Грешна политика "произвежда" търтеи – наказваме работливите!

АИКБ зове: Трябва да спрем да гоним кадърните си кадри!
Обновена: 26 юли 2017 09:08 | 26 юли 2017 08:45,
280

Провежда се грешна политика по доходите, която наказва работливите и награждава мързеливите служители. Тази практика произвежда пазарни търтеи. Качествените кадри напускат държавата. Не можем да станем по-богати като работим по-малко. Всяка политика, която насърчава мързела е вредна.

Това заяви представителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев в студиото на "България сутрин" по отношение на конфликта между синдикати, бизнес и власт за отпадането на клас "Прослужено време".

"Класът "Прослужено време" гарантира минимален ръст в заплатата от 0,6%. При равни усилия и резултати трябва да има равно заплащане. На никого заплатите няма да бъдат намалявани. На никого няма да се взимат пари. Тези, които имат вече "Прослужено време", ще получат парите от него като увеличение на основната си заплата", посочи Велев пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че синдикатите са непропорционално слушани в парламента.

"Те използват методи като изнудване или заплашване с протест, когато не са доволни от нещо. Но ние не воюваме с тях, а с грешните политики, които гонят добрите кадри към чужбина", поясни гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
17
 
! Отговори
nik преди 6 години
Господа работодатели престанете да раздавате рушвети на политиците,а дайте тези пари за заплати.Тогава ще се намери кой да Ви работи.Стига лъгахте за това, че класа прослужено време облагодетелства старите работници.Масова практика е новоназначените младоци да са с много по-висока заплата от тия дето Ви работят по десет и повече години без да им индексирате заплатата.Много обидна за лоялните Ви работници практика.0.6% на огромната заплата от 2000лв са келявите 12лв месечно.Ще обеднеете ли?
130
2
 
2
 
! Отговори
кадрите преди 6 години
До И ПРИ КОМУНИЗМА !!!!РК и ОК информираха ЦК на БКП за надарени хора които да привлече във София!
129
3
 
16
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Робовладелците в България търсят роби. Парите, които робите изкарват не отиват за развитие на компаниите, за обучение или по-високи заплати, а за скъпи коли, любовници и луксозни играчки. Докато има роби, които да работят по 10-12 часа, 6 дни в седмица за сума, с която му е трудно да оцеляват, дотогава ще съществуват робовладелците в България.Моят съвет е да спрете да робувате в България, а емигрирайте в развита държава.Вече е толкова лесно да се уредиш в западна Европа. Всеки има познати там
128
2
 
15
 
! Отговори
специалист преди 6 години
Имам над 20 годишен стаж по специалноста. Това, което върша за 2 минути, на новопостъпил колега на моята позиция му трябват 2 часа да се сети от къде да започне и цял ден някакси да го свърши. Нормално е и аз бях така. Моята заплата е символично по-висока, при несимволичо по-висока производителност. В тази връзка класа трябва да е на 0,6 ами 6%. Пък ако някой просто инкасира присъствие, не си повишава кфалификацията и само трупа стаж не е проблем да бъде уволнен и заменен.
127
8
 
3
 
! Отговори
Solar Powe преди 6 години
Колкото повече мрънкат .... повече роботи и автоматизация. Вместо да мрънкате просто секвалифицирайте
126
20
 
3
 
! Отговори
Друг работодател преди 6 години
Ако ви е малко това което ви давам , станете работодатели и давайте повече. Ааа не можете или не искате да рискувате щото нямате начален капитал или не ви се тегли заем от банката? Това си е ваш проблем да ви кажа. Аз засега намирам хора, даже чакят по двама-трима за едно място, а заплатите които давам не са супер високи, е не са и минималната.
125
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върви си един човек през гората и вижда три джуджета.- Какви сте вие, бе момчета? - пита човекът.- Ами ние сме седемте джуджета.- Е как седем, като сте три?!- Е нема хора,бе братче!
124
3
 
