотна схема за кражба на имоти от гражданите.И някой отчаян човечец да не е взел справедливостта в свои ръце.
134
2
 
5
 
! Отговори
ъхъ преди 6 години
До 140. Всичко незаконно има начин да се узаконява. Нали знаеш че всичко което не става с пари, става с много пари!
133
0
 
12
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До Сирене по шопски. Да, има и такава вероятност, но тя е 1%, 99% са били непочтени. Само че вие от гилдията няма да си го признаете, то не случайно хората са казали "Гарван гарвану око не вади", та затова ще се защитавате взаимно и ще плюете че хората имали примитивно мислене, защото не ви се връзват на честността. Защо като са толкова почтени не кажат кой ги е бил, не били нищо видели, глупости, със сигурност знаят за какво иде реч.
132
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато няма държава (Бокова) и и закони тогава "ИГРАЯТ" шамарите.Така и ще ПРОДЪЛЖАВА.РЕШЕНИЕТО?а) излизате на улицата и избивате тая пап*лач бойкова.б)заминавате завинаги (терминал-2)Аз избрах б).
131
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 140Повече от ясно е, че някой не е успял да узакони нещо което е незаконно и нотариусът му е попречил като е спазил закона...а защо пък нотариуската да не е пребита, именно защото е спазила закона, обаче това спазване е "навредило" за реализацията на "пропуснати ползи" от ня-кой друг?м?що изклъчваш този вариант, като той е много логичен!
130
0
 
11
 
! Отговори
65 преди 6 години
Е.писна ми! Щом е някой от простолюдието.голяма работа,че са го били.А полицаите двто бият младежи без причина най _вече в тъмното без свидетели,а.Ще им мине на мацките_като газиха лука, не им миришеше на бой?
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 137а адвокат беще ли си ангажирала при предваритлния договор?
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разбойническата шайка на арменският поп е пуснала биячите, за да се получи масово сплашване на нотариусите - да внимават какво продават и прехвърлят, че да няма "пропуснати ползи", които може да доведат до фалит попа, поради хазартна лакомия и безнаказаност, позволена им от закона
127
0
 
3
 
! Отговори
мая преди 6 години
До Анонимен ***, нотариуса бил попречил, ти си слънчасал ***! по скоро е обратното.....1
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен нотариусите са мафиоти както и ония там в парламента!скоро и аз пострадах инвеститора ми играеше с нотариуса ,имах предварителен договор за апратмент които е продал при приятеля си нотариус на друг човек! апартамент за които бях дала капаро на инвеститора! вдигнах скандал на нотариуса не го пребих но го запланувах и него и инвеститора сега ми намери друг апартамент!тъй като нотариуса музвънна веднага че съм идвала и съм вдигнала скандал в офиса! така става в безправовата ни дъ11
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 130Ми, не могат да мислят, бе! То си е трудна работа, ще ги заболи главата! Тези, ако ги направи съдии, ще решават по 500 дела в минута!
124
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази малка невинна душичка - дъщеря и не е за бой а за любов, не ги е срам !
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 132...опааа, "минусите" започнаха - значи банково лоби е на поста си!
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сърбал им попарата.а защо не споменаваш нищо за "свещената крава" - лихваря ?!
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кога ще пребият изпълнителен директор на банка и кога ще пребият чси ???това са двата въпроса, на които хората искат отговор.нотариуса е по-малкият проблем за хората!
120
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чий интерес е засегнала?"Този въпрос го задайте на двете бити кокошки.Убеден съм че си знаят МНОГО ДОБРЕ кой и за какво ги бие.
119
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след няколко правдиви гласа, простотията пак взе думата и крещи с пълно гърло (т.е. пише само главни букви, защото не знае кога се пишат главни, и кога малки букви в изречението, а и защото смята, че така тъпизмите имат повече тежест). смях, срам, отвращение....друго не предизвиквате!
118
1
 
9
 
! Отговори
Сърбал им попарата. преди 6 години
Всички нотариуси са мошеници, а шефът им Димитър Танев - най-големият. Хлъзгав е като риба, неговата мама...
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЛКО АЛЧНИ ПРЕСТЪПНИЧКИ СА ЖЕНИ!!!!!!!! ТАЗИ Е БИЛА ЖЕНА ПОВЕЧЕТО МАЙ СА ЖЕНИ НОТАРИУСИ НО ИМА И МЪЖЕ!
116
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БИЯЧИТЕ НА ПРЕСТЪПЕН НОТАРИУС, ПРОКУРОР ИЛИ СЪДИЯ ДОКАЗАНИ СА НАЦИОНАЛНИ ГЕРОЙ!!!!!!!!!!ДАНО ИМАМЕ ПОНЕ ПО ЕДНА ТАКАВА НОВИНА ВСЕКИ МЕСЕЦ ДАНО ДАНО ДАНО!!!!!!!