Грешна политика "произвежда" търтеи – наказваме работливите!

АИКБ зове: Трябва да спрем да гоним кадърните си кадри!
Обновена: 26 юли 2017 09:08 | 26 юли 2017 08:45,
280

Провежда се грешна политика по доходите, която наказва работливите и награждава мързеливите служители. Тази практика произвежда пазарни търтеи. Качествените кадри напускат държавата. Не можем да станем по-богати като работим по-малко. Всяка политика, която насърчава мързела е вредна.

Това заяви представителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев в студиото на "България сутрин" по отношение на конфликта между синдикати, бизнес и власт за отпадането на клас "Прослужено време".

"Класът "Прослужено време" гарантира минимален ръст в заплатата от 0,6%. При равни усилия и резултати трябва да има равно заплащане. На никого заплатите няма да бъдат намалявани. На никого няма да се взимат пари. Тези, които имат вече "Прослужено време", ще получат парите от него като увеличение на основната си заплата", посочи Велев пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че синдикатите са непропорционално слушани в парламента.

"Те използват методи като изнудване или заплашване с протест, когато не са доволни от нещо. Но ние не воюваме с тях, а с грешните политики, които гонят добрите кадри към чужбина", поясни гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 187втори тип хора...тц тцВторият тип хора, прозвеждат хляб...ти човек ли си, не ядеш ли?Не забравяй, че някога *** те е учила да ползваш лъжица и гърне...Лек ден, всичко добро ти желая!
170
3
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До АнонименОт първа рака ти казвам. В Италия, ако си на работа, работодателя е длъжен да ти плаща заплата според наредби и разпоредби на държавата а не по собствено осмотрение. Пред държавата е длъжен да декларира, че платеното за заплати на персонала не е по малък разход от 50% от печалбата преди данък. Отделно когато напускаш ти се полагат "ликвидациони", по една брутна заплата за всяка година. Но и тамошните чорбаджии напоследък се изхитряват и изнудват работниците си ...
169
3
 
25
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Защо, когато отида на интерю за работа, винаги ме питата "Имаш ли нещо против да НЕ те осигурявам на реалната сума от заплатата"?!Защо когато напускам, понякога не си получавам последната заплата, а навзетата отпуска не ми бива платена?Защо, често бивам каран да работя извънредно, дори в събота, но тези извънредни изработени часове не ми биват платени?Защо така се отнасят работодателите към своите служители, а мрънкат, че служителите им напускат за да емигрират от държавата?
168
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Защото Дипломата ми от Немския Факултет на ТУ-София , бил съм в Германия взимах си 30-те кредита и там.. Но и българските факултети също са добри кой мотивиран да учи , постига много.. Никой не признава чужди дипломи , ако ида в Канада , САЩ и Лондон тази немска диплома няма никаква стойност.. Трябва да си избиете от главата това с признаването на дипломи , дипломата трябва да е от страната в която смяташ да работиш.. Никой не е длъжен да ви признава чужди дипломи.
167
3
 
25
 
! Отговори
nina преди 6 години
Ами не си гонете специалистите-просто им дайте заплатите, които заслужават! Никой-нито закон, нито правителство ви пречат да го направите. А на "мързеливите" им оставете мижавите % за клас. И какво ви пречат минималната заплата и минималните осигурителни прагове? Те просто гарантират, че няма да ЗЛОУПОТРЕБИТЕ с нуждите на хората и да ви работят за символично заплащане. Така че, стига сте се пенявили /извинете ме за жаргона!/.
166
4
 
20
 
! Отговори
Иван преди 6 години
| АИКБ зове: Трябва да спрем да гоним кадърните си кадри!С всяко едно действие, вие работодателите, НЕсамо гоните кадърните, а прогонвате всеки един българин.Животът в България е мизерия.След като има толкова много възможности там на запад, защото да живея в мизерия в България?!Защо да пропилея животът си в работа за мутри и алчни капиталисти?
165
4
 
19
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Няма такава наглост като тази на БГ чорбаджиите. То първо трябва да се разследва всеки един от тях как така за 10, 15 г. се става мулти милионер и едър капиталист по честен и почтен начин. после да видим дали се спазва правилото на ЕС работодателя да споделя 50/50 печалбата с работниците. После да се види как така БВП се е повишил с повече от 100% за 15 г. а заплатите с някакви мижави проценти. Да видим кой как изпълнява пред-приватизационните договори и т.н. После да видим данъците и т.н.
164
3
 
