Новите униформи тръгнаха към полицаите ни

Служителите на реда ще получат компенсации за минали години
43
Новите униформи тръгнаха към полицаите ни
Кадър: bTV

Новите униформи тръгнаха към полицаите. Служителите на реда започват да получават и парични компенсации за служебните дрехи, които сами са си купували в последните 5 години. От 1 август започва разпределянето на 17 милиона лева.

Още по темата
На протестите полицаите демонстрираха скъсани и износени облекла. От МВР обаче показват складове, пълни с нови униформи за полицаи, жандармеристи, пожарникари и катаджии, предаде bTV.

Изработката и тестовете в специализирана лаборатория продължавали няколко месеца, това бавело доставките. Всеки шев и копче трябва да отговаря на европейски изисквания.

Няма отговор дали в складовете има достатъчно дрехи за всички полицаи. Сигурно е едно, че обувки няма.

Годишно всеки полицай има лимит за работно облекло от 400 лева. Само зимната униформа обаче струва 430 лева. Чифт кубинки е още стотина лева.

Служителят трябва да избира кубинки ли да си купи или зимно униформено облекло, обясни Илия Хрисимов, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Униформите щели да стигнат до полицаите скоро.

Всяка една униформа има гаранция от три месеца, тя започва да тече в момента, в който полицаят получи своето облекло. Униформата може да бъде подменена в два случая: при производствен дефект или при увреждане вследствие на изпълнение на служебните задължения.


43
Още по темата: униформиМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
Ивчо преди 1 година
за колкото си учил толкова ще ти плаща робовладелеца, нс мен пък 2000 ми плаща явно има защо.А и като им завиждаш за превилегиите тоест компенсациите да беше станал полицай бе, 4000 калпака търсят, ама то се лаячи като теб за цвят не стават...
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагиздиха ги с новите униформи и сега ще имат поразително влияние върху хората с новата си външност и умният израз на лицето.
34
10
 
12
 
! Отговори
Йовчев преди 1 година
Раздават им нови униформи,за да докажат за сетен път,че облеклото не прави човека!
33
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ КВИ НОВИ ДРЕХИ ЗА МЪРЗЕЛИВИТЕ ТУЛУПИ?ПО ЕДНИ ДОЧЕНИ ИМ СТИГАТ!НА МЕНЕ РАБОВЛАДЕЛЕЦА ДЕТО МУ БАЧКАМ ЗА 500 ЛЕВА И БЕЗ НИКАКВИ ПРИВИЛЕГИИ ТОВА МИ ДАВА ПРЕЗ 2 ГОДИНИ!УВОЛНЕНИЕ ДО КРАК НА ТАЗИ БАШИБОЗУШКА ОРДА!
32
1
 
8
 
! Отговори
МХМ преди 1 година
БОЙКО Е ПРИЯТЕЛ С ТУРСКИТЕ ЗАПТИИ, КАКТО КАЗВАШ. ТАКА ЧЕ, ДА НИ ЗАГРЯВАТ ВРАТОВЕТЕ ТУРСКИТЕ ЗАПТИИ Е МЕЧТА НА БОКО. И МАЙКА СИ БИ ПРОДАЛ НА ВСЕКИ, КОЙТО БИ ОСИГУРИЛ ДОЖИВОТНАТА МУ ВЛАСТ. НЕ СЛУЧАЙНО БИЕ ТЕМАНЕТА НА ТУРЦИТЕ И СИ ВЪРТИ ДИРНИКА КЪМ ИЗВРАТЕНИТЕ ЗАПАДНИ НАЧАЛНИЦИ.МХМ
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
31- малииииииииииииии- уникален си- ти МОЖЕШ ДОСТОЙНО ДА СЪПЕРНИЧИШ ДИНКО ПО ГРАМОТНОСТ. ВЕРНО С ТИЯ ЗАПЛАТИ И С НАЛОЖИЛИЯ СЕ ВЕЧЕ МЕТОД ДА СПОНСОРИРАШ МВР, АКО ИСКАШ ДА СИ ОБЛЕЧЕН И ОБУТ, ДА ИМАШ БЕНЗИН, ДА СИ КУПУВАШ ПРИНТЕРИ И МАСТИЛО В МВР ТУ ША УЛАЗЯТ ЕЙ ТАКЪВИ КАТУ ТЕБИ- ДРУГИТЕ ПРОСТО ЩЕ НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ- ОТ КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ ГРАМОТНИТЕ И МОЖЕЩИТЕ ЩЕ ЛЕТЯТ И ЗА КАНАДА, А ТИ ЩЕ ЧЕТЕШ ЗА ХАНКО БРАТ, ДА ЩЕ ИМА И ДЕБЕЛИ И МИРИШЕЩИ- ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА СРЕДСТВА- СЕГА 10% ОТ 460 ЛВ .
30
3
 
