Отстраниха шефката на дирекцията по храните в Добрич

Розалина Брайкова е с обвинение по "Суджукгейт"
11
Отстраниха шефката на дирекцията по храните в Добрич
Снимка: архив, Ройтерс

Във връзка с повдигнато обвинение за престъпление по служба, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Добрич д-р Розалина Брайкова е отстранена от длъжност, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Още по темата
Срещу нея е образувано дисциплинарно дело във връзка с обвинение за причиняване на финансови загуби, пропуснати ползи и неимуществени вреди на юридическо лице, както и за уронване на авторитета на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Както Dnes.bg събщи, Розалина Брайкова бе привлечена към наказателна отговорност за това, че на 13 юли е нарушила служебните си задължения като издала заповед за спиране на експлоатация на обект на дружество - собственост на лицето, което е сигнализирало прокуратурата за извършваната престъпна дейност от Живко Мартинов и по чийто сигнал е започнало разследване срещу Мартинов. Това лице е и свидетел по делото срещу бившия депутат.

Със заповед на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев да изпълнява временно длъжността директор на ОДБХ-Добрич е определен д-р Даниел Денев.

 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Герберскисуджук преди 1 година
Изгърмя поредният бушон на гребаджийте, но ще продължават да гребат от кацата с меда докато някой не ги спре. В новата българска история не е имало по-корумпирано, безскруполно и вредно за страната управление!
4
0
 
6
 
! Отговори
УУУУ... преди 1 година
МАЙ НАКРАЯ ТАЗИ ЖЕНА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ВИНОВНА А НЕ ОНЯ КОЙТО Я ЗАПЛАШВАЛ И ИЗНУДВАЛ ДА НАПРАВИ ТОВА - ДАНО ВСИЧКО ДА СИ КАЖАТ ТОГАВА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ КОГО Е ИЗНУДВАЛ И КОЙ Е ЯЛ ОТ ТОЗИ СУДЖУК НИЩО ЧЕ ВДИГАТ КРЪВНО НЯКОЙ ОТ СУДЖУКА - ЗАБЛУДИХА НАРОДА С ТОЗИ ДОГОВОР С МАКЕДОНИЯ ВДИГНАХА МНОГО ШУМ С"ПОЧЕСТИ" БИЛО САМО ДА СЕ НАПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
3
1
 
2
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 1 година
Глупости! Последните 1 000 кГ суджук се е оказал с ниско качество ! Г-жата не го е окачествила добросъвестно. Много "наши" хора са с разстройства на чревния тракт.
2
2
 
32
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Както винаги,администрацията на Боко върви след...събитията.Когато вече и слепите и...глухите разбраха за...зулумите от години,на шайката чиновници на хранилка на ГЕРБ в Добрич,те тогава се...наеха да въдворяват...справедливост.На това се казва: -Сетила са Мара,да са...побара.
1
2
 
10
 
! Отговори
Обръгнал преди 1 година
Тръц!