"Сбогом" за последно... С Ванча Дойчева в Народния театър

Колеги, приятели и близки се сбогуваха с актрисата
26 юли 2017 15:00,
1

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Колеги, приятели и обществени дейци дойдоха да се простят с голямата българска актриса Ванча Дойчева, която почина на 75-годишна възраст.

Поклонението се състоя в Народния театър, а скръбната вест предизвика сълзи в очите на мнозина, в това число и на директора на театъра Мариус Донкин.

Пред Bulgaria ON AIR той сподели, че с Дойчева са били близки приятели и колеги, работили заедно 35 години.

Още по темата

"Каквито и думи да кажа за нея ми се струва, че не са достатъчно силни и неадекватни на това, което тя ще остави, това, което тя беше. За мен тя ще си остане винаги един голям приятел и един светъл оптимистичен човек. Изключителен морал, изключителна отговорност, човек, който може да бъде само пример не само за това поколение, а и за предишното. Най-хубавото е, че тя ще остане пример за нас", разказа Донкин, едвам сдържайки сълзите си.

Той си припомни и последния път, когато двамата са говорили в театъра, а актрисата, незнайно защо, е бързала да прибере нещата си от личната си гримьорна.

"Колегите, които се занимават с творчество, са хора с изострено чувство, с изострена интуиция, може и да не си дават сметка за това. Явно някак си дойде да си вземе сбогом тя с това място", разсъждава Донкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Ванча Дойчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
19
 
! Отговори
Градския преди 6 години
Бог да прости Ванча Дойчева , кумирът на поколения зрители!Господи помилуй!