Драмата на Мария: Шефът каза, че като напусна, ще взимам помощи

Жена обеща да даде пари за операцията на майката
31 юли 2017 16:15,
168
Драмата на Мария: Шефът каза, че като напусна, ще взимам помощи
Снимка: "24 часа"

Мария Иванова, 38-годишната жена, която подхвърли бебето си от немотия, напуснала работа 5 дни преди да излезе по майчинство. Работодателят й я посъветвал така, твърдейки, че по този начин тя ще получава помощи от държавата.

Преди това жената е работила 13 години като сервитьорка. Историята си разказа самата Мария пред "24 часа".

Още по темата

Майката от Елин Пелин стана известна на цяла България, след като остави сина си в детско столче пред блок №20 в "Младост" 1. Няколко часа по-късно се обади в полицията, за да го търси и разказа, че недоимъкът я е принудил на крайната мярка. Тя нямала пари, а освен това трябвало и да се оперира.

По-рано днес служители на "Социално подмогане" и Бюрото по труда консултираха Мария как да се възползва от държавни помощи и програми.

Малко по-късно стана ясно, че служителка в социалното в Елин Пелин е предложила на притеснената майка да плати операцията й.

Жената щяла да поеме разходите като гражданка, а не като в качеството си на служител на социално подпомагане, разказа Мария.

Тя обясни, че все още не е виждала Александър. Това вероятно щяло да стане, след като го настанят в приемно семейство в София.

"Можеше да го вземе майка ми, но аз живея при нея и законът не го позволява", обясни Иванова.

Тя добави, че съжалява за решението си да остави бебето заради немотия и не очаквала да получи предложение за работа.

13 години тя е била сервитьорка, напуснала последната си работа 5 дни преди да излезе в майчинство.

"Работодателят ме излъга, че така ще получавам помощи от държавата", разказа още жената.

По-рано днес стана ясно, че 4-месечният Александър няма да бъде върнат веднага на Мария. Решението дали майката ще си го прибере обратно ще бъде взето след като детето бъде изписано от болницата, съобщиха от социалното министерство. Срокът за връщане в семейна среда е 18 месеца. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ако имаше работещи държавни институции веднага щяха да налазят работодателя, че свят щеше да му се завие, но за съжаление служителите в тях само вегитират и взимат рушвети. За това се стига и до такива ситуации. Най-вероятно жената си е работила 13 години а бизнесмена с кафенето даже и договор не е имал с нея.
62
1
 
2
 
! Отговори
До плюещият 48 преди 6 години
Ти гдето плюеш на колко си и какво си направил за страната си. Кой ти купи лаптопа или таблета защото с плюене пари не се изкарват И като плюеш срещу вятъра нали знаеш на чие лице ще падне плюнката.Накъде си тръгнал бе хленчещ к.е.л.е.ш.Такива като теб само цапат земята с присъствието си.Но когато някой е действително Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено.Срам го било,от какво бе ю.р.о.д.е.? ОТ себе си ли?
61
1
 
15
 
! Отговори
Киро шарнира преди 6 години
Каква е поуката....Ако искате да изглеждате като жената на снимката работете 13 години за български работодател и нещата ще се получат!
60
0
 
2
 
! Отговори
Киро шарнира преди 6 години
Каква е поуката....Ако искате да изглеждате като жената на снимката работете 13 години за български работодател и нещата ще се получат!
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вчера я били уволнили, днеска вече била напуснала сама, утре ще се окаже че въобще не е работила или е работила без договор та да може да взима и помощи, ама той бившия и мъж що и е взел първото дете
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аздаже се учудвам че има хора като теб, дето се връзват на историята с уволнението 5 дена преди да излезе в майчинство, дори и да е уволнена така както казва, тя пак си има право на майчинство, но съдейки по факта че получава помощ като неосигурена майка, се съмнявам че въобще е работила.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КиретоАма ти некрофил ли си?==============DАко бях щеше да си ми симпатичен и да поддържам твоето мнение..Някои хора, Кире, отдавна са умрели, но са толкова елементарни, че дори това не могат да разберат.Няма да се занимавам повече с теб, не си ти обект на статията. Получи предостатъчно внимание.
56
3
 
0
 
! Отговори
Кирето преди 6 години
До азА тя какво ше му напрай предполагам ***. Да посвири на кавала му известно време за благодарност.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонименНека някой я попита кога за последно е виждала 13год. си дъщеря, която също е зарязала...........................-----"На чуждия гръб и сто тояги са малко!","Сития на гладния не вярва",а колко родители оставиха децата си по принуда и заминаха за чужбина,защото няма как да се издържат?Не на всеки се сервира на готово.Мислиш ли,че те са *** или не обичат децата си?Преди да пишеш глупости,разсъждавай!
54
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 6 години
ся ...тоя мазния от КРИБ...другаря председател да вземе да и намери работа. Да покаже че работодателите ги е гружа и че не е само да лапат и да никара да ги съжаляваме колко им било тежко, като ни дават заплати
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КиретоДа.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина е гаден народ. Балканците като цяло са ***.
51
1
 
0
 
! Отговори
Кирето преди 6 години
До АнонименАма ти некрофил ли си?
50
1
 
8
 
! Отговори
1488 преди 6 години
Горката жена, немотията кара хората да правят глупости, да вземат прибързани решения. Не разбирам защо повечето хора я съдят? Лесно е от страни да съдиш, само тя си знае какво и е.
49
2
 
2
 
! Отговори
Кирето преди 6 години
До До - до КиретоДоста си некадърен и необразОван. Но явно си от пръмовите ученици когато образованието е станало образУвание.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КиретоТи си .....млъкни, бе.Ако не можеш да помогнеш, трай не плюй жаби и гущери.Не си виждал алкохолик, не говори глупости. жената е недохранена, анемична и с тия тъмни кръгова под очите кой знае от каква сериознта болест страда.Спрете се!
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КиретоМоже, чакай само да свърша с твойта още малко ми остана.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ѝ напишат един болничен за последните 5 дена,тя е била в депресия и да си взема майчинските!Обнадеждаващо е,че все още има добри хора в България,щом са ѝ предложили частна помощ,дано все така си помагат хората!
45
2
 
2
 
! Отговори
До - до Кирето преди 6 години
(Не съм Кирето) То пък твоето средно образОвание е едно... Образование не идва от образУвам (нещо си), както предполагам си мислиш, а от образОвам (някого), затова се пише с "о"...
44
0
 
12
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
В България най-голяма грешка е да се вържеш на работа за малко пари и да работиш от лоялност към колеги или шеф.Типичния пример за служител хрантутил шефа си ,на когото са му забили нож в гърба.Скъпа моя защо се доверяваш на хора за които си просто инструмент ?Не разбра ли ,че в България бизнеса ни е ялов и безотговорен към служителите си ,че ако беше заплащането ти нямаше да е смехотворно ,а достатъчно за нормален живот.Всички я ми кажете колко администратори има в социалното.