Панацея ли е образованието в България?

Бившият министър на образованието Сергей Игнатов пред Bloomberg TV Bulgaria
3 авг 2017 13:52, Екип на Bloomberg
11
Панацея ли е образованието в България?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Образованието ще реши всички други проблеми, а най-належащият въпрос е образователната система да осмисли себе си. Това коментира бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Трябва да се разбере, че колкото и да няма пари в бюджета, наливането на пари в образованието решава всички други проблеми за кратък срок“.

Според него образованието е единствената система, която може да разреши тези проблеми, включително и в здравеопазването.

„Образованите хора са по-здрави, те не тежат на социалната система, не тежат и на правоохранителните органи, както необразованите“, поясни бившият министър.

Защо е неоснователно предложението за по-кратка лятна ваканция? Защо е от жизнено значение заплатите на учителите да бъдат увеличени?  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Игнатов имаше шанс и се провали. Изцяло. Няма нужда сега да приказва.Когато Кунева дойде, покани всичките провалили се да дават съвети. И си направи шоу да се покаже като звезсда в Арена Армеец. Няма как при такъв подход да пробие нормален човек и да израсне в тая система. Коментатор казва за учителите: "Да се въведе конкурсното начаало." Нима мислите, че всеки който влезе ей-така се назначаава и става учител? "Конкурсното начало" соц террмин и начин да не се носи отговорност.
7
1
 
2
 
! Отговори
учител преди 6 години
Какви конкурси за учители в България?За някои длъжности кьорав кандидат няма...
6
1
 
2
 
! Отговори
РОДИТЕЛ-ПРОДЪЛЖЕНИЕ преди 6 години
Учителите имат право на предсрочно пенсиониране, ежегоден фонд за повишаване на квалификацията, удължени ваканции..и в същото време липсва система за преглед на текущата им подготовка и резултатите от тези разходи, липсва атестация, която да извади хората без необходимата подготовка от процеса. А вредите, които тези учители нанасят на децата, са огромни !! Какви високи резулнтати във висшето образование, ако студента е неграмотен, некомуникативен, неангажиран!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Родител преди 6 години
Вероятно тръдът на учителите е много тежък и заслужава да бъде оценяван по заслуга. Нно....смятам, че е необходимо да се прави подбор и на хората, които са ангажирани в таз професия.. Защо не се прави подбор на хората, които се занимават с тази професия?? Ако се въведе конкурсното начало не само ще се повиши авторитета на тази професия, но с нея ще се занимават хора, които наистина притежават тези качества. Учителите се ползват с редица привилегии ..
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко идва от смахнатата политика, която вече 30 години се лута между планов комунизъм и див капитализъм. То беше ясно, че старото положение няма как да продължава, само че се запя пак същото на нов глас и то от много по-бездарни. Някои поокрадоха каквото можаха и сега диктуват колко мързеливи са хората. То няма промишленост към което да е ориентирано поне част от образованието. За какво са на някои титли и длъжности, като не може да преживява с тях, а да не говорим да се развива?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SEGA E PO-DOBRE DA NE UCISH.HODISH NA UCILISHTE,ZA DA SAZDAVASH RABOTA NA UCITELITE I YANKA TAKOVA.
2
0
 
10
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 6 години
Само с пари не става, трябва и акъл!Докато Закона за предучилищното и училищно образование не се смени нямаме никакъв шанс...
1
1
 
16
 
! Отговори
куката преди 6 години
Преди 30тина години имаше образование, имаше техникуми, имаше СПТУта, ПУЦ и пр. изпитите във ВУЗ се взимаха с труд и учене, а не с 50тарка в книжката! Професорите бая се изпотяваха /и студентите им също/ докато станат професори! Ама бяха уважавани, а не като тези сегашните без грам достойнство! Сега има около 60 ВУЗа, е и?