Каракачанов отсече: Не съм дразнител в Македония!

"Договорът изчиства рецидивите от глупавата политика"
24
Каракачанов отсече: Не съм дразнител в Македония!
Снимка: архив, БулФото

Военният министър Красимир Каракачанов заяви, че не е бил "дразнител" в Македония, а катализатор на процесите, които завършиха с Договора за добросъседство между двете страни.

Още по темата

Договорът изчиства рецидивите от глупавата политика, която се водеше досега, коментира министърът на отбраната историческия документ, който беше подписан вчера в Скопие от премиерите на двете страни.

"Подписването на договора се дължи на куража, който прояви македонският министър-председател Зоран Заев. Много чиновници искаха да саботират документа, но Заев прояви воля да се приключи с излишните дрязги на Балканите", каза още Каракачанов пред Нова тв.

Според него тази стъпка ще донесе само позитиви и за двете държави и ще даде тласък за развитие на важни инфраструктурни проекти.

"120 000 граждани на Македония в тези 20 години поискаха българско гражданство. Всяка година около 1000 момчета и момичета от Македония идват и учат в български учебни заведения. Защо трябва да делим Гоце Делчев? Той е герой на един народ“, подчерта Каракачанов.

"Хубав празник е днес – Илинден. В 1903 г. избухва най-голямото и най-добре организирано българско въстание по време на петвековното турско робство. Ако бъдем исторически точни, това въстание се развива на територията на четири сега съвременни държави – България, Македония, Гърция и Албания. В Македония е официален празник, в България не е, но на много места се чества това голямо събитие от българската история“, каза той.

Каракачанов отбеляза, че никога не е мислел, че ще бъде военен министър на България и като такъв ще бъде гост в Министерството на отбраната на Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти си един от най-големите дразнители в България ченге С мо Т ано.
18
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Връзката на България с Македония се оказа газова,до Бари и Бриндизи.От там с нов хъб до Германия и Великобритания.Турците за пореден път подадоха дюнера на руснаците.Могат да го смучат сега,много е сочен.Сега за Газпром остава само да сменят брандовете по бензиностанциите от Лукойл към Газпром и обратно.
17
2
 
35
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Джъстиса,едновременно признава,и втория официален език в Македония,който трябва да се сетиш кой е.
16
1
 
39
 
! Отговори
Ба це преди 6 години
Ако Каракачанов възстанови строителни войски и набута брътчедите в тях ще го призная, иначе си оства само една торба с въздух и то без налягане
15
0
 
38
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
Назначения патриот най-сетне е министър. И призна македонския език...това е падение голямо. Дали го осъзнава или с радост служи на колонизаторите? Дали малко поне го гризе съвестта?
14
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се прави асимилация и претопяване по български .Днес четох че щели със предимство да приемат студенти от Македония, раздават като семки паспорти ...Целта е да ги направят български граждани и да ги прилапат тук като специалисти и така да обезлюдат Македония като вземат младежите .Македонецът от Македония четеш ли брат . Нищо добро не ви мислят българите. Стойте по далеч от тях ...Заев е *** и предател .
13
3
 
41
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 8Недей да цапаш българската азбука,със тия сръбски гнусни добавки,кр-ет-ен македонски!
12
2
 
45
 
! Отговори
Али Кемал преди 6 години
Кои па вас ви кара да подписвате насила бе македонци,нали ако няма договор с България и Гърция какво ще правите ще пасете патките ли не виждатели че вашиа влада Груевски е престапник убиец и вия още му вярвате на това ***,ако България и Гърция несе бяха намесели във вътрешните работи аега щяхте да станете по времето както беше Албания при Енвер ходжа изолирани и прости от всякаде.Аз чесам Български Турчин обичам България повече от вас,нева е срам дае плюете простаци необразовани
11
1
 
38
 
! Отговори
Все още най дебел преди 6 години
Не е важно да си македонец, важно е да си ЯК Бьлгарин да не се огьваш за пари, чули шкембе!
10
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КривонделЗошто тогаш македонците не вадеа бугарски пасоши од 1990 година до 2008? Почнаа да вадат кога Бугариа влезе во ЕС за да можат полесно да работат во Западна Европа! Колку што знам и Украинци и Молдавци па дури и етнички албанци вадат Бг пасоши!
9
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз и той ... Русенски Македонец...
8
2
 
41
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
до номер 8А па кой точно иска да ви претопява?Насила ли ви караме да взимате български паспорти, подписвайки декларации, че сте с български корени?Обикновените хора винаги искат едно и също - мир, разбирателство и просперитет. Дано си го постигнем заедно!
7
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Во Македониа живее народ ко се индетификува како Македонци,зборат на Македонски азик и живеат во Македониа! Не знам зашто во Бугариа владее мислее дека сега Македнците ке станат ***!? Турците 500 години не успеаа Македонците да ги потурчат па камоли еден договор за добро соседство да го променат македонскиот ген ка Македонците! Ке мора да а прифатите реалноста ова не е 19 век на сила де се менуваат нациите,ако сакате слога и добро соседство
6
5
 
44
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Войводата призна набързо македонски език,значи македонска история...Защо така,бре войводо?Патриотче нещо го раздаваше,туй онуй-сега изпълни поръчката на запада да закопаеш България...Гади ми се.
5
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е па не си,я.Откакто влезе в правителството подви опашка и сега никого не искаш да дразниш.Такъв късмет ти се изсипа на главата,няма да го проиграеш,естествено.Со кротце,со благо,да добутаме цял мандат,пък после,каквото сабя покаже и каквото е рекъл народа.
4
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Празни клишета .Даже една дума няма за войнишките паметници и гробове на свидните жертви .Най- важното е ,че се подписва на Македонски език .
3
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агент Иван е торба с л....а!Патриотична.
2
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
веднага да се направи официален празник и у нас!
1
1
 
42
 
! Отговори
1 преди 6 години
До BILL,и агент.