Добрички суджук вече няма: Мартинов ми съсипа бизнеса!

Бизнесменът с "месните поръчки" е свидетел по делото
28 юли 2017 10:15,
150
Добрички суджук вече няма: Мартинов ми съсипа бизнеса!
Снимка: архив, Булфото

Бизнесменът, пълнил и предавал суджуци на бившия вече депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, е фалирал.

"Искаше да бъде направен по определена рецепта от него, как да бъде направен, защото суджука е за еди кой си, ако не му харесал суджука, после всички сме умрели", споделя пожелалият да остане анонимен мъж от Добрич.

Още по темата

След три години бизнесменът решил да откаже да изпълнява поръчките му: "Той обаче (Живко Мартинов – бел.ред.) изпълни заплахите, с които преди това само ме плашеше. Написаха ни актове от НАП и направо ни разбиха. Приключих с бизнеса. Хората, които работиха във фирмата останаха на улицата и това е", отсече бизнесменът пред bTV.

Той разказа, че е бил убеден от ексдепутата да си плаща със суджуци, защото бил в някакъв списък: Бяхме задължени да го правим, защото иначе имаше думи: "Ще ви съсипя бизнеса, приключва мача за вас и т.н.", каза бизнесменът.

Вече два дни Живко Мартинов не е депутат, след като самият той се отказа от мястото си в НС.

Скандалът около него гръмна миналия петък, когато главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му и образува наказателно производство.

Впоследствие стана ясно, че Мартинов поискал от добрички търговец на няколко пъти да му бъдат предоставени общо 4 тона суджук, като го е заставял за това под претекст, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност на ГЕРБ и ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици.

От името на премиера Бойко Борисов били искани и около 60 кг телешка пъстърма, филе "Елена", както и ремонт на партийния офис в Добрич.

Часове след скандала министър-председателят поиска смяна на ръководството на ГЕРБ в Добрич, която вече е факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
боб преди 6 години
яжте боб, защото герберите ядат луканка, казва ви го Анка, дебелогъза добруджанка.
95
0
 
2
 
! Отговори
Така е, 2 серия преди 6 години
Ние ги избираме, Вие ги храните със суджук.
94
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Вие ги избирате, а ние ги храним със суджуци.
93
2
 
1
 
! Отговори
Мимюн преди 6 години
До 101Г-н Петров ли сте какъв сте....Много добре сте ми ясни....не може да си представите дори колко многоооо...
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези двамата стоят зад всичко ..Бойко и Цецко..мязат ми на Господ и Свети Петър ...раздават правосъдие на всякъде ,още първия мандат бяха пропищелсумати и фирми .Незнам как пак печелят толкова ли сме заблудени .Само като видя този мазен поглед в Цецко ...и този народен говор разберем за всички и ореола над бащицата ...примера Слънце
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''Да върнем всички българи от чужбина'' ''Тук бизнесклимата и икономиката са най~добри'' и дрън дрън
90
5
 
11
 
! Отговори
гого преди 6 години
Б.Б е по голямо зло за България и Българите от социализма!!!
89
2
 
28
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
И каква полза, човека е фалирал. За него възмездие има ли?
88
2
 
23
 
! Отговори
АнтиМошенник преди 6 години
Цецо на ушенцето на Бойко- Началник добре че Цацито каза само за добричкия суджук и нищо за петте тона смядовска луканка.Бойко- ще каже той ама ще остане без мезе а пък тази гуша не се прави от зряла круша !7
87
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123Вярно е, че хоратя ги е страх от гнева на Борисов, а и има защо. Неведнъж е доказвал, че няма жал за тези, които му пречат.Страх ги е от ГЕРБ, ще те съсипят като едното нищо.Затова - кротко. Даже и във форума, че се не знае кой чете.
86
3
 
15
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
До П.ПетровНе е НОЙ, а НОИ. НОЙ е ония с ковчега :)
85
5
 
26
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До МимюнМай не ти става ясно, че фирмата е фалирала не заради 4-те тона суджук, а защото ,като е отказал да си плаща рекета на ГЕРБ са започнали проверка след проверка и акт след акт. Данъчни, полиция, ХЕЙ, БАБХ,Държавен финансов контрол,НОЙ, Гранична полиция, минтници, пожарна, инспекция по труда и т.н. и т.н. Като ти се редят всеки месец по 12 чиновника на проверка, чиято заплата трябва и да платиш, колкото по-честен си, толкова по-бързо фалираш.
84
13
 
6
 
! Отговори
Мимюн преди 6 години
Ами ако прокуратурата поиска от тоя "бизнесмен" да докаже счетоводно производството на толкова голямо количество суджуци и се укаже, че не го е произвел, какво става тогава?!? Естествено той отново няма да е запазил счетоводната си документация.
83
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 2011 година от ръководството не разбрали за герберския дерибей?! Казали са "пари нема, действайте, който се издъни, го гоним и нищо не знаем".
82
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един бивш вече данъчен от оперативен контрол на НАП пращаше подопечните си да правят поръчкови проверки с думите"идете и я побъркайте тая" ,после го уволниха дисциплинарно,но пак продължава с поръчковият рекет,бившите му колеги останаха на работа там и делят с него ,от къде изтича информация от НАП,изтича от всякъде,дори от архива..
81
5
 
20
 
! Отговори
независим преди 6 години
Ами като рекетират бизнеса защо гласувахте за тях,или Цвинокио пак фалшифицира изборите.Долна ***!
80
2
 
35
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Борисов и министрите му стоят пряко зад този и всеки друг държавен рекет над дребните и средни предприемачи! Когато Борисов говори пред депутатите си започва с "Аз ви вкарах тук(парламента), затова ще изпълнявате!"
79
2
 
55
 
! Отговори
Инспектор преди 6 години
По времето на Мирослав Найденов обвиниха 4 месопреработвателни ,че слагат соя в стандарт Стара планина.Тези фирми отказаха да дават пари на ГЕРБ и бяхо подгонени.След изследване в Немски лаборатории от фирмите се указа, че няма никаква соя.В деня на излизане на резултатите Найденов привика четиримата собственици и случая беше потулен.Да виждате някаква разлика?
78
2
 
47
 
! Отговори
2+2 преди 6 години
Говори се че във всеки град има по няколко такива рекетирани от Герб и който е отказал са го съсипвали умишлено чрез полиция ,данъчни и пр. като са стигали дори до подхвърляне на наркотици.
77
4
 
41
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Не е само Живко Суджука! ГЕРБ използват този рекетьорски подход из цялата страна. фирми са рекитирани и заплашвани с всякакви държавни служби от общинари, кметове депутати на ГЕРБ,БСП и ДПС и тези заплахи се изпълняват! Чиновниците идват с думите "Пратиха ни да ти напишем акт, кажи нещо дребно, да не ровим цяла седмица", а не " Да направим проверка". Рушветът, който искат нашите Оправници на западна фирма, за да построи завод е колкото стойността на земята и заводът да се построят в Румъния,Затова заводите ги строят там, а не тук! ВИЕ ГИ ИЗБИРАТЕ ТАКИВА!