Борисов заръча на министрите си: Всеки ден работа, няма по-добри от нас!

Кабинетът прие управленската си програма до 2021 г.
111
Борисов заръча на министрите си: Всеки ден работа, няма по-добри от нас!
Снимка: БТА

Всеки ден работа! Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата. Това заявява премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което беше приета Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г.

"Това изпълним ли го, мисля, че ще се случат доста по-добри неща", добавя премиерът. Той напомня, че документът е съставен в изпълнение на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО, и е съобразен с приоритетите за управление към него.

Управленската програма обхваща 20 области, за които правителството на България набелязва 65 приоритета и 902 мерки, чрез които ще се реализират основните приоритети на коалицията: доходи, сигурност, икономически прогрес, свобода и демокрация, сила на предприемаческия дух и прозрачност на управлението.

С приемането на програмата правителството застава зад своя ангажимент за устойчиво нарастване на доходите, ограничаване на негативните демографски тенденции, минимизиране на рисковете и неутрализиране на опасностите за националната сигурност на България. Сред приоритетите са още гарантиране на ефективна, бърза и справедлива съдебна власт, провеждане на решителна политика за ликвидиране на неграмотността, подобряване здравето на нацията, гарантиране на енергийната сигурност на страната, повишаване растежа и конкурентоспособността на българската икономика.

Правителството извежда в отделен приоритет мерките за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и развитието на електронното управление.

"Имайте предвид, че има да се свърши много работа. Много е направено, но и много трябва да се направи. Особено важно, към регионалното министерство – "Хемус" – ускорено, максимално бързо; ТОЛ-системата – ускорено, максимално бързо. Административните тежести – към Министерството на икономиката и Агенцията за електронно управление. И всеки един от вас по темите: реформите и продължаването на това, което се прави в правосъдието и сме поели като ангажимент; образованието е изключителен приоритет на коалицията – не само с финансирането в повече, но и самите програми. Виждате, огромни инвестиции идват в България, завод след завод се строи – квалифицираната работна ръка, експертното ниво, максимум трябва да можем да отговорим на интереса, който има към България", заръчва Борисов.

По думите му приоритет е и социалната сфера. Но не само повишаване на пенсиите, а и всички тези приоритети, за които говорихме в предизборната кампания, особено за инвалидните пенсии. Особено за фалшиви ТЕЛК-ове. Особено това, което точи бюджета и в същото време не играе ролята, за която става въпрос. Същото касае и здравеопазването. Огромни пари се наливат в здравеопазването, а хората все още очакват не само качествена, но и бързата помощ, спешната помощ. Доста се направи по материалната база, в подготовката, в квалификацията, но разчитаме изключително на ръководството на Министерството на здравеопазването, казва той, според стенограмата.

Борисов казва, че се надява в следващите седмици правителството да изпълни и поетия ангажимент за 1000 нови полицаи, като вече са назначени над 700, а останалите са на курсове. "Много и от нещата, които сме описали в програмата, вече са свършени или се свършват. Договорът за добросъседство с Македония – към днешна дата и това е изпълнено. В сферата на отбраната сме направили цял План на действие, който поетапно, постепенно, на базата на индустриалното сътрудничество, на повишаване капацитета и качеството на Българската армия, да се прави, а не така – даване на една купчина пари без да се направи необходимата оценка, кое е най-важно и къде най-напред трябва да се дадат", коментира премиерът.

"Знаете, изградихме стотици километри нови жп линии, рехабилитирани с нови контактни мрежи, които позволяват до 180-200 километра в час да се движат влаковете. Искам да видя по София – Бургас, София – Варна нови влакове. 100% екологично чисто и много по-сигурно", допълва той.

Борисов съобщава, че след съвещание с Пътната агенция, МТИТС и МРРБ в неделя се мисли за разширяване на АМ "Тракия" до Пловдив с още една лента.

По думите му между 45 и 50 хиляди автомобила се движат по "Тракия" на денонощие, от това с години наред обжалване на решенията по ТОЛ системата, "нямащо нищо общо с правосъдието и с нормалната бизнес практика", държавата губи милион и половина на ден.

"Сиреч, ние и "Хемус", и Ботевград – Мездра, и тунела под Шипка можем да направим без въобще да пипаме парите от бюджета. И тогава вече ще се съглася и с колегите патриоти, че имайки ТОЛ-системата можем да освободим около милиард и половина да мислим за пенсии и за другите социални неща. Без да пипаме парите от бюджета сметките излизат, без тези трансфери, които сега правим. ТОЛ системата ще даде възможност да поддържаме и да градим нови пътища. Милион и половина на ден губим! Обжалване, обжалване, обжалване, обжалване от „Суходолска“ №3, обжалване от „Суходолска“ №3. Проверихме жалбоподателя, той мете пред „Пирогов“, нали разбирате? Това е блокаж и ако не можем да преодолеем точно този проблем, за да направим ТОЛ-системата, съм възложил на регионалното министерство – държавно предприятие по специалния Закон за обществените поръчки. И ще го направим. Просто не можем да допускаме повече такива пари да се губят", заявява Борисов.

Той информира, че усилено се работи по лотовете на АМ "Хемус". Вие виждате – в момента, в който заявихме твърдо, че ще се прави, се събуди интересът за инвестиции. Ще видите другия месец по Плевен, Севлиево, Габрово какви заводи и какви интереси има на инвеститори за заводи, включително за 8 хиляди работни места за Плевен. Така че, това паралелно с всичко друго регионалното министерство трябва да го направи. С македонския премиер си говорим, Каракачанов беше, и казва: „Всички хора, които си идват от морето, казват колко е чисто Черно море вече“. Всички тези пречиствателни станции, които се изградиха по реките и по морето си дават резултат, коментира Борисов.

