Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?

Двете нападнати жени са стресирани, още са в болницата
25 юли 2017 09:00,
199
Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жестоко пребитите от маскирани нападатели в центъра на София две жени са в добро състояние. Нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщера са контактни и адекватни, съобщиха от УМБАЛ "Св. Анна" пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Двете са настанени в лицева хирургия, уплашени и стресирани са, добави лекуващият лекар. Той припомни, че вчера около 17 часа жените са нападнати на бул. "Драган Цанков" от двама маскирани младежи. Те са им нанесли удари предимно по главата и тялото, от които ще останат белези.

Още по темата

И двете са еднакво пострадали. Дясното око на дъщерята е затворено, има и наранявания в гръдния кош, докато майката е с многожество охлузвания. Очаква се двете да бъдат изписани след 2-3 дни.

Направена им е компютърна томография, която е установеила, че нямат фрактури на черепа.  Двете най-вероятно са влачени по земята, уточни лекарят от Окръжна болница - "Св. Анна".

Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев изказа възмущението си от случилото се и настоя органите на реда бързо да разкрият нападателите. Не вярва атаката да е свързана с работата на нотаруис Механджийска, но не изключва подобна възможност.

"Винаги е действала праволинейно, тя е спокоен и уравновесен човек. Никога не е имало жалби срещу нея. Никога не е била заплашвана. Ясно е, че това е акт на "възмездие" спрямо нея", коментира той и предположи, че е дала становище, с което е провалила някоя сделка.

"Нотариусът не е частно лице, а са му предоставени държавни функции. Всяко посегателство срещу него е неуважение към държавността", каза Танев пред БНТ.

"Познавам колегата ми от 19 години, никога срещу нея не е имало жалба. Не виждам как тя със своята работа може да наруши нечии интереси. Един нотариус може да направи отказ да провали една сделка като следва своите законови убеждения, но каквото и да направи не трябва да е обект на престъпление", категоричен е Димитър Танев.

"Тя е имала късмет, че се е отървала само с тези физически рани. Нотариусът би могъл да увреди нечии интереси, това става непрестанно", каза още председателят на Нотариалната камара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
6
 
! Отговори
ами преди 6 години
......но каквото и да е направила,не трябва да е обект на престъпление..............без коментар!!!!!!!!!
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Малко инфо98 % от сделките минават по тази схема. ***, българина е толкова ***, че си мисли, че само той е тарикат, а съседа не. Що бай Иван да си мине сделката така и доволно да потрива ръце, а Бареков да него прави? Или моята неправда е правда, а чуждата правда е неправда. Докато това стадо не се научи да използва главата си по предназначение, много още ще пати!
93
2
 
4
 
! Отговори
Жега в центъра на Сф преди 6 години
До АнонименТи откъде знаеш какво са казали и какво не са казали? Да не би лично на теб да са давали обяснения? Няма нужда цяла българия да знае с подробности как върви следствието.
92
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
никой не бие без причина,а когато става въпрос на лица свързани със юридическо образавание,е очивидно,че правав ред няма за тези лица,тъй като мнозина не са почтени а направо нагли,примерите са хиляди.
91
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сирене по шопскиПо- вероятно е да НЕ са искали да "постъпият непочтено" и затова да са бити.-----------------------Ако беше така, досега да са си казали кой ги е притискал, ама НЕ. Те се правят на монахини и немали представа кой ги е нападнал :D На кой ги раправяш тези бе.
90
14
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Това е голяма грешка. Не сме 90-те год. и мутрите вече не са фактор. А сега един доста мощен ресурс ще бъде мобилизиран за ответен удар. Юридическото лоби има много възможности да открие поръчителите и да им причини много, ама много лоши неща.
89
10
 
7
 
! Отговори
Сирене по шопски преди 6 години
До SharkПо- вероятно е да НЕ са искали да "постъпият непочтено" и затова да са бити. Но това няма как да го разберете дребните и злобни твари с примитивно мислене.
88
2
 
21
 
! Отговори
666 преди 6 години
Искам да попитам биячите, кога ще дойде реда на ЧСИ-тата? В тоя *** "б"ЪЛГАРИЯ само по този начинсе постига справедливост. После , ....... Как ще ги стигнем Румънците??? Ами няма как. Пак да попитам, а ЧСИ кога??? Предварително багодаря.
87
18
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
По времето на комунизма при комунистическия диктатор Тодор Живков през руската окупация на България нотариусите бяха редовно пребивани от комунистическите мафиоти, но активните борци от Политбюро криеха това от народа защото при комунизма нямаше демокрация и свобода на словото.
86
1
 
4
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Най-важното е ,че всичко замириса!Вече ако слабия иска може да се покаже и да спечели.
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 82"предупреждението" винаги е случайно....а кой има нужда да "предупреждава" ? м? едва баба пена, бай спиро или "селянина с колелото" имат ресурса да организират това "предупреждение".тогава кой може да е този, което хем има ресурса, хем няма страха да го направи ?!сещам се една "велика" групичка, която е способна на това в името на недопускането на каквито и да са "пропуснати ползи"
84
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярва атаката да е свързана с работата на нотаруис Механджийска--------------------------------------------А един мармот омотаваше шоколада в станиол :D То така те бият маскирани, за нищо :D
83
2
 
26
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Тези двечките много добре знаят защо са бити. Щом пари и документи не са пипнати значи не е с цел кражба, т.е. някъде с някого са постъпили непочтено, което си е типично за нотариуси, ЧСИ-та и т.н.
82
0
 
0
 
! Отговори
Батман преди 6 години
До Анонимен....извинявам се грешката е моя. Чиста случайност е.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БатманКаквото и да си говорим няма да е бита случайно...защо се опитваш да насаждаш такова мнение? "предупреждението" винаги е случайно.
80
2
 
13
 
! Отговори
vanio преди 6 години
най-накрая една добра новина...:)
79
0
 
9
 
! Отговори
до 75 преди 6 години
Грешка!В цял свят си пазиш дома с "насилие" вика му се съпротива ,борба дори воина!Само при бай-Ганъо бориш администратор с по-голям администратор.Даже нищо не правим на тази мафиотска среда пълна с МОШЕници.
78
1
 
15
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Каквото и да си говорим няма да е бита случайно.
77
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ за прехвърляне на имот на нотариус се плаща по 10 долара, а у нас при мизерните ни приходи, по няколко хилядарки.
76
1
 
28
 
! Отговори
:) преди 6 години
Щом е нотариус, значи са я били малко. Софийските нотариуси до един са далавераджии. Искала е на някоя мутра много "суджук" и сега ще ходи синя няколко дена. После ще си стиснат ръцете и ще направят измамата.