Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?

Двете нападнати жени са стресирани, още са в болницата
25 юли 2017 09:00,
199
Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жестоко пребитите от маскирани нападатели в центъра на София две жени са в добро състояние. Нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщера са контактни и адекватни, съобщиха от УМБАЛ "Св. Анна" пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Двете са настанени в лицева хирургия, уплашени и стресирани са, добави лекуващият лекар. Той припомни, че вчера около 17 часа жените са нападнати на бул. "Драган Цанков" от двама маскирани младежи. Те са им нанесли удари предимно по главата и тялото, от които ще останат белези.

Още по темата

И двете са еднакво пострадали. Дясното око на дъщерята е затворено, има и наранявания в гръдния кош, докато майката е с многожество охлузвания. Очаква се двете да бъдат изписани след 2-3 дни.

Направена им е компютърна томография, която е установеила, че нямат фрактури на черепа.  Двете най-вероятно са влачени по земята, уточни лекарят от Окръжна болница - "Св. Анна".

Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев изказа възмущението си от случилото се и настоя органите на реда бързо да разкрият нападателите. Не вярва атаката да е свързана с работата на нотаруис Механджийска, но не изключва подобна възможност.

"Винаги е действала праволинейно, тя е спокоен и уравновесен човек. Никога не е имало жалби срещу нея. Никога не е била заплашвана. Ясно е, че това е акт на "възмездие" спрямо нея", коментира той и предположи, че е дала становище, с което е провалила някоя сделка.

"Нотариусът не е частно лице, а са му предоставени държавни функции. Всяко посегателство срещу него е неуважение към държавността", каза Танев пред БНТ.

"Познавам колегата ми от 19 години, никога срещу нея не е имало жалба. Не виждам как тя със своята работа може да наруши нечии интереси. Един нотариус може да направи отказ да провали една сделка като следва своите законови убеждения, но каквото и да направи не трябва да е обект на престъпление", категоричен е Димитър Танев.

"Тя е имала късмет, че се е отървала само с тези физически рани. Нотариусът би могъл да увреди нечии интереси, това става непрестанно", каза още председателят на Нотариалната камара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
9
 
! Отговори
shady преди 6 години
Няма как да хваля или порицавам коментарите докато не се разбере истинската причина за побоя. Всички прекрасно знаем, че в нашата страна в болшинството от случаите, за да получиш справедливост трябва да убиеш или да пребиеш виновника. Звучи тъпо, но поради липсата на правораздаване си е самата истина.Така че дано до нас стигне и истината и тогава вече ще можем да съжаляваме битите или обратното.
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕСТЪПЕН НОТАРИУС С ДЕЙСТВИЯТА СИ ДОВЕЛ ДО НЕЧИЯ СМЪРТ ЗАСЛУЖАВА СМЪРТНА ПРИСЪДА!!!!
113
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕРСИЯТА НА СЛУЧАЕН ПРИНЦИП МОЖЕШЕ ДА МИНЕ АКО БЕШЕ САМА ЖЕНА!НАПЪЛНО ЦЕЛЕНАСОЧЕНО СА БИТИ ЩОТО ТОВА РАБОТЯТ!!!В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА МОЖЕ ДА МИНЕ ВЕРСИЯТА СПЛАШВАНЕ!!!НО ТУК В СОФИЯ БИЯТ ЛИ НОТАРИУС ТО 100% ТОЙ Е БЕЗСКРУПОЛЕН АЛЧЕН ПРЕСТЪПНИК ЩОТО САМИТЕ НОТАРИУСИ СА НАД 100 АКО НЕ СТАНЕ ПРИ ЕДИНЯ СЕ ОТИВА ПРИ ДРУГИЯ ДОКАТО СТАНЕ!МНОГО МНОГО МНОГО МАЛКО СА Я БИЛИ!И КВО Е ТОВА БИЕНЕ УТРЕ ПАК Е ГОТОВА ЗА НОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!АКО Я БЯХА ЗАЛЯЛИ ПОНЕ С КИСЕЛИНА ЩЯХ ДА ГИ РАЗБЕРА !!!
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪМ НЕДОВОЛЕН , ЧЕ САМО СА ГИ БИЛИ ТОВА МИНАВА И ЗАМИНАВА!!!!ЕДИН НОТАРИУС ЗАЛИЧИ ДОЖИВОТНОТО ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ НА ДЯДО МИ В НОТАРИАЛЕН АКТ ПРИ ПРЕХВЪРЛЯНЕ ДАРЕНИЕ ВСЛЕДСТВИЕ НА ТОВА ДЯДО МИ ПОЧИНА СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА !!! ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ВОДЯТ СЛЕДСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ ПО ВЪПРОСА!!!!ТЪЙ, ЧЕ НОТАРИУСИ ПРОКУРОРИ СЪДИИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЗАСЛУЖАВАТ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ А НЕ ПОБОЙ!
111
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА С ВЕРСИЯТА , ЧЕ Е БИЛО СПЛАШВАНЕ С ЦЕЛ ДА ПОДПИШЕ НЕЩО ГО ПИШАТ ТАКИВА КОИТО СА СЪПРИЧАСТНИ НА НОТАРИУСИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И СА ЗА ЗАТВОРА!!!ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ ЩОТО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НЯМАТ ПРОБЛЕМ ДА СИ НАПРАВЯТ ЕДНО ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО ТО Е САМО ЕДИН ПЕЧАТ КОЛКО МУ Е!!!-----------БИЛИ СА Я ЩОТО Е ЧУДОВИЩЕ ПРЕСТЪПНО КАКВОТО Е ОТВЪТРЕ ТАКОВА И ОТ ВЪНКА!
110
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО С ДЕЙСТВИЯТА СИ ПРЕСТЪПНИ СА ДОВЕЛИ ДО НЕЧИЯ СМЪРТ ТО АЗ СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ НЕ СА ГИ УБИЛИ!!!!АКО БЕШЕ СПЛАШВАНЕ НЯМАШЕ ДА Е ПО ЛИЦЕТО А ПО ТЯЛОТО!!!!ЦЕЛТА Е БИЛА ДА ПОКАЖАТ КАКВИ СА И З Р У ДИ И ОТ ВЪН ЗАТОВА СА ГИ БИЛИ ПО ЛИЦЕТО ТОЧНО!!!!НО АКО БЯХ АЗ НЯМАШЕ ДА ГИ БИЯ А ЩЯХ ДА ГИ ПОЛЕЯ С БЕНЗИН И ДА ИМ ДРАСНА КЛЕЧКАТА!
109
5
 
