Гьокче едва ли ще бъде записан със златни букви в отношенията ни с Турция!

Георги Димов: Посланикът ще бъде запомнен с намеса във вътрешните ни работи
Обновена: 29 юли 2017 17:28 | 29 юли 2017 17:27, Веселина Йорданова
97
Гьокче едва ли ще бъде записан със златни букви в отношенията ни с Турция!
Снимка: архив, БулФото

Съмнявам се, че посланик Гьокче ще бъде записан със златни букви в историята на двустранните ни отношения с Турция. През последните две години от негова страна имаше една много груба намеса в нашите вътрешни работи и изборен процес.

Още по темата
Това коментира в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria бившият български генерален консул в Одрин и Истанбул Георги Димов.

Припомняме, че Анкара официално обяви, че отзовава досегашния си посланик в София Сюлейман Гьокче четири месеца преди края на мандата му, като за негов заместник бива назначен Хасан Улусой.

"Това е наистина недопустимо за един посланик. Съгласно Виенските конвенции за дипломатическите и консулските отношения от 1961 г. основаната мисия на всеки ръководител на дипломатическа служба – посланик или консул, е да развива приятелските отношения. Разбира се, винаги възникват търкания, но тогава той би следвало да съдейства за разрешаването на проблемите, а не самият той да е проблем и първоизточник на проблеми", допълни той.

Според него всеки сам следва да си направи оценката относно работата на Гьокче от това, че си тръгва предсрочно и от страната, в която го пращат – Гватемала.

"Факт е обаче, че благодарение на неговата намеса и действия България, която бе единственият съсед на Турция, с който Анкара нямаше никакви проблеми, фактически влезе в категорията на проблемните за Турция страни като Гърция, Иран, Сирия и т.н.", каза Димов.

"Ръководството в Анкара е оценило, че това, което Гьокче направи, силно вреди на интересите и на Турция", изтъкна още той.

"Силно се надявам новият посланик да има някаква реставраторска мисия", допълни бившият генерален консул в Одрин и Истанбул.

Целия разговор с Георги Димов можете да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците представили туй, представили онуй. Хахаха, можеш спокойно да отидеш на представленията и да не се връщаш. Омръзна ми от токсините които отделяш. И си оправи caps lock-а на компютъра.
47
2
 
0
 
! Отговори
турчин=терорист преди 6 години
"На 6 септември 1983 г. са опожарени 750 декара гора при яз. Камчия. Разхвърляни са пропагандни листовки.През есента на 1983 г. терористите правят неуспешен опит за саботаж, който да доведе до тежка транспортна авария. Предизвикат късо съединение на контактната мрежа на гара Карнобат, за да се стигне до влакова катастрофа."
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От чисто любопитство прочетох в уикито за какво иде реч в Гуатемала.Мъка.....бедност,престъпност,пренаселеност,абе лоша работа.Имали 36 години гражданска война,геноцид над маите индианциВъобще,ще се чувства като у дома си
45
1
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХАХАААА преди 6 години
Каквото и да си говорим скастрените *** от Турция бавно ,но сигурно се самоунищожават. Ще пия една биричка и ще хапна свинска мазна пържола за тяхно здраве.
44
2
 
0
 
! Отговори
турчин=терорист преди 6 години
"През пролетта на 1983 г. е създадена група от 3 терористи и помагач. Предишните им изяви са изпращането на 4 шантажиращи писма до държавния глава Тодор Живков, министъра на вътрешните работи ген.-полк. Димитър Стоянов и държавни органи и институции (14.06.1976 31.05.1983). До ликвидирането на групата на 13 август 1987 г. тя продължава тази практика, като я разширява, включвайки Главното мюфтийство и джамийски настоятелства."
43
4
 
8
 
! Отговори
турчин=терорист преди 6 години
"Всички посочени терористични актове и саботажи, с изключение на взривената църква в с. Бенковски, хвърлените гранати пред хотел Интернационал в курорта Златни пясъци, палежите на групата на Кърлежите и саботажите на Хлебаровската диверсионна група, са извършени само от групата, разкрита със споменатата оперативна разработка. Това сочат документите на Главното следствено управление."
42
5
 
9
 
! Отговори
турчин=терорист преди 6 години
"Според следствието на Държавна сигурност само 1 група, разкрита с делото за оперативна разработка Мерзавците, извършва многобройни убийства с атентати. По нейната тактика 2 терористични атаки с по 2 едновременни атентата в различни точки на страната и вълна саботажи между тях, нейните актове могат да се определят като терористично настъпление."
41
5
 
11
 
! Отговори
турчин=терорист преди 6 години
"Някои от членовете на тези групи са осъдени за противодържавна дейност, планиране или извършване на тероризъм атентати, саботажи и диверсии, контакти с турски задгранични функционери в България."
40
7
 
11
 
! Отговори
турчин=терорист преди 6 години
"В периода 1984 1987 г., в хода на т.нар. Възродителен процес, в България са разкрити 42 нелегални протурски групи; извършени са терористични актове и саботажни акции."
39
7
 
0
 
! Отговори
Сойкан преди 6 години
Путин загбиоще един сътрудник в България. Сега какъв ще го дири в Гватемала?Ердоган пак изклати Путин.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V TURSKITE FILMI PONE ZALAGAT NA MORALA
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работеше си и никой не го притесняваше . И работеше с уверенност ,че никой няма да го упрекне . А в това време Сачмата от Банкя се прегръщаше и целуваше с Ердоган .Това си беше закрила от управляващите от ГЕРБ .Как няма да работи и да си подсвирква . Пей сърце .
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Курдите са потомци на българският кан Курт- Курд= Вълк . На стробългарски ,защо ли Курт- Курд също е вълк.Нашите най-близки по произход и кръв братя .Затова ,,свирепите курди , категорично отказват да се бият срещу българите крой Одрин ,лозенград и са отзовани обратно в Анадола и оттам по лагери .
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Записан не записан ,ама си вършеше работата под благия поглед и покровителство на правителството на ГЕРБ и Б . Борисов. Барем една забележка да му бяха направили за очи. . Ама не !
34
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА Турците са Османлии ,Караманци ,СелЧуци ,Зейбеци ,Лази ,Манафлари ,Айдъни ,т.е . съвкупност от 16 големи и още толкова по-малки народа ,наречен насила и с оръжие - турци -най-омразната дума в Османската държава .Синоним на презрян човек . нечист .
33
3
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Край на тоз Гьокче,идва...нов Гьокче.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велко Вълканов , нали умре....?Сега в България , нема вече кой да жали за кармазъ -терористите от ПКК!/..особенно за жените им../
31
1
 
5
 
! Отговори
Господин г*з преди 6 години
Гьот ефенди
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЬОТчията да го ду-ха.
29
9
 
15
 
! Отговори
Добре си е Гьокце... преди 6 години
СЛАВА НА ЕРДОГАН!!!СМЪРТ ЗА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПКК И ТЕХНИТЕ ПОДДРЪЖНИЦИ В БЪЛГАРИЯ!