Румен Петков: В МВР работят в отровена атмосфера!

Според него в действията на политиците преобладават скандалите
25 юли 2017 10:45, Екип на Bulgaria On Air
13

Недоволството в редиците на МВР, парламентарните скандали и изострянето на социално чувствителни теми - тези събития от последните няколко месеца обобщи вътрешният министър в правителството на Тройната коалиция и член на АБВ Румен Петков.

Той определи като "отровена" атмосферата, в която работят служителите на МВР и посочи, че имиджът на ведомството пред обществеността се характеризира с негативна окраска.

"Не считам, че системата е издъхнала, но съм убеден, че ако това отношение на нихилизъм към служителите, на унижение от страна на ключови фактори в държавата към служителите продължава, там ще се стигне до един етап на необратима деморализация", посочи Петков в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

"Не може от едната страна министърът на финансите да излиза и да обявява, че има 1 млрд. и 600 млн. приходи в резултат на ефективна борба с контрабандата и от другата страна да ти излиза министърът на вътрешните работи и да казва, че не е мотивирано това, че трябва да бъдат повишени заплатите на служителите, които впрочем от 2008 година почти не са пипани", добави той.

Петков коментира и случая "Суджук гейт".

"Главният прокурор без съмнение трябва да обясни мотивите си за искането на всеки един депутатски имунитет, второ - трябва много внимателно да се премери докъде какво и как се казва публично. Когато искаш имунитета на един народен представител, ти трябва да представиш съответните аргументи. Това, че тези аргументи в случая говорят за опростачване на парламентаризма, от друга страна не просто звучат просташки, но будят и присмех, не променят фактите".

По думите му един от основните проблеми у нас е деградацията на ценностната система на нацията, а оттам и по-лесното нагнетяване на напрежение.

А основната трибуна, от която се чува езикът на омразата, според Петков, е парламентарната.

На въпрос как оценява първите 100 дни на правителството, той отговори, че няма законодателна програма.

Според него кабинетът е направил някои силни стъпки в енергетиката по посока на връщането на България на европейската карта като ключов фактор, но те не трябва да спират, а да стават все по-интензивни.

По думите му министърът на отбраната Красимир Каракачанов е направил неща, които си струва да бъдат видяни и подкрепени. "Останалото е скандали", коментира Румен Петков.

Още новини четете на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: МВРРумен Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
ПЕРО преди 6 години
ЗАЩО МУ ДАДОХА 100 ДНИ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ? ДА НЕ Е НЕЩО НОВО И ЧИСТО ,КАТО УТРИННА РОСА. ВИДЕНОВ И ОРЕШАРСКИ БЯХА ИЗГОНЕНИ ,ПРЕДИ ДА СИ СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВАТА ,А ТЕЗИ ЛИКВИДАТОРИ /СДС И ГЕРБ / ,СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА 100 ДНИ ПОКОЙ.КЪДЕ СТЕ БЕ БСП И ДРУГИТЕ ПАРТИИ ? ИЛИ ,ВСИЧКИ СТЕ ОТ ЕДНО КОТИЛО .
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо чек сига Р. Петков се загрижи за полицойте? Като беше министър на МВР не беше особено загрижващ. Илекторат ли ме требе?
9
0
 
8
 
! Отговори
аре баста преди 6 години
Румен Петков...къде са ИзбеГалеви???????????????
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали го гледохме и Р. Петков като министър на МВР. Накара патраулките нощем да са със светещи сини лампи уж да са спокойни бабите на село. Ама апашите така знаеха къде са полицаите и правеха удара на другию край и пак файдата беше нула. Аве всеки министър на МВР си праи експериментите с МВР и вече няма май МВР.Всекакви метли минаха и в МВР и в другите служби и в армията.
7
0
 
7
 
! Отговори
проветрен преди 6 години
И от аромата на цвък цвък..
6
1
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
тоя жив ли е още :)
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно мвр не се е проветрило от както този му беше началник
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен Петков вървял през пустинята и си мислел:"Ох, ако не намеря фонтан, ще се напикая".
3
1
 
21
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Виновни са медиите, че му дават трибуна...а ние си го знаем какъв *** е.
2
1
 
27
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
Румен Запалката - при Трактора съм при Трактора съм...Руменчо помним като беше МВР министър с кой си правеше тайни срещи на стадион Спартак...помним така че скрии се и не се показвай да ти лъщи червеното д-упе !
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей тоя беше сниман на софра с банда бок...луци,и мнения дава....