3
 
! Отговори
До 110 преди 6 години
До АнонименАйде, бе!!!А, ти си най-честния, така ли?Явно около теб са само лъжци и престъпници.Има нотариуси, които са в схеми, но има и много честни сред тях.ТИ, въпросната жена познаваш ли я?Знаеш ли от кои е?
108
1
 
15
 
! Отговори
салатников преди 6 години
има и *** всред нотариусите, даже има и мошеници, знаем такива и в канторите им повече не ходим, никой не го бият че е направил добро, бият го за сторено зло.
107
2
 
15
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Със сигурност знае защо са я били. Ако не казва, значи не и е чиста работата.
106
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честност, почтеност и нотариус са несъвместими понятия, нещо като "дървено желязо" или "кентавър" - всички знаят какво трябва да е, само че такова нещо не съществува. Добре е, че са ги били, даже им е малко.
105
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Киро кофражистаКолкото беше честен Жан Виденов когато окраде 10 милиарда от банките през 96-та...кофраж, и къде са "милионите на жан", като ги е откраднал ? като знам - обикновен даскал си е и в момента.жан беше тогава едно момче с "хавлиени чорапки", което беше използвано за параван на всичко, което беше планирано...
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любовна история
103
0
 
15
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Може да не си е платила вхида в заведение в Созопол, или да е спряла на чуждо паркомясто в Слънчака. Нали затова се бият и стрелят...
102
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Малко инфоЦената, обявена в договора за покупко продажбата е 500 000 евро. Според експерти цената е над 6 000 000 лв...има една единствена цена, и тя е тази, която е склонен да плати купувача! всякакви други оценки са имагинерни "очаквания". както днес "се оценява" на 6 млн, така утре може да не струва поче от 100 хил. "пазарната оценка" е понятие шменти-капели, често използвано за насочване на търсенето в "нужната посока". изобщо - "цената", "стойността" като понятие са субективни
101
0
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Да не искате да си мислим ,че е избрана на лотариен принцип.
100
1
 
15
 
! Отговори
Циник преди 6 години
От всичките дрънканици - субстанция има само коментар 89 !!!! Честна, и почтена...нотариуска?Ако написанотоот колегата е вярно....тази отдавна си е заслужила боя!
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 94дали има или няма правов ред, се разбира след като опит да реализираш правата си. Поръчителите подали ли са жалба срещу нотариуса, има ли образувано следствие, сигнализирани са органите за неродности? не ми е известно....да не би поръчителите да имат да крията нещо правосъдието? ако си убеден в правото си няма ли поне да сигнализираш органите за неродности? ще намериш начин да информираш обществото, а то да си направи извода. тая скришка-мишка - бия и бягам, не е читава
98
2
 
15
 
! Отговори
не на тиквите преди 6 години
В Държавата на тиквата да те бият е нормално, да те изнудват е нормално, да плащаш без нужда е нормално. Но за това сме виновни ние самите...Защо избрахме тиква да ни управлява? Когато се смеехме на прототиите му ни беше весело, а сега плачем.
97
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сигурно е било заради парко мястоу нас само за това бият
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, я да си признаят що са ги били!!!!