Надежда за сиамските близнаци! Американец навит да ги раздели

Съдбата им обаче зависи от Фонда за лечение на деца
19
Надежда за сиамските близнаци! Американец навит да ги раздели
Снимка: Кадър bTV

Родените през миналия август в Сливен сиамски близнаци Богдан и Янко на два пъти получиха отказ за операция в чужбина, защото от Фонда за лечение на деца преценяват, че разделянето им би било опасно за живота им и не може да бъде направено.

Още по темата

Сега обаче има нова надежда – семейството е намерило лекар в Ню Йорк, който им дава шансове.

Оказва се обаче, че трябва да се подаде нова молба във Фонда, както и нова епикриза за състоянието на децата в последните два месеца, разказа една от бабите на бебетата Мария Желязкова, която е майка на 20-годишният баща на бебетата пред bTV.

Тя все още няма представа колко пари би струвала операцията. Не знае и дали молбата ще бъде уважена.

"Обадих се няколко пъти във Фонда, но от там казаха, че не могат да отговорят дали ще отпуснат средства, докато не бъде подадено ново заявление", каза още Желязкова. Затова днес семейството ще подава отново документи.

Борбата е за едното дете – Богдан. Той е добре, но Янко се влошава с всеки изминал ден и заради това семейството на бебета се надява на бърз отговор.

Янко е в общо увредено състояние, диша, но не отваря очи, не се храни, не се движи, няма мозъчна дейност, не се е развил бял и черен дроб.

Майката на децата 14-годишната Мария, разказа, че те са в дом в Бургас, но тя, бащата и цялото семейство ги посещават всяка седмица. Надява се скоро да може да прибере поне Богдан у дома.

Мария Желязкова посочи, че родителите на децата наистина са втори братовчеди, но не са го знаели заради разпри в семейството и прекъснати контакти.

Другата баба – Анка Миткова, майката на Мария се оплака, че на консултациите лекарите не им казали, че бебетата са свързани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
20
 
! Отговори
Вижте добре това преди 6 години
грух-грух в розовата рокля.Господ знае какво са стрували на бюджета сиамските близнаци от раждането им до днес. Не знаем и какво ще платим, та някой американски хитряга да си направи експеримент, като ги раздели оперативно.И всичко това, защото грух-грухито е решило да си направи кеф на оная работа, още докато е било ученичка в основното училище. После е решило да се абонира за социалните фондове, като роди резултата от правенето на този кеф.А недомислените закони ни принуждават да плащаме!
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ги кара да раждат на 14 г. и то от роднини и после някой друг трябва да плаща за тяхата неграмотност. До кога този етнос няма да спазва законите в тази страна.
7
1
 
17
 
! Отговори
да си го плащат преди 6 години
На *** май им се разхожда да видят и Ню Йорк, щото е ясно, че тоя дето давал минимална надежда, май гледа да вземе парите от нашите джобове, както ги взеха и за оня - Байрям май беше? Айде стига - англичаните не допуснаха болното англичаянче на подобни "експериментални" терапии, въпреки застъпничеството на Тръмп и май папата, ние с нашите пари плащаме *** секс безобразия! В затвора всички подобни 12 годишни "родители" и който иска лечение - да си го плаща! Май крадат достатъчно!
6
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
То като я гледам майката по средата, малко албиносеста ми мяза... и тя сигурно е с вуйчо-татко. Какви да са им поколенията надолу, все по-изродени ще стават?! Този американец сигурно чисто научно иска да експериментира в този случай. Няма лошо - да си ги дели, ама защо да му плащаме.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фонда за деца сега ще плаща стотици хиляди левове на тия, а после няма пари да лекува нормалните семейства с деца?! Защо? За това че някакви си са свикнали да се плющят по роднинска линия и в резултат са раждат генетично увредени бебета? сега пак ли ще ни проглушат ушите по телевизията, както с онова другото от тяхната боя Байрям? Е идва ми в повече
4
0
 
31
 
! Отговори
Георги преди 6 години
До АмаКакСаСеПодредилиИ аз питам бащата ,защо не е в затвора за секс с дете. Бабата нали не получава детски?
3
0
 
37
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
От тази статия ме интересува само едно - дали бащата е в затвора? Ако не е - защо? Наказателен кодекс е формулиран доста ясно. Дали майка на тази оплодена мома е получава детски? Ако да, то защо? Тя вече не е дете. Къде са органите по защита на децата? Или те се занимават с това че да вземат детето от българка, която направи грешка в порив на отчаяние? Нека 2-те *** фамилии да съберат парите и да платят "удоволствието".
2
0
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тези са за съд! Нямат осигуровки, а искат пари от фонда за лечение!Нямат морал, а се показват пред цяла България! И искат пари, пари и пак пари! Да се плодят и пак да се размножават! Да им плати Евророма!
1
0
 
44
 
! Отговори
АмаКакСаСеПодредили преди 6 години
трите ползвателки на парите, които ние внасяме в хазната!Някоя от тях има ли поне ден трудов стаж?Вярвате ли им, че родителите на сиамските близнаци не са знаели, че са роднини? Това е дежурната лъжа, когато ги обвинят, че са допуснали кръвосмешение!20-годишният педофил защо не е в затвора? Според други сайтове, майката на момичето заявява, че няма намерение да разделя младите. Значи, очаквайте да създадат и други подобни деца!КОЙ ЩЕ ПЛАЩА на американеца, за да направи операцията? НИЕ !!!