Шезлонги, чадъри, маси... какви опасности дебнат през лятото?

КЗП чакат 25 хил. жалби през тази година
Обновена: 1 авг 2017 12:47 | 1 авг 2017 09:00,
22

Приканваме потребителите да бъдат активни и да бранят своите права. Да предявят своите претенции пред търговците, когато нещо не е наред и да знаят, че институциите са на тяхна страна. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че от началото на летния сезона по морето са направени около 1700 проверки, след които са съставени 110-115 акта. По думите му това не е много и за момента сме свидетели на спокоен летен сезон.

Някои от срещаните нарушения са задължително предлагане на шалте заедно с шезлонга, както и разминаване в поетото като ангажимент и реално предлаганото.

"Виртуалните приемни сработиха. Този начин на безплатна и бърза комуникация дава своя резултат. Тази година ще получим до 25 хил. жалби, което ни прави най-търсената институция в България", отбеляза още той.

Димитър Маргаритов подчерта, че комисията следи много внимателно пазара и до момента е проверила няколко хиляди стоки. Наскоро са октрити градински мебели и шезлонги, които не отговарят на стандартите и са опасни.

"В летния сезон дадена храна би могла да стане опасна, ако се съхранява неправилно. В разгара на сезона туристическите обекти предлагат сравнително добро качество, въпросът е да го запазят такова до края", коментира Маргаритов по повод опасните храни на пазара.

Председателят на Комисията за защита на потребителите посочи, че понякога анонсираните намаления не са реални. През август също ще се следи за такива "промоции", както и за безопасността на стоките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Деси преди 6 години
Благодарим на 13. Беше показателен. Вярно е казано, че с неумни хора не се спори. Информацията от нас беше изчерпателна. Може би и във Варна е подобно, все пак е голям град с много развлечения. Но не съм била отдавна и не знам. А, който има 20 евро на чадър, но не и 10 лв за концерт, сме му благодарни, че не ни радва с присъствието си. Толкоз.
13
2
 
1
 
! Отговори
Деси преди 6 години
Интересно, кой е нацъкал минусите - мутрите от Слънчака или други завистници.А може би, тия дето не обичат опера и театър, уплашиха се. Спокойно, господа, и чалга има в Бургас, и кебапчета, няма да умрете от интелектуално пренасищане. Айде, със здраве!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
драги ън-интелигнетни Българи, става дума за некоректният бизнес на концесионерите, а не кой къде да си забие чадъра... цените са нереални.Не ме интересува нито театъра нито храната, нито клубовете... става дума за цените и измамите... На всеки градски плаж е шумно, гъсто, крадците са на рояци... Въпросът е как така 1 чадър и 2 шезлонга са 20 евро ? В Дубай ли се намираме ?
11
4
 
1
 
! Отговори
Деси -продължение преди 6 години
Едва ли бихте платили повече за нощувка в Бургас, отколкото в Ахтопол или Приморско. За 10-12лв можеш да си намериш билет за опера или концерт в Летния театър, дори и за по-малко за пиеса. Кеф ти клубове, кеф ти капанчета. Кеф Ви дори безплатно балнеолечение - луга и кал. Плащате си само 1 левче за бусчето до там. В Израел, ще ви смъкнат 2-3 кожи да припарите до Мъртво море, а нашата луга е много по-добра. Ако имате още ваканция това лято, отбийте се до Бургас.
10
4
 
1
 
! Отговори
Деси преди 6 години
Ами идете например на Бургаския плаж. Има стотици метри охранявани постове, на които няма и един чадър на концесионера. Дори и на местата с негови чадъри, има порядъчна зона зад тях, където да си сложите вашият. Има тоалетни и душове навсякъде. Аз лично предпочитам да дам 3лв, вместо да разнасям чадър на рамо в жегата, който може да литне и да се счупи от следобедния вътър(личен опит). Кеф ти после после биричка или разходка и не си натоварен като магаре.
9
2
 
1
 
! Отговори
бургазлийка преди 6 години
7 е абсолютно е абсолютно прав/а ! В Бургас наистина е супер - плажа чист и просторен, спокойствие, цените са супер, заведения, прясна храна. Който иска да се бута с мутри и джипове да ходи да се бута по разни "модерни" дестинации и да дава по 36 лв на ден за чадър. В Бургас тези пари ще му стигнат за цял ден за всичко, даже и може да му останат 10лв за концерт в летния театър вечерта...... Аз съм от Бургас, не обичам да ходя на плаж, но който обича - да заповяда - заслужава си.
8
0
 
5
 
! Отговори
До Деси преди 6 години
Много ми е интересно къде ще си забиете носеният от Вас чедър на повечето от българските плажове, като цялото място е заето с чадъри на концесионера плажа? В повечето случай свободната зона е забутана в единият край на плажа там където са камъните и скалите за пример ще Ви дам Ахтопол и северният плаж на Приморско. Изобщо не сме кокони и не се плашим да лежим на пясъка просто не се предоставя такова по българските плажове. Накрая излиза плащаш като поп, а не ползваш нищо. Това е БГ морето!
7
6
 
5
 
! Отговори
Деси преди 6 години
Тука наистина пълно с много принцеси, предполагам от мъжки пол. Ами носете си собствени чадъри, като 36 лв са Ви много. И баба ви все *** шезлонг се е пекла, ще ви се забие нещо отзад, ако си разпънете кърпата на пясъка. Избирайте на диво или на цивилизация ви се ходи и стига с тия претенции. Тези дни бях на плажа Градина. Всичкото шоп е отишло там да го огледат и то да оглежда. Всичко се барнало с прически, грим и парцали за плажа. Смешници. Пауни!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Ами като ви се ходи на забутани места, ще си плащате и ще се бутате. На Бургаския плаж си ми беше мноого бобре. Широко, чадъра 3 лв, морската градина отзад, прохлада и красота. Вечер някой концерт в Летния театър, фестивали. Като ви е кеф да се бутате на къра, не се оплаквайте - място си има за всеки. А за водорасли и медузи, това е природен фактор -няма как да се промени,
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като има балъци да ходят още на море в БГ да не се оплакват. На плажа чадърите са толкова на гъсто набити, че няма слънце и главата до на комшията краката са на 10 см. Минават роми викащи като изумели "царевичка, кукуруз", както и редица др. производни на тези думи. Места за паркиране няма, чалга и силна музика колкото щеш, водорасли, медузи и мазут във водата, мутри със скъпи коли по тротоарите няма къде да минеш, крадци по плажовете бол, влизаш във водата и всичко на брега изчезва и т.н.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция си поръчваш едно фрапе и цял ден си на шезлонга под чадъра. Тук за да стигнеш до плажа на Силистар трябва да плащаш. Къде е тази комисия и защо прокуратурата не се сезира. Депутата сигурно с фалшиви документи се е обявил за собственик на тези земи и си прави добри доходи от нищо. Кога държавата ще се намеси и хората ще могат да имат достъп до природните богатства без да ги рекетира някой си. Тая комисия не върши никаква работа.
3
0
 
11
 
! Отговори
Мария преди 6 години
А на плажа Малвароса във Валенсия 12 евро за два шезлонга и един чадър.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внимавайте, защото при 40 градуса половината от храната се разваля още докато ти я приготвят.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нормално ли е чадър и шезлонг -36 лв на Иракли ?