Дядо Димитър на 105 г.: Най-вълнуващото от живота предстои!

В село Костел празнуваха рождения ден на най-добрия майстор обущар
2 авг 2017 18:12, Василия Пейчева
20

4890 гледания   |  Още видео

В еленското село Костел отпразнуваха рождения ден на най-възрастния си жител - Димитър Аврамов, който става на 105 години. Дълги години той имал славата на най-добрия майстор обущар, никога не е спирал да работи и никога не е имал време за болести и умора.

За всичките си 105 години дядо Димитър никога не е палил цигара и до днес рядко си позволява по чаша ракия. Храната си произвеждал сам на двора, но е категоричен, че не това е тайната на дълголетието му.

"Карах си занаята обущарство. Разнообразен ми беше животът. Първо на първо на мене ми трябваше човек, когото да обичам. Това е първото, не можеш да гледаш друго нищо", сподели дядо Димитър пред Bulgaria ON AIR.

Затова и никога не е спирал да обича Донка, жената с която живели щастливо над 70 години и отгледали двама сина, четирима внуци и правнуци, които всяка година се събират, за да празнуват рождения му ден.

И днес дядо Димитър не спира да се интересува накъде върви светът, гледа новини, слуша радио и се събира с приятели. Дори на 105 години е категоричен, че най-вълнуващото от живота тепърва предстои.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
zaw12929 преди 1 година
Защо слагате видео, на което не се включва звука и това е всеки път. Топва е лоша услуга
12
1
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Да е жив и здрав дядо Митко. На 105 г. е все още с всичкия си акъл. Уважавам всеки неувяхващ оптимизъм у хората, Господ нека дава здраве и сили още на този българин!
11
1
 
8
 
! Отговори
Колко мъка Божкей преди 1 година
105 г.никога не е спирал да работи никога не е имал време за нищо никога не е палил цигара и никога не си е позволявал и чаша ракия. Лепил обувки и копал на къра 105г. Ударник, Господ ще му даде награда скоро Протестна мрежа да взимат пример не само да лежат пред американско посолство по 1000 Марки
10
1
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 1 година
Напишете колко пенсия му дава охранената мутра от съседната статия !
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гойко от Банкя
--------------------------
Гледай да не издирят теб!!!
8
0
 
10
 
! Отговори
Гойко от Банкя преди 1 година
Това е заплаха за пенсионната система. Мародерите с бели престилки да го издирят и те се знаят работата.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редно е на дядото да се целува ръка, не той да целува нечия ръка, пък било то и на млада жена. Въпрос на възпитание, оказва се почит.
6
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Путин иска да достигне тези години, но Господ преценява.
5
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Раят не е място, а състояние. Човек като изпусне времето си на земята, може да разчита колко е хубаво между звездите.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да тепърва му предстои интересен живот сред звездите. Ако знаехме колко е хубав живота в отвъдното нямаше изибщо да стоиме тук на земята. Земята е така нареченият АД. Който незнае какво е АД да гледа и да се учи. Всички които са грешни Господ ги праща на земята за да си изкупят греховете но много народ не го разбират това. Те си мислят че са на земята за да живеят! Не! За да се мъчите сте пратени на земята. Истинският живот е там горе сред звездите. Тялото изгнива но душата живее вечно!
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ здраве и дълголетие да му дава и да прекарва колкото се може повече време с любимите хора!
2
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, дядо! Жив и здрав да си, да даряваш мъдрост на близките си! Моят дядо почина отдавна на 78 години, много интересни неща разказваше, ама тогава юноша аз... кой да го слуша?! Сега как бих го слушал с интерес, ама вече го няма...
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
DA E GIV I ZDRAV.