Добрички суджук вече няма: Мартинов ми съсипа бизнеса!

Бизнесменът с "месните поръчки" е свидетел по делото
28 юли 2017 10:15,
150
Добрички суджук вече няма: Мартинов ми съсипа бизнеса!
Снимка: архив, Булфото

Бизнесменът, пълнил и предавал суджуци на бившия вече депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, е фалирал.

"Искаше да бъде направен по определена рецепта от него, как да бъде направен, защото суджука е за еди кой си, ако не му харесал суджука, после всички сме умрели", споделя пожелалият да остане анонимен мъж от Добрич.

Още по темата

След три години бизнесменът решил да откаже да изпълнява поръчките му: "Той обаче (Живко Мартинов – бел.ред.) изпълни заплахите, с които преди това само ме плашеше. Написаха ни актове от НАП и направо ни разбиха. Приключих с бизнеса. Хората, които работиха във фирмата останаха на улицата и това е", отсече бизнесменът пред bTV.

Той разказа, че е бил убеден от ексдепутата да си плаща със суджуци, защото бил в някакъв списък: Бяхме задължени да го правим, защото иначе имаше думи: "Ще ви съсипя бизнеса, приключва мача за вас и т.н.", каза бизнесменът.

Вече два дни Живко Мартинов не е депутат, след като самият той се отказа от мястото си в НС.

Скандалът около него гръмна миналия петък, когато главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му и образува наказателно производство.

Впоследствие стана ясно, че Мартинов поискал от добрички търговец на няколко пъти да му бъдат предоставени общо 4 тона суджук, като го е заставял за това под претекст, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност на ГЕРБ и ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици.

От името на премиера Бойко Борисов били искани и около 60 кг телешка пъстърма, филе "Елена", както и ремонт на партийния офис в Добрич.

Часове след скандала министър-председателят поиска смяна на ръководството на ГЕРБ в Добрич, която вече е факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
31
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
до Един от СеверозападаБрате, то в НАП , общината, армоята ,полицията ... нали се сещаш че са все рода и всичко минава от ухо на ухо. Там си е комунистическата номенклатура и си действа бизнеса с пълна сила. А ти *** поискай бележка за нещо или разрешително да видиш как става....
15
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тази *** Живко Суджука трябва лустрация! До живот да няма право да се занимава с обществена дейност и да си плати суджука ... а за останалите провинения в затвора
14
0
 
34
 
! Отговори
Този Живко преди 6 години
Мартинов нормален човек ли е??? Та само са подронване на авторитета на толкова хора, съсипване на бизнес трябва да бъде съден( най-малкото. не казвам повече, но ПРОВИДЕНИЕТО вече не бави много( вж.Триград.)Струва ми се, че този човек Живко М. е от "шведско потекло" Само те могат да бъдат така безотговорни и "опиянени" като им се даде власт.Има ли семейство? Заслужава дасе ОТКАЖАТ чрез ДВестник от него.
13
1
 
35
 
! Отговори
8888 преди 6 години
Добре де така и не се разбра къде е отишъл този суджук и кой го изяде?! Все пак четири тона е доста голямо количество!А и пастърмата не е малко!
12
1
 
31
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
След три години бизнесменът решил да откаже да изпълнява поръчките му: "Той обаче (Живко Мартинов бел.ред.) изпълни заплахите, с които преди това само ме плашеше. Написаха ни актове от НАП и направо ни разбиха. Приключих с бизнеса. Хората, които работиха във фирмата останаха на улицата и това е".....Лично мен като Българин и човек от народа това ме обижда! Това е приоритета на посткомунистическите управници... трудолюбивия човек - фалиран! Работникът - без работа!
11
0
 
42
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Вярвам му. По нашия край има същата версия, чувал съм я няколко пъти, но започва с скане за 50% прехвърляне на бизнеса, и завършва с определена сума годишно. подбирали успежните фирми чрез отчетите им в НАП, не дай боже, да имаш милион и нагоре печалба.Щом спомена за Нап-вярвам му.
10
2
 
48
 
! Отговори
реалист преди 6 години
ГЕРБ = рекет на бизнеса. Сигурен съм , че ако има смели хора още много такива случаи ще излезнат на светло, защото обществена тайна е, че ГЕРБ рекетират бизнеса.
9
0
 
46
 
! Отговори
Изводът е: преди 6 години
Няма значение коя е управляващата партия, системата е така отработена, че позволява властващите, които и да са, да се облагодетелстват безконтролно.А членуването в партия е за 90% от партийците, само средство за обогатяване. Като добавим бездействието и корумпираността на съдебната система, нещата стават безнадеждни!
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно нищо няма да му направят на този льохман, който всички го знаят в Добрич и го знаят какъв "бизнесмен" е... Мошенник, който живее в 90-те години, но жалкото е, че му се позволява. Не знам как още не са го отстранили...
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали искате силна държава (кат Господ там горе ама тука долу) която може да дава и да взема. Ето ви я. Само не се чудете защо винаги е лоша а не добра.
6
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ни суджук яли ,ни суджук мирисали -Гарантирано от ГЕРБ.
5
1
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случаят със суджуците е изключително нагледен пример как действа системата. Насочва се цялата мощ на държавния апарат срещу определени лица, докато други си вършат магариите безнаказано.
4
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То па един суджук... да ти умре коня от мъка, мани, мани!Може да го използвам за настилка вместо гранитогрес!Когато бях в Ливан на работа, в Бейрут ми препоръчаха сандвич/фалафел със суджук.Взех си с подозрение. Като представата ми за суджук е за нещо с което мога да си счупя зъбите. Еми... какво да ви кажа?Топи се в устата! А вкусът - божествен!!!За пръв път разбрах какво е истински суджук. Не като нашето - камъни с аромат на месо.
3
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРП=SIC
2
6
 
41
 
! Отговори
1 преди 6 години
Аз ако бях този мартинов отдавна да е станал на пастърма, ама това съм аз де, на разните му роби не им стиска.
1
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПП "СУДЖУК " !