Новите униформи тръгнаха към полицаите ни

Служителите на реда ще получат компенсации за минали години
43
Новите униформи тръгнаха към полицаите ни
Кадър: bTV

Новите униформи тръгнаха към полицаите. Служителите на реда започват да получават и парични компенсации за служебните дрехи, които сами са си купували в последните 5 години. От 1 август започва разпределянето на 17 милиона лева.

Още по темата
На протестите полицаите демонстрираха скъсани и износени облекла. От МВР обаче показват складове, пълни с нови униформи за полицаи, жандармеристи, пожарникари и катаджии, предаде bTV.

Изработката и тестовете в специализирана лаборатория продължавали няколко месеца, това бавело доставките. Всеки шев и копче трябва да отговаря на европейски изисквания.

Няма отговор дали в складовете има достатъчно дрехи за всички полицаи. Сигурно е едно, че обувки няма.

Годишно всеки полицай има лимит за работно облекло от 400 лева. Само зимната униформа обаче струва 430 лева. Чифт кубинки е още стотина лева.

Служителят трябва да избира кубинки ли да си купи или зимно униформено облекло, обясни Илия Хрисимов, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Униформите щели да стигнат до полицаите скоро.

Всяка една униформа има гаранция от три месеца, тя започва да тече в момента, в който полицаят получи своето облекло. Униформата може да бъде подменена в два случая: при производствен дефект или при увреждане вследствие на изпълнение на служебните задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: униформиМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
21
 
! Отговори
До МОМО преди 6 години
По-добре ПОЛИЦИЯ от колкото старото SECURITY POLICE. Звучи като охрана която иска да е полиция. Да си призная не съм виждал в никоя друга държава SECURITY POLICE.
13
1
 
7
 
! Отговори
Момо преди 6 години
И те ли ще са с надписи POLICE и GENDARMERIE?
12
7
 
16
 
! Отговори
Гледка преди 6 години
Ще трябва да се присъеденя към общото мнение. Униформите са много зле. Никаква визия. Живея в чужбина от 15г и само ще ви дам един пример. Няма да забравя 4 полицай до Айфеловата кула, стегнати, бръснати, като фотомодели. Вдъхват респект от всякъде. При разминаване миришеха на скъп парфюм. Прибирам се в БГ-страхотна гледка, чичета на 50г, увиснали и брадясали с някакви измачкани униформи. Първо си помислих че са пазачи на паркинг ... без коментар.Толкова сме зле че се чудя на мазохистите който още живеят в държавата цирк.
11
1
 
18
 
! Отговори
Петко преди 6 години
А нов акъл и ново възпитание когда?
10
0
 
16
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До. 7. Когато тези които си изброил/а започнат НАИСТИНА да мислят за хората Народа може и да си промени мнението. Всички които сте изброили са държавни служители.... демек да служат на народа а те го мародерстват по всички възможни начини. Не им мисля злото но да се замислят.....
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки път когато видя бг полицай и как е облечен се чудя да плача или да се смея.Всичко си стои от комунистическо още,много сме назад
8
8
 
17
 
! Отговори
рес еоод преди 6 години
До Анонименнякой виждал ли е беден полицай
7
6
 
7
 
! Отговори
ЦОНЬО преди 6 години
нека одат голи
6
1
 
26
 
! Отговори
МВРто преди 6 години
И пак ли на английски ще пише POLICE, а на кирилица няма да има надпис ПОЛИЦИЯ на униформите? Ние в България ли живеем или в САЩ?
5
12
 
18
 
! Отговори
някой преди 6 години
Скапан народ сме.Мразим си полицията,армията,учителите,лекарите...Нищо,че на мен не ми е добре,важното е на Вуте да му е зле....тази поговорка няма аналог по света...Уникални сме .Силни,умни и неповторими сме криейки се зад клавиатурите.
4
7
 
19
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
много дървени философи бе.Без да плюете и мразите можете ли да живеете. Обречена държава сме с народ с тскова отвратително мислене.Турски заптии мечтаете да ви загряват вратовете мсй.
3
2
 
23
 
! Отговори
мвр преди 6 години
нов бардак със стари к..ви.суджук с дрехи и след това коли и апартаменти.всичко е законно.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Служителите на реда отдавна са си "избили" неизплатените суми по един или друг начин. Не ги упреквам в случая. Ще има шиб...та държава да ми дава пари за дрехи, обувки и т.н. години наред, ми, самият факт, че не го право дава разрешение на обикновените служутели на ниско ниво да се корумпират! Един вид-НЯМА, оправяйте се?! Е, има две възможности-или да ги отделят тези пари от семейството си, или...... да се оправят сами - хора, имащи власт, с репресивни функции?! Кого заблуждаваме?!
1
4
 
15
 
! Отговори
НЯМА ПРОБЛЕМ преди 6 години
Не видях нищо за чорапи , *** и превръзки (дамски) ?И всъщност коя Фирма ще пере ?