Премиерът казва, че има идея товарителните докове от пристанище Изток във Варна да бъдат преместени на Запад и "това пристанище да остане за ресторанти, кафета, яхти и да отворим града". Да дадем възможност да развием града в тази посока и да стане една действително прекрасна зона, като във всеки един морски град, казва той.

От името на Коалиция "Обединени патриоти" изразявам задоволство от подготвения документ. Програмата е добра, доста детайлна, стегната, коментира вицепремиерът Валери Симеонов и апелира за мобилизация за изпълнението на тази програма.

"Ние сме такова правителство – с патриотична насоченост", обобщава Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AKO NYAMA SUDGUK NE MI SE YAVYAVAITE PRED OCITE
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави сте в ограбването и унищожаването на страната няма по-добри от вас. Признах ви
84
2
 
7
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
До началото на зимата има 7 седмици, ХЪБА не е построен,не е намерен верният човек,който трябва да го напълни с евтина ГАЗ.Тогава кво праим-нищо. А уж много робтим?
83
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е пич !
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сами не се похвалите, кой ли ще го стори? Постоянно слушаме за напуканите за 2 години прескъпи пътища и крадливите кметове из цялата страна. И за кое море впрочем говорите, за Средиземно или Егейско? А стабилното повишаване на доходите е далече от още-по-стабилното повишаване на цените. Вие сте си добре и на държавна ясла, ама ние-никак. Поздрави от образован и работещ на 2 места човек с празна банкова сметка.
81
4
 
17
 
! Отговори
още 40 000 българи преди 6 години
След тези излияния на пожарникаря, още 40 000 българи взеха решение да напуснат страната.
80
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво Бойко, но искам и по- висока заплата, затова на работа !
79
1
 
9
 
! Отговори
пазач на паркинга преди 6 години
Другаря Борисов: Жалбоподателят за ТОЛ-системата мете пред Пирогов. С умиление и носталгия си спомням времената, когато аз бях пазач на паркинга на бай Миле и метях пред него!
78
1
 
19
 
! Отговори
40 преди 6 години
"Няма по-добри от нас..."..в краденето!
77
2
 
16
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
АКО БЕШЕ РЕАЛИЗИРАЛ ПРОЕКТИТЕ БЕЛЕНЕ,НЕФТА БУРГАС ГЪРЦИЯ,ЮЖЕН ПОТОК,ЩЕШЕ ДА РАЗДАВАШ ГАЗ,НЕФТ И ТОК И ЩЕШЕ ДА БЪСЕШ ЦАР НА БЪЛКАНИТЕ,ОКОЛО МИЛИАРД ПРИХОДИ ЕЕЙ ТЪЙ,ЩЕШЕ ДА БЪДЕШ КАТО ЦАР,ПЪК СЕГА САМО ПО ЕДИН СУДЖУК ИАЗ БАБА НЕ МОЖАХ ДА СЕ ВРЕДЯ.
76
1
 
2
 
! Отговори
nina преди 6 години
За лудо работи, за лудо не сой.
75
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Разбирайте "Межи,да те лажем."
74
1
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Разбирайте "Межи,да те лажем."
73
3
 
16
 
! Отговори
МММ.... преди 6 години
КАКВО ЛИ ЩЕШЕ ДА СТАНЕ ОБРАТНОТО АКО БСП СЕ БЯХА КОАЛИРАЛИ С ПАТРИОТИТЕ?ГЕРБ ЩЯХА ДА СВЪРШАТ ПАРИТЕ ДА ПЛАЩАТ НА ХОРАТА СИ ДА ВИКАТ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЯВНО ЗАБРАВИХА ЗА ЗЛАТНИЯ ПРЪСТ НА СИДЕРОВ И СЕГА Е ДИАМАНТЕН ПРЪСТА НА СИДЕРОВ
72
3
 
26
 
! Отговори
Ицко преди 6 години
Как можахте да го изберете този ***, мутро-мафиот за 3 ти път? Дано, да ви разгони фамилията и да ви окраде, като за последно!
71
3
 
32
 
! Отговори
vaseto преди 6 години
Най-тъжното е че има хора които му вярват на този. Той тотално провали тая държава. Аз лично, човек с 2 виши се принудих да емигрирам, не издържах там. Как може да го избирате 3 пъти този?
70
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не народ а овце сме ние, колко години чакаме да заживеем като бели хора. Все едно и също година след година. Голи обещания. Бойко си действа по поставеният му план а ние и нашето дълго очаквано красиво място не са в него. Така че народе беден и гладен има да си чакаме още дълго.
69
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До С ББ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА.Ти да не искаш Бойко да ви направи деца?Поне това си направете сами!България няма да загине.Тя може да изхрани 40 милиона души,но за мързела няма лек.
68
2
 
17
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Ама разбира се, че няма. Особено сега, когато Борисов се утвърди и като световен лидер. Макрон ще дойде, Мекел го уважава, Ердоган му се кланя, Тръмп... Тръмп още нищо, но той не е в час. Изобщо Бойко Ришельо, Талейран и Цезар. Божественият Бойко.
67
22
 
2
 
! Отговори
БСП,СА ПОЗОР преди 6 години
До Анонимен 77.О объркал си патента.Виж горния надпис над заглавието.`Производството на България е на исторически връх, от над 50 милиарда евро`.Така е другарки и другари,ЗЛОБАТА ВИ,Е В ПОВЕЧЕ.ЛЕКА ВЕЧЕР!