20 000 души минали през Пирогов за месец, 900 – неосигурени

При нормални условия обслужвали около 3500 души месечно
2 авг 2017 08:04,
9
20 000 души минали през Пирогов за месец, 900 – неосигурени
Снимка: Булфото, архив

Само през юли около 20 000 души са потърсили помощ в най-голямата спешна болница в страната – УМБАЛСМ "Пирогов" в София или средно на ден по около 645 пациенти.

От всички консултирани 3340 са приети за лечение. Здравно неосигурените са били 900.

При нормално натоварване помощ търсят средно на месец около 3520 пациенти, отчитат от лечебното заведение. За сравнение броят на медицинските специалисти в "Пирогов" е 1025, отделно са лекарите ординатори – 362, а легловата база включва 795 легла, пише "Труд".

Заради зачестили случаи на посттравматични увреждания след травма при много от пациентите, които вече са преминали лечение, болницата започна в понеделник, 1 август, кампания "Второ мнение за посттравматични усложнения след травма".

Инициативата се провежда от пироговските ортопеди травматолози и през целия отпускарски месец проф. Асен Балтов, проф. Диян Енчев, доц. Михаил Рашков и техните екипи от университетската болница ще провеждат профилактични прегледи.

Към тях могат да се обръщат хора, чиито проблеми не отшумяват, въпреки проведено оперативно или неоперативно лечение.

Необходимо е пациентите да се запишат предварително на тел. 02/9154 457, всеки делничен ден от 9 до 12 ч. Консултациите ще са всеки вторник, сряда и четвъртък между 10 и 15 ч. в Рапортната зала на травматологичния комплекс, която е на 2 ет. на централната сграда на университетската болница "Пирогов” (над Спешното отделение). Желателно е пациентите да носят талон за травматолог, издаден от личния лекар или талон за рентгенови и лабораторни изследвания, които ще се назначат, ако е необходимо. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Лекар печалбар в U.K преди 6 години
В БГ ми дойде too much и си бих камшика !
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе не ходете на доктор като не сте доволни от тях.Може на ВРАЧКИ. или.Водопроводчик-
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като българин 27г. нито съм се осигурявал, нито помощи съм взимал от държавата . И винаги съм си плащал за прегледи, и лечение. Възможно е и много други като мен да има. Отчетите на на медиц. каси, здравни каси да си включват и пишат мними болни че уж ги лекуват. ТОВА СЪСЛОВИЕ СТАНА СТРЕШНО КОРУМПИРАНО, КОЕТО Е НА ДЪРЖАВНА РАБОТА.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лажат яко, надписват за да крадат пари от нзок.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PIROGOV E ZA ZAKRIVANE.OLIZAI,DOKTORI I UCITELI VECNO PLACAT ZA PARI,SAMO TE NE SE NASITIHA.
3
1
 
12
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До етнолог1Осигурени са от етноса защото вземат соц. помощи от държавата и тя ги осигурява здравно.А тези неосигурените 100% са били българи. Защото за българина соц. помощи няма.
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на манглите, и аз не се осигурявам здравно, а имам добри доходи.Вяма смисъл. Като бях осигурен, какво... За едно медицинско - 20 лв.
1
0
 
8
 
! Отговори
етнолог преди 6 години
лъжат, минали са 20000 от тях 18000неосигурени мангалоиди