24
 
! Отговори
МИМИ преди 6 години
ДО РАБОТОДАТЕЛИТЕ: Краставичар 1 на България направи сватба на дъщеря си за 1000000 лв. Човекът е спестявал, спестявал, спестявал....и от заплати. За това ви трябват пари, драги работодатели. Човекът може и да има син. За него ще трябват два милиона. Но, ние сме си виновни. То бива търпение, бива, но толкова не бива. Вече граничи с инфантилизъм.
163
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 181Защото не е така, ако беше възможно тази статия нямаше да я има, и нямаше тука да си пишем.Защото ако беше така, нямаше милиони хора да бягат навън.Трафик ли искаш да правим?
162
3
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
А този дали ще обясни кой ще накара работодателя да увеличи заплатата на работника който има повече прослужено време. Разбира се, че НИКОЙ. Също така не мисли ли, че малко си противоречи с твърдението, че хората които работят едно и също трябва да получат еднакво. Как хем ще получават еднакво хем работодателя ще увеличи на този с повече стаж. Истината е, че искат да си спестят мижавите пари които се дават за прослужено време
161
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най ме дразни употребата на кадърни и некадърни.Ще дам пример, "нискоквалифициран", как го разбирам, ако искам да работя лекар, но съм учил само за мед сестра, тогава съм ниско квалифицирам спрямо критериите за длъжността.Една камериерка, едно пиколо , един готвач, които реализират изцяло УСЛУГАТА в един хотел, са служители, които според изкривените понятия на ниско квалифицирани. Не , не са,защото те не работят нещо, за което не са учили.И от техния труд хотелиерът печели, доста добре.
160
2
 
8
 
! Отговори
Самоил преди 6 години
До Анонимен 180Защо си мислиш, че като имаш диплома за инженер, си велик?! От това, което си написал се разбира, че по-скоро си комплексирано влечуго.Надали имаш приятели, които да те уважават. Със сигурност си служител от най-ниското стъпало, там където работиш.Това, че взимаш малко по-висока заплата от повечето ниско квалифицирани служители в България не те прави човек.Много вероятно, повечето чистачки зад граница да взимат в пъти повече от теб тук в България.
159
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С дипломите от БГ в масовият случай за нищо не стават. Ако си доктор признават, защото няма доктори и е от зор. Това са хартийки, без никаква стойност. Защото по света, са наясно как в България се получават дипломи и какво е нивото. Инженер с какви знания, остарели учебни програми, никакви реални знания с материал от 60-те години на миналият век. Е как да сте инженер в модерно производство в Германия примерно.
158
3
 
15
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Робовладелците реват за кадри, но ще видите как ще започнат да крещят след 5 години.По данни на НСИ, 500 хил работници са в предпенсионна възраст. Те ще се пенсионират до 5 години. Ще трябва да бъдат заменени с други такива. По 50 хил. души в трудоспособна възраст напускат страната всяка година (250 хил. за 5г). Ако сега има 3 мил. работещи, след 5 години ща останат около 2.5 мил.Горките робовладелци, прогониха силният и работлив българин, а опряха до ромите, които не могат да четат и пишат.
157
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 170така е, като ми каже сума, за която иска да ми купи труда, и която не е ме устройва, просто си тръгвам))"Бизнесът" затова реве.
156
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм инженер и къде да и да пак съм газар , а вие ще работите чистачи и чистачки.
155
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е защо ревете, че нямате кадри? Кадърните ще вземат сегашната минимална, а некъдърните по-малко. Ето ви роми. Имате и мигранти - избор бол. И на Запад си предпочитат колониални същества и затова някои от тях спят като заклани. Робовладелческите ви пориви са ясни. До няколко години няма да има и кой да ви напсува на български.
154
2
 
0
 
! Отговори
Do 172 преди 6 години
Не твърдя различно от това, което си написал.
153
6
 
2
 
! Отговори
Майстор Тричко преди 6 години
Ей ако вие почнете да взимате много пари тук, ремонта на банята и *** ви няма да мине само с 600 кинта за труд. Ще ви искам поне 1000. И да не ми кажете че ви се вижда много, щото отивам да лепя плочки в Германия.
152
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тинка 169В Германияс тези 500 евро месечно какво правиш??Живеете по 15 човека в 80м2 апартамент ли??Що говориш простотии.Аман от провинциалисти-КУРбетчии.Живеят като скотове за да "спестЯт" малко ойро и да дойдат в София да се правят на европейци.