4
 
! Отговори
маке преди 6 години
амче те така от инженер програмист на цнц машини станах овчар и пияница как беше кой не плаща е седесар герберар демократ хи хи хи
123
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но ние не воюваме с тях, а с грешните политики, които гонят добрите кадри към чужбина", поясни гостът.---------------та ш ак,госпожа Ташева, ми внесете ни работливи германци бе, гда комсомолци.Заграбихте построени през социализма предприятия за без пари, а сега искате и работниците да ви бачкат без пари, щото така сте научени - само да грабите.
122
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, ама много хитър този човечец. Щели да включат класа в основната заплата. Ами после? Забрави за каквото и увеличение на заплатата, замръзва на тази кота за вечни времена. Наясно ли сте, че от следващата година ще се увеличат осигуровките с 1 %. Това ще дръпне още надолу чистата сума на заплатата. Без класа, заплатите дори ще намаляват всяка година, защото да видиш бонус от чорбаджия /освен в държавните институции, които ние храним/ е невъзможно.
121
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цивилизования свят предприемачите не говорят за "моите работници", а за колеги. Не казват - той работи за мен, а той работи със мен. Нашите работодатели са всъжност рабтовзематели. Факта, че сме на последно място по икономическо развитие в Европа недвусмислено показва, че бизнесмените ни са най-некадърни. Държат се като Сърдитко-Митко - ту пък млякото горещо, ту пък друго нещо.
120
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГА ТИЯ НАГЛЕЦИ КАТО ДОМУСЧИЕВ ,ВЕЛЕВ ,ДАНОВ ТРУПАХА МИЛИОНИ ,А НАРОДА РЕВЕШЕ ТИЯ НАШИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ ПОТРИВАХА РЪЦЕ ,ЗАЩОТО И ВЛАСТТА БЕШЕ ТЯХНА И ВСЕ ОЩЕ Е И КАКВОТО КАЖЕХА СТАВАШЕ И ВСЕ ОЩЕ СТАВА. САМО ,ЧЕ НАРОДА ИЗБЯГА И НЕ ИСКА ДА РАБОТИ ЗА БОГ ДА ПРОСТИ И СЕГА ТИЯ НАГЛЕЦИ *** ,ЯКО *** , АМИ КАТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ ИЗНЕСЕТЕ СЕ ВИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЩО НАРОДА ДА ВИ БАЧКА А ВИЕ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ДА СИ СМЕНЯТЕ МЕРЦЕДЕСИТЕ,ЛЮБОВНИЦИТЕ И ОХРАНАТА ?
119
18
 
4
 
! Отговори
Бг Работодател преди 6 години
У нас основен проблем е корупцията. И кой е виновен за нея? Аз бих казал балканския манталитет на българина - пълна липса на чест и достойнство. Подкупните съдии, депутатие, прокурори и милиционери да не би да сме ги внесли отвън? Те са ваши приятели, роднини познати съседи съселяни, тоест неизменна част от българския народ. Какво правите вие да ги спрете? Ами нищо. Тогава бегайте по чужбина, аз докато мога ще карам тук.
118
4
 
25
 
! Отговори
Толерастия преди 6 години
Грешна политика практикувате, родни робовладелци. Ама скоро ще осъзнаете, че за работници се конкурирате не със съседа робовладелци или робовладелци от другия град, а с работодателите в цяла Европа. Та успех ви пожелавам в това ви начинание.
117
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой може ли да представи информация за този Васил Велев? Кога стана работодател, кога ги направи тези фирми, с какви пари? По цял ден лежи в телевизионните студия, грам работа не върши. Какъв е този бизнесмен и работодател или е от най-измислените подставени лица.
116
16
 
3
 
! Отговори
Бг Работодател преди 6 години
При нас пазарния принцип работи с пълна сила с изключения на сектора с държавните поръчки, където работи друг принцип, който всички знаем какъв е, но пък БВП не се формира от държавни поръчки, а от реално производство и износ. И нещо хубаво е че се успокоявате, но се заблуждавате - аз не съм видял мутро или друг бизнесмен да си скубе косите че не може да намери хора. Също не съм видял и работник, станал работодател да дава много пари само защото знае какво е да вземаш малко.
115
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пазарно щеше да е ако могат чужди фирми да могат спокойно да се регистрират и да развиват дейност у нас. Да ама като се срещнат с действителността и КОРУПЦИЯТА тук, бягат на момента. Така Бг "работодателите" нямат конкуренция на пазара на труда и оттам и заплатите са ниски.
114
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бг РаботодателАко търсиш майстор да ти прави плочки в банята и един ти иска 500 лв , а другия 1000 лв за работата ти кой ще избереш?.......................Вариантът да си я направя сам или да не я направя.Защото ТИ ми плащаш "на пазарен принцип" от както си работодател и аз не мога да платя на никой друг.
113
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можем да станем по-богати като работим по-малко..нагъл, безочлив тип!искаш да кажеш : "няма да станете вие по-богати, ако ние работим по-малко", нали ве, бас * тун ! ами няма да станете, факт!плащай! като не шеш - марш в африка, там е 50 ст/ ден!
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как удобно са оставили клас "прослужено време" само за депутати и министри. Само те ли са достойни или са им ниски заплатите. А народа кара с 400 лева без клас.