4
 
! Отговори
:):) преди 1 година
до ивчо
много добре си го казал, за това просто го копирам.
---много дървени философи бе.Без да плюете и мразите можете ли да живеете. Обречена държава сме с народ с тскова отвратително мислене.Турски заптии мечтаете да ви загряват вратовете мсй.--
29
8
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
И бензина да си плащат и ремонта на опелите...за две стотинки работа не вършат и очевидно не са наясно чия страна да вземат на престъпниците или на гражданите...карат я както дойде....
28
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Novi ama s prosti mirislivi ne obrasovani milizioneri ot selata s zigari. Usta sedat pred kolite njakoi smardat trabva im sabilekar i esizi da snajat neselsni dualenti
27
3
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 1 година
това не ли е срамота на управлението на българия
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали с новите си дрехи ще си вдигнат рейтинга?
25
2
 
16
 
! Отговори
ЗАЩО ТЪРПИМ БОРИСОВ? преди 1 година
И ТОВА Е НОВИНА? ДА ОБЛЕЧЕШ ПОЛИЦАИТЕ,КОЕТО Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА И ТЯ НЕ ГО ПРАВИ С ЦЕЛ ДА ГО МАЧКА И УНИЖАВА, ЗА ДА НЕ ИЗПЪЛНЯВА ФУНКЦИИТЕ СИ, В ПОЛЗА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ,Е НОВИНА И ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЗАСЛУГА НА ТЪ ПОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ПОРЕДНИЯ НЕКАДЪРЕН МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ? КАТО ГЛЕДАМ КАК Т.НАР. ЖУРНАЛИСТИ, БРАНЯТ ТЪ ПАКА ОТ БАНКЯ ЗА ОГРОМНИТЕ ПАРИ, С КОИТО ГИ ЗАХРАНВА,ПРЕСТЪПНОСТТА ЩЕ ВИЛНЕЕ. ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСА ОТКЪДЕ ИДВА БОКО-ОТ ПРЕСТЪПНИТЕ СТРУКТУРИ И ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО.ЗАЩО ТЪРПИМ ОБАЧЕ?
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да са ви честити, ченгета, и умната!
23
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко от полицаите покриват норматива за физическа подготовка? Като им гледам шкембеттата, новите им униформи ще си останат в складовете, зящото там няма XХXXXL номерация.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До рес еоод № 10. Беден ли? В нашиот град полицаите карат Мерцедеси или японки плюс кола за всички без данъци или джипче, така почти секи си има и трактор и инвентарче си бачка замеделиице.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега с новите униформи пък няма да слизат от колите, че да не ги изцапат...
Че следващите униформи ще са след мандата на Боко 5
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да са им честити и да си намерят по- дебели сенки, че да не избелеят ризките.
19
5
 
17
 
! Отговори
Ицо преди 1 година
Айде стига с тия тумбаци бе...всички други всяка зима ли си купуват работно облекло.Прав е министъра:да се погледнат без униформата на какво са заприличали,а после с исканията.Добре е да подпреш крак на патрулката и да чоплиш семки,да спиш,да се правиш на недосегаем,ама като ти кажат някой истини много боли.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами няма да си купуват кубинки всяка година. Качествени зимни обувки издържат поне няколко зими.
17
4
 
20
 
! Отговори
Санчо Суджука преди 1 година
Хахайахахаххахахахахах И сега с новите униформи като почнат да вдъхват респект у крими контингента още при вида им и бандюгите ще пълнят гащите ....то престъпността ще намалее главоломно йайайаййаххахах
Я по добре им раздайте по един чувал суджук те ракията сами ще си я сварят!!