Драмата на Мария: Шефът каза, че като напусна, ще взимам помощи

Жена обеща да даде пари за операцията на майката
31 юли 2017 16:15,
168
Драмата на Мария: Шефът каза, че като напусна, ще взимам помощи
Снимка: "24 часа"

Мария Иванова, 38-годишната жена, която подхвърли бебето си от немотия, напуснала работа 5 дни преди да излезе по майчинство. Работодателят й я посъветвал така, твърдейки, че по този начин тя ще получава помощи от държавата.

Преди това жената е работила 13 години като сервитьорка. Историята си разказа самата Мария пред "24 часа".

Още по темата

Майката от Елин Пелин стана известна на цяла България, след като остави сина си в детско столче пред блок №20 в "Младост" 1. Няколко часа по-късно се обади в полицията, за да го търси и разказа, че недоимъкът я е принудил на крайната мярка. Тя нямала пари, а освен това трябвало и да се оперира.

По-рано днес служители на "Социално подмогане" и Бюрото по труда консултираха Мария как да се възползва от държавни помощи и програми.

Малко по-късно стана ясно, че служителка в социалното в Елин Пелин е предложила на притеснената майка да плати операцията й.

Жената щяла да поеме разходите като гражданка, а не като в качеството си на служител на социално подпомагане, разказа Мария.

Тя обясни, че все още не е виждала Александър. Това вероятно щяло да стане, след като го настанят в приемно семейство в София.

"Можеше да го вземе майка ми, но аз живея при нея и законът не го позволява", обясни Иванова.

Тя добави, че съжалява за решението си да остави бебето заради немотия и не очаквала да получи предложение за работа.

13 години тя е била сервитьорка, напуснала последната си работа 5 дни преди да излезе в майчинство.

"Работодателят ме излъга, че така ще получавам помощи от държавата", разказа още жената.

По-рано днес стана ясно, че 4-месечният Александър няма да бъде върнат веднага на Мария. Решението дали майката ще си го прибере обратно ще бъде взето след като детето бъде изписано от болницата, съобщиха от социалното министерство. Срокът за връщане в семейна среда е 18 месеца. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
5
 
8
 
! Отговори
Страхотия преди 6 години
Състоянието на половината население, както финансово така и умствено много ме притеснява...Ще ме извиняват всички но като пътувам и си прикривам лека паспорта да не ме разберат от каква дупка идвам...
102
4
 
6
 
! Отговори
Разсъждаващ преди 6 години
След като се оплаква, че мъжът й не й помага за отглеждането на детето,което той НЕ ЖЕЛАЕ да припознае, възниква въпросът дали докато е работила ие получавала заплата, тя е подпомагала макар и с малки суми отглеждането напо-голямото им дете, за което се грижи мъжът?Изводи се градят само върху неоспорими факти, а не въз основа на емоции,възникнали вследствие на мрънкането на непозната жена, изоставила детето сипо такъв опасен за него начин.
101
0
 
3
 
! Отговори
до 118 преди 6 години
Е нали това се казва в коментара. "Освен, че си нискоинтелигентен, правописът ти куца.". "Освен, че си нискоинтелигентен, той ти куца.". "Освен, че си изморен и колата ти е без бензин.". "Освен, че си изморен и автомобилът ти е без бензин.". "Освен, че си изморен, той е без бензин.". Още примери да даваме ли?!
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 111Членуваната дума не изпълнява служба на съгласувано определение или приложение на ***. За проверка се използва замяната с "той" на цялото словосъчетание, в което е включена думата. Ако това е невъзможно, тя получава кратък член. ПървиЯ пътне можах да откажа цигарите. "Тогава" не можах да откажа цигарите.
99
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПартизанкатаНормален човек няма да тръгне "да мачка" такава нещастница.Но такъв човек не може да бъде във възторг, когато при подобни случаи най-напред се изтъква вината на държавата, а после започват да се търсят начини какво още да се издои от бюджета на тази държава, за да се даде на престъпно безотговорен човек.Щом е болна, редно е да я лекуваме, макар и да не е осигурена.Но изоставянето на детето по такъв начин е непростимо.Щом го е създала и го отглежда, тя носи отговорност за него
98
0
 
9
 
! Отговори
До 111 преди 6 години
***... Кой куца? НеговияТ правопис куца. Той куца. Недей да се излагаш повече, много те моля! "НеговияТ правопис му куца". Излагаш се, бе! Все по-смешен ставаш.
97
9
 
16
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
До 105 - АнонименТи си *** и ***, ето я тъжната истина.Във всяка друга страна хората ще са солидарни, ще помогнат на жената, ще се вдигнат срещу алчната държавица и мутрите - работодатели. Само българите стоят и цъкат пред екраните, и коментират колко " луда" била Мария... И не се досещат, че утре ще са на нейния хал... Защо трябва да я мачкаме, както е казал един по- долу? Видим, ли че някой е зле, трябва да го досмачкаме, да го довършим...
96
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 % от населението в тази държава мизерства вие сте се хванали за един ш****н правопис , да ви имам и "правописните" проблеми .
95
5
 
10
 
! Отговори
Няма смисъл преди 6 години
от толкова много спорове.Защо приемате за 100% истина това, което тази жена казва?Тя беше заявила, че мъжът й не й помага, но какво се оказа? Човекът сам се е нагърбил да отглежда 13-годишното им дете, а второто не желае да припознае.Защо ли?Само две неща са безспорни:- Изоставила е детето по начин,който заплашва здравето и живота му.- Взимала е помощи, с които може да го отглежда.А сега, идете попитайте немощните селски баби, какво произвеждат сами в дворовете си.Разбирате какво намеквам
94
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 107"Неговия правопис" му куца,а не "кой"
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам следния спор за "Правописът ти куца". Да дадем пример. "Правописът ти куца.". "Освен, че не си знаеш граматиката, правописът ти куца!". Отново правилно с пълен член. Няма никакво значение дали е в началото на изреченитео. Кой куца? Той- правописът куца. "Правописът на този човек куца!". "На този човек правописът куца!"- "правописът" е подлог. "Научи граматиката, а после правописа.". Вече тук не е подлог и не е с пълен член.
92
1
 
14
 
! Отговори
до 107 преди 6 години
"Освен, че си нискоинтелигентен, и правописЪТ ти куца". Кой куца? Той, а не него. Малко знания от основното училище, обяснени като за тебе. Не е зле да се върнеш в трети клас. Абсурдно е човек да не знае собствената си граматика! Ако било в началото на изречението, щяло да е с пълен член. Боже Господи, после защо взимали ниски заплати. Абе човек, спри да се излагаш!
91
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 104"ПравописЪТ",ако е в началото на изречението
90
3
 
12
 
! Отговори
до 104 преди 6 години
Смешно е да прочета коментар, отнасящ се за правопис, и някакъв си всезнайко да не знае къде се слага пълен член. "ПравописЪТ ти куца", драги ми смехурко. Айде марш да бачкаш за 1000лв.!
89
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мария има вид и изказ на бавноразвиваща се. Вече си изказах мнението за нея. Накратко- обществото от подобни *** няма нужда.
88
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОсвен,че си нискоинтелегентен(а) и правописа ти куца,не по-различно от мисълта ти.
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 92 - Нещо си искал да кажеш ама не се разбира много от словореда ти. Нямаш ниво и да обидиш някого.
86
2
 
5
 
! Отговори
До 96 преди 6 години
А ти знаеш ли каква е цялата истина ?Изчакайте да се разбере и тогава бъдете толкова безапелационни.Колко пъти до сега се казва едно и след това се разбира че истината е съвсем друга. Ако само по една снимка може да се разгадае всичко,то плачещия швед който ритна жената трябваше да го погалим и съжалим горкия .Колко нещастен изглеждаше. Народа казва-,,Не казвай хоп, преди да си скочил" А вие точно това правите,забавлявате се на чужд г..з
85
6
 
2
 
! Отговори
Ninja преди 6 години
600 лева еднократно при раждане, 100 лева за отглеждане на неосигурено лице на месец ....за три месеца са 900 лева на село ... по 300 на месец .... никой не спори, че са малко ...но не са причина да изоставиш дете ....за Булсаткома и телефона са намирали пари ;)
84
1
 
2
 
! Отговори
До 92 преди 6 години
Задавам конкретен въпрос,кое му е ниското бе юнак? Ти защо не отговориш ,,високо" а шикалкавиш.На принципа,,Вие защо биете н.е.г.р.и.те.Явно още не си бил и абитурент.Дерзай младо,Като се ожениш и ти се роди дете дано дане мислиш като ,,лелята"И пак повтарям-Когато някой действително е т.ъ.п,това няма как да му бъде